Històrica classificació per el Mundial de Grècia de Maria Gornès (CN Ciutadella)

6 julio 2023 | Por Juanjo Machado | Categoria: Náutica, OTROS DEPORTES, Otros Deportes

Final espectacular i històric per el Club Nàutic Ciutadella a la Copa d’Espanya Ilca4 de Múrcia, en el  CAR de Los Narejos. La regatista CNC i alumne del Centre de Tecnificació de les Illes Balears

Maria Gornès escriu el seu nom en gros a la vela menorquina i aconsegueix classificar-se per primera vegada per el Mundial 2023, una gesta a l’abast de molts pocs regatistes. La representant del CN Ciutadella ha aconseguit el mes difícil, seguir progressant dins el Grup Or i pujar al rànquing nacional. Finalment ha aconseguit a aigües murcianes una gran cinquena plaça femenina absoluta de la Copa Espanya i a nivell espanyol, el que suposa per Maria Gornès, plaça a l’equip de la RFEV per competir en el Mundial. La CNC ha anat de menys a molt més entre les millors de la Copa i ara veurà la seva recompensa amb aquesta salt al Campionat del Món Ilca4.

Sis seran els representants espanyols que defensaran els colors nacionals en el pròxim Campionat del Món de Ilca4 que tindrà lloc a Grècia a la ciutat de Volos del 22 al 30 de juliol, i Maria Gornès serà un d’ells.

Paraules de Maria Gornès: “No he pogut aconseguir el meu objectiu que era estar en el top 3 femení però he pogut aconseguir el cinquè lloc femení en el rànquing i tenc plaça per anar al Mundial. Estic contenta però sé que ho podia haver fet millor i molt contenta i amb moltes ganes d’anar a Grècia a competir contra les millors del món i poder demostrar tot el que se, ja que serà el darrer campionat a Ilca 4 i ja estaré al màxim amb Ilca 6.

I també notable participació a la Copa d’Espanya ILca4 de Múrcia del company de Gornès en el CN Ciutadella Toni Mesquida que va obtenir uns molt bons resultats finalment dins el Grup Or dels millors delm país. A la classificació general Mesquida va pujar 20 llocs i finalment va aconseguir ser el novè i top10 sub16 masculí de la Copa.