Cala Rajada es prepara per a un nou Cap de setmana del Peix Fresc i el Campionat Nacional de Caza Fotosub Apnea

6 octubre 2015 | Por Redacción | Categoria: Otros Deportes
.

.

Enguany se celebra la XIV Mostra de la Llampuga, inclosa dins el Cap de Setmana del Peix Fresc. Avui al matí ha tengut lloc la presentació amb la presència del batle de l’Ajuntament de Capdepera, Rafel Fernández; la regidora de Fires i Festes, Carmen Corraliza; el Patró Major de la Confraria de Pescadors, Pedro Mercant; el President de l’Associació Hotelera First Sun Mallorca, Joan Ferrer; el president de l’Associació de Bars de vespre, Toni Pastor; i el president de la Federació Balear d’Activitats Subaquàtiques, Joan Mas.

 

El cap de setmana comença divendres 9 d’octubre, amb una Nit  de tapes al moll i el tradicional concurs de tapes. Enguany hi participen 11 estands i el jurat està format per diferents cuiners de la zona. L’entrada serà a partir de les 20h i el concurs començarà a les 21h de la nit. La vetllada estarà ambientada amb música de Chevy Band i un DJ.

 

Dissabte 10 d’octubre es degustarà la paella cuinada pels pescadors de Cala Rajada, es prepararan 1000 racions, i a continuació una “verbena marinera” amb La Locamotora. Els tiquets de la paella valdran 3€.

 

Diumenge dia 11 tendrà lloc la Mostra de la llampuga. Enguany hi participen 21 expositors, un dels quals és de postres. A les 12h s’inaugurarà la Mostra amb les autoritats i a les 12:30h s’obriran les portes al públic. L’horari serà de 12:30 a 16h i de 18:00 a 23h. A les 19h actuarà la Coral Gabellina i a les 22:30h es veurà un espectacle de focs d’artifici. Els tiquets dels plats valdran 2€ i es podran comprar al moll.

 

L’entrada és gratuïta a tots els actes del cap de setmana.

 

 

A la presentació del Cap de setmana del peix fresc el batle de Capdepera, Rafel Fernández, ha comentat el bot “qualitatiu i quantitatiu” que ha assolit la Mostra en uns anys i que des de l’Ajuntament, han volgut tornar a donar a la Confraria de Pescadors de Cala Rajada el protagonisme que es mereix, ja que foren ells els precursors de la fira.

 

Per la seva banda, el president de la Confraria, Pedro Mercant, ha comentat que enguany hi ha preparats 2000kilos de llampuga per el diumenge i 100kilos per a la paella de dissabte i que, pel que fa a la pesca, “les captures i el preu de la llampuga són bons”.

 

A la vegada, avui també s’ha presentat el Concurs Nacional de Caza Fotosub Apnea, organitzat per la Federació Espanyola d’Activitats Subaquàtiques (FEDAS), que també es desenvoluparà a Cala Rajada del 8 al 10 d’octubre. Hi ha 35 participants de diferents comunitats autònomes i el concurs consisteix a realitzar el major nombre de fotografies de diferents espècies possibles en un període de temps determinat. Tendrà lloc a cala Lliteres, i si la mar no ho permetés, a cala Gat.

 

El campionat començarà divendres a les 9h del matí i els concursants tendran 5 hores per realitzar fotografies. Dissabte vespre al moll, es projectaran algunes de les millors imatges i a les 21:30h es lliuraran les medalles als tres primers classificats.

Recuerda si eres entrenador, jugador, directivo de un club o de una federación, o estás relacionado de alguna forma con este maravilloso deporte y te gusta escribir y compartir las novedades y noticias de vuestra actividad deportiva, aquí puedes hacerlo gratuitamente y llegar a toda la comunidad.
deportebalear@gmail.com