Alumnes de Primària gaudeixen de l’esport a la Final Insular d’Atletisme Divertit

17 abril 2013 | Por Redacción | Categoria: Atletismo, Otros Deportes

Uns 70 alumnes de Primària de Menorca es van concentrar ahir al poliesportiu de Ciutadella per prendre part a la gran final insular d’Atletisme Divertit, iniciativa organitzada per la conselleria de Cooperació Local, Esports i Habitatge.

Dintre d’un ambient que combinava la pràctica de l’esport amb el foment de valors ètics com el treball en equip i el fair play, els estudiants van competir en les proves de cursa 10 x 10, salt lateral d’obstacle baix, llançament de pilota medicinal, triple salt, llançament de javelina, relleu de velocitat x 2 voltes, relleu amb obstacles i gran prix.

Aquestes proves estan emmarcades al programa Xala Jugant, iniciativa impulsada pel Consell Insular de Menorca amb l’objectiu d’aprendre i conèixer diferents esports jugant. I és que cada vegada apareixen més estudis que demostren que el joc i el vessant lúdic és preferible a l’hora d’impartir qualsevol contingut, ja sigui teòric o físic. Tot açò inculcant valors ètics com a complement dels desenvolupament com a ciutadans que ha de rebre qualsevol jove.

Els equips que van prendre part a la final insular eren femenins, masculins i mixtes: Sant Francesc d’Assís i Santa Àgueda de Ferreries, Doctor Comas d’Alaior, Francesc d’Albranca des Migjorn Gran, La Salle Alaior, Ángel Ruíz i Pablo des Castell, Mare de Deu del Carme de Maó i Tramuntana de Fornells.

De fet, ja s’havien realitzat tres trobades més. Els equips finalistes, el masculí del Doctor Comas d’Alaior i el femení de Sant Francesc d’Assís de Ferreries, podran competir al campionat d’Espanya que tindrà lloc a Jaén els propers 18 i 19 de maig.

Des del Consell Insular de Menorca i amb el suport de la Fundació per l’Esport Balear i mitjançant les diferents delegacions, es promouen les següents promocions: Vne a navegar, Altetisme Divertit, Vola amb el bàdminton, Ciclisme a l’escola, Tennis taula escolar i Flag Rugbi.

“La promoció de l’esport base és competència del Consell Insular i per aquest motiu intentam de forma prioritària donar sortida a aquesta demanda d’esport i foment dels valors ètics”, explica el conseller responsable d’Esports, Juanjo Pons.

A més del conseller Juanjo Pons, hi eren presents el president de la Federació Balear d’Atletisme, Biel Gili; i la regidora d’Esports de l’Ajuntament de Ciutadella, Inmaculada González.

Fuente: Consell Insular de Menorca

Recuerda si eres entrenador, jugador, directivo de un club o de una federación, o estás relacionado de alguna forma con este maravilloso deporte y te gusta escribir y compartir las novedades y noticias de vuestra actividad deportiva, aquí puedes hacerlo gratuitamente y llegar a toda la comunidad.
deportebalear@gmail.com