Darreres cròniques i cartes de despedida de la temporada

1 junio 2009 | Por Redacción | Categoria: Atletismo, Otros Deportes

Juan Capo

RESUMS DE TEMPORADA I RESULTATS DELS DARRERS PARTITS

 • SNMB: PARC CAFÈ 75-SON SERVERA 45
 • SNMB: PARC CAFÈ 2 -HISPÀNIA 0
 • SNMA: UNICMALL 57 – C.B. CAMPOS 53
 • CDF93: POLLENÇA 51 – JOAN CAPÓ 42
 • INFANTILS MASCULINS

Sénior Masculí B

SNMB: PARC CAFÈ 75-SON SERVERA 45

Bon inici de partit dels jugadors felanitxers que amb un parcial de 11-2 amb 4 minuts pareixia que es rompia el partit de forma definitiva. Però un sèrie de pilotes perdudes va propicià un parcial semblant en contra arribant a la fi del primer quart amb 17-18.

De totes formes, es veia als locals més centrats i amb més intensitat que en altres dies i amb una defensa zonal més intel.ligent s’aconseguí obrir de mica en mica una escletxa al marcador que de cada cop es feu més gran fins arribà a la màxima diferència a la fi del partit. Els parcials en cada quart foren 17-18, 19-6, 15-11, 25-10

Com a fet negatiu destacam les nombroses pilotes pedudes en els primers 20 minuts 13 per tan sols 3 en els darrers 20 minuts. Com a positiu destacam el domini en el rebot defensiu 40, n’Esteve totsol 9 de defensius, i les 25 assistències, Jaume Rigo 7 i PJ Fullana 6, demostrant el gran joc d’equip que es feu.

Jugaren Toni V 15, Pere S 2, Jaume R 9, J Morey 4, Rafel Ll 12, Esteve A 13, Miquel B 2, T Adrover 11 i M Rigo.

SNMB: PARC CAFÈ 2 -HISPÀNIA 0

L’equip visitant arribà uns 20-25 minuts més tard de l’hora establerta, i l’equip arbitral ja havia tancat l’acta per la qual cosa no va permetre la disputa del partit, ja que després d’aquest partit es disputava un partit de la fase d’ascens a l’autonòmica masculina i no podia començar més tard de les 9.15.

Per la qual cosa la victòria trista fou pel PARC CAFÈ, que d’aquesta forma tancaven la temporada 2008-2009, amb un bagatge un poc per sota de les seves possibilitats degut a varis aconteixements, però molt especialment a les nombroses lesions, de les quals han fet que tres jugadors no poguessin acabar la temporada degut a la gravetat de les lesions.

RESUM DE LA TEMPORADA

Com a resum esportiu de la temporada podem donar una sèrie de dades com són que es disputaren 21 partits dels quals es guanyaren 11 i es perderen 10. La millor valoració en un partit fou pe Jaume Rigo a Santa Maria amb 21 punts amb un 80% d’efectivitats, 7 rebots, 6 assistències, 4 faltes rebudes i 3 pilotes robades.

Fins a un total de 17 jugadors han contribuït amb l’equip. Les anotacions dels jugadors durant la temporada han estat les següents Toni A 224 punts, T Veny 180, Esteve 178, J Rigo 176, Rafel 152, PJ Fullana 141, Tomàs 87, Miquel B 6, Miquel N 31, Xisco M 18, Pere S 13, Perelló 7, Adrià P 6, J Rigo 4, Morey 2, Puig 2, J Simó.

Miquel Nadal


Sénior Masculí A

SNMA: UNICMALL 57 – C.B. CAMPOS 53

Gran partit per finalitzar la temporada, els nostres estaven molt motivats per que els campaners no puguessin cel.lebrar el titol de Mallorca a casa nostra (Van venir molts aficionats del campos a veure i animar els seus).

Varem plantejar el partit de manera que els campaners no pueguessin jugar al seu nivell i combinant defenses zonals durant tot el partit arribant a fer que els visitants no anotessin des de l’exterior i quan conseguien vantatges de 5 o 6 punts nosaltres els hi tornavem el parcial, fins que arrivarem als últims instants del partit, fent canvis quasi de handbol varem aconseguir que ells no anotessin en els 2 últims minuts i aconseguirem acabar la temporada amb una victoria important, ja que fa que durant la temporada haguessim guanyat a tots els nostres rivals almenys 1 vegada.

CRONICA D’UNA TEMPORADA I FINAL DE CICLE.

Aquests 2 anys m’ho he passat molt bé amb voltros, sou un equip collonut i els joves que hem recuperat han estat a un gran nivell tant a dins com a fora de la pista. Hem fet grans partits i grans festes, i us vull agraïr haver-me sofert aquests anys.

Gracies a:

Guillem “Cuc” Bordoy, per reconvertir-se en pivot i ser tant critic, a vegades un poc insuportable.

Toni “Calleja” Sanchez, per haver col.laborat amb noltros durant l’any i máxim anotador.

Miquel “Cul” Roig, per arrosegar-te per totes les pistes que hem jugat, algún día aconseguirás que els arbrits et respectin.

Pere “Capi” Obrador, per els teus pases “al hueco” i dirigir l’equip

Salva “IA” Barceló per la tranquil.litat que tens en pista.

Florian “El lobo” Wolf, per lluitar en tot moment i criticar-nos a tots

Bartomeu “Batman” Nicolau, per ser una persona molt gran que no hi cap en el cos que té.

Pedro “left hand” Mascaró, per intregar-te en el grup i ajudar quan podies.

Jaume “El Prim” Maimó, Per la confiança que has tingut amb mi i asumir un rol molt complicat en el grup.

Alex “Segurola” Ruiz, pel final de temporada que has fet i per la gracia que tens.

Damiá “Bobines” Bover, per aguantar amb la edat que tens i per ser com ets.

Jaume “Butifarronet” Solivelles, Per ser tant generós amb en Pedro de cedir.-li alguns punts, i per ser del Barça.

Miguel Angel “Euro” Perez per ser un estadistic que no se li escapava cap número i assumir el seu paper.

Sou un grup de gent brutal que disfruteu del moment i que dintre del club sou uns incompressos. Per acabar desitjar-li molta sort a en Segurola que el Santanyi ha abonat la clausa de rescissió que tenia al club per disputar la próxima temporada en el seu equip d’empreses.

GRACIES DE TOT COR I QUE SIGUEU AIXÍ.

Marcel


Cadet Femení 93

CDF93: POLLENÇA 51 – JOAN CAPÓ 42

Darrer partit de la temporada en bon dilluns i amb una calor impressionant al pavelló de Pollença.

Ja era el quart enfrontament contra unes jugadores que fan una pressió asfixiant i encara que en les altres ocasions havíem guanyat les felanitxeres ja sabíem que seria un partit molt complicat i així va ser.

Les locals sortiren molt més concentrades que nosaltres i això es va notar a la pista, les felanitxeres no aconseguíem passar la mitja pista i quan ho fèiem la nostra punteria era escassa però malgrat això, gràcies a una bona defensa les locals no anotaren fàcilment. Arribàvem al descans amb un marcador 29 – 19.

El tercer temps va ser un desastre i les locals varen augmentar la diferència en el marcador fins als 20 punts però després de demanar un temps mort i decidir entre totes que acabaríem la temporada lluitant i amb el cap ben alt, les felanitxeres sortiren amb ganes de guanyar el partit i aconseguiren posar-se a 5 punts. Al final el cansament va fer de les seves i no aconseguírem la victòria, encara que va faltar poc.

Cal donar l’enhorabona a totes per haver lluitat tant i per haver anotat totes un partit més.

També hem de donar les gràcies a l’entrenador de Pollença i sobretot a na Rosa per deixar-nos canviar el partit tantes vegades.

Jugaren: Mar 2 punts, Marta 9 punts, Imma 2 punts, Marina Ferrà 12 punts i 15 rebots, Carme 10 punts i 12 rebots, Laura 4 punts, Marga Álvarez 3 punts.

RESUM DE LA TEMPORADA

Ja s’ha acabat la temporada i amb ella els entrenaments, els partits, les alegries i les penes. Si poguéssim contar totes les nostres experiències podríem escriure un bestseller.

Hem jugat 24 partits i hem guanyat 10, fent una segona part de temporada molt bona i a un nivell molt alt.

I encara que moltes persones creien que per entrenar a aquest equip feia falta molta paciència, jo vos he de dir que m’ha agradat molt poder compartir tantes coses amb aquestes nines, que tothom ha posat ganes perquè això funciones i que al final ens ho hem passat d’allò més be.

El nostre PETIT COMITÉ ha estat format per:

Cris: I el seu: “Ja ens tornen a treure Carme“. Encara que ha estat malalteta i no ha pogut jugar els darrers partits, cal destacar el seu encert en entrades i tirs lliures i encara que és un poc vaga, quan es posa, defensa d’allò més bé.

Imma: I el seu: “Paqui, puc jugarrrrr! .. . Paqui, m’he fet mal!“. S’eterna lesionada, les lesions només li han permès jugar la meitat dels partits però malgrat això és la jugadora amb major percentatge d’encert en els tirs lliures (67%). Esper que la mala ratxa de lesions ja s’hagi acabat.

Laura: I el seu: “Sácame el peine, plis!“. La més ràpida de l’equip i la que més pilotes roba amb una mitja de 9 pilotes per partit. A pesar de la seva alçada és la segona màxima rebotejadora en defensa i la que dóna més assistències. A pics la falta de confiança no li permet demostrar el seu bon joc.

Carme: I el seu: “Paqui, no puc pusssss!“. La que ha tingut la major progressió de totes, va començar la lliga amb actuacions discretes i ara és la peça més important davall de cistella. La màxima rebotejadora (9 rebots per partit) i la segona màxima anotadora. Un poc més de puteria i serà una gran jugadora.

Marga Álvarez: I el seu: “Estàs flipada! T’he de pegar?“. Una de les millors defensores de l’equip, la que rep més faltes i una de les jugadores més completes de totes. Sap tenir el cap fred en els moments complicats i els seus triples han estat molt decisius. La que marca el ritme del partit i una de les més asfixiants en defensa.

Marga Vidal: I el seu: “Puc anar a beure?“. La que rep més faltes davall de cistella i la que més tirs lliures ha llançat (6 per partit), és la segona amb major valoració i la que fa més taps. Ràpida davall de cistella i fa unes aportacions claus en el rebot. A pics hauria de ser més egoista en atac i així seria una jugadora més completa.

Mar: I el seu: “A qui hem de fitxar avui?“. Una de les millors defensores de l’equip, molt ràpida en defensa i el malson de moltes contràries. Juntament amb na Marta té el segon millor percentatge en entrades (53%). És una màquina en defensa i encara que s’enfada fàcilment, també és la primera que sap canviar la mentalitat i ficar-se en el partit 100%.

Marina Ferrà: I el seu: “Bien por miiiiiiiiiiiiiiiiiiii“. La segona màxima rebotejadora (7 rebots per partit), molt valenta en atac encara que la seva defensora li superi en alçada i peça clau en el joc interior. Sempre preparada per jugar i encara que és la més pija de totes, també és la que sempre té bones paraules per tothom i una de les que fa més equip.

Marina Sureda: I el seu: “Hola nines!”. Encara que no ha volgut jugar el torneig, ha estat la màxima anotadora de la temporada i la que té un major percentatge d’entrades (81%) i tirs interiors (47%). La millor davall de cistella i molt difícil d’aturar en el joc interior.

Marta: I el seu: “Jugam al joc de les pilotes?“. Ha estat la jugadora comodí i ha pogut jugar en totes les posicions sense que això suposes un problema. Juntament amb na Mar té el segon millor percentatge en entrades (53%) i el segon en tirs interiors. És lluitadora i és una de les poques que ha entès que es pot jugar amb un poc de puteria jugant d’allò més bé.

He de donar l’enhorabona a aquestes 10 jugadores perquè encara que no tot han estat alegries, sempre hem continuat jugant i demostrant tot el que sabíem fer.

He de donar les gràcies a n’Ella i na Sílvia per ajudar-nos en els partits, a n’Alicia, Marina Montserrat i Eli per ajudar-nos en els entrenaments, als pares, mares i familiars per donar-nos suport i sobretot gràcies a na Maria Talón per ajudar-me amb aquest equip, donar-me suport en els moments complicats i ajudar-me tant en els entrenaments com en els partits.

Ara a gaudir de l’estiu.

NOS FUIMOSSSSSSSSSSSS!

Paqui


Infantils Masculins

RESUM DE LA TEMPORADA

Per començar dirè, que no ha estat una temporada fàcil per aquests equips. A l’inici de temporada teniem massa gent per fer un equip i massa pocs per fer-ne dos. Al final els estaments superiors del club decidiren fer dos equips. La cosa ha sortit mig bé, ja que l’INMP1 pràcticament no ha tingut problemes de jugadors per jugar els seus partits, però en canvi, els INMP2 sí degut a una primera baixa a mitjan temporada i una segona més tard (tots sabeu de qui xerr). D’aquesta forma l’equip quedava amb només 7 jugadors. A més, les lesions puntuals d’alguns jugadors han fet que haguessim de jugar el darrer tram de temporada amb 3 minis a cada partit. Només esper que s’en prengui bona nota de cara a temporades vinents.

En quan a resultats, l’INMP1 ha quedat 6è a la lliga i ha aconseguit el subcampionat del Deportes Serra amb un balanç de 9 victòries i 11 derrotes. Mentre que l’INMP2 va fer-se amb el campionat de lliga i quedà en 4art lloc a la fase d’ascens a especial amb un balanç de 17 victòries i 7 derrotes.

El jugador amb més bona valoració a un partit dels INMP1 ha estat en Miquel Artigues contra Manacor amb una valoració de 61,6. A INMP2 ha estat en Tià Roig contra Capdepera amb una valoració de 59,6.

Els jugadors han estat:

INMP1

 • Miquel Artigues: El gran referent de l’equip, màxim anotador, el més valorat i el màxim rebotejador de l’equip
 • Tia Barcelò: Ha acabat molt bé al final de temporada, però li falta continuïtat i en alguns partits desapareix
 • Miquel Muntaner: Una maquineta, gran director de joc, gran defensor, sempre ho dòna tot dins la pista
 • Josep Nicolau: Un lluitador dins la pista. Falta que perfeccioni una mica els seus gestes tècnics, sobretot davall cistella
 • Miquel Àngel Navarro: Segon màxim anotador de l’equip, degut segurament a la seva llarga lesió. Cal que no sigui tan egoista dins la pista i jugui més amb els companys
 • Joan Ramon: Gran rebotejador i bona efectivitat en els tirs dins la pintura
 • Pere Cabello: Gran defensor, encara que li falten pulir alguns detalls en atac
 • Toni Sierra: La revelació de la temporada, tot i no haver jugat mai federat ha estat un jugador que ha anat de menys a més
 • Biel Maimó: Necessita escoltar més el que li diuen i tenir més confiança amb ell mateix si vol millorar en aquest esport

INMP2

 • Joan Aznar: Una calculadora: assistències, triples en moments decisius…  . Tal volta necessita assumir més protagonisme en certs moments
 • Juan Navarro: Màxim anotador de l’equip. Necessita controlar una mica el seu caràcter per arribar a esser un gran jugador
 • Tià Roig: L’omnipresent: defensa, rebots, motivació, en definitiva l’autèntic motor de l’equip. La seva absència es nota molt dins la pista
 • Ruben Luque: L’altra revelació. Ha estat un jugador intermitent durant la temporada, però ha tingut grans actuacions i en moments importants
 • Miquel Castejon: Les lesions no l’han respectat i no ha pogut donar el salt que s’esperava d’ell
 • Guillem Mas: Un jugador de primer any, amb bon cap. Aportarà coses la temporada vinent
 • Francisco Delgado: Un altre jugador de primer any. Com en Gullem l’any que vé seràn dels veteranos de l’equip

Els minis

 • Miquel Villalonga: Tot i la seva edat (Mini de primer any) ha demostrat una gran maduresa en els partits essent el mini més anotador
 • Xisco Barceló: Un dels futurs líders de l’equip de l’any que vé. Necessita mostrar-se més en moments difícils
 • Ginés Parra: Irregular, però sempre donant el millor de si mateix. Un altre dels jugadors que formaran part de l’equip de la temporada que vé
 • Ferran Adrover: Ràpid en les transicions, encara que una lesió va fer que no pogués disputar tots els partits. L’any que vé serà un dels referents
 • Pep Umbert: Una paparra, magnífic defensor, encara que una mica individualista. Un altre dels que pujen l’any que vé

Ja per anar acabant i no cansar-vos de més només una sèrie d’agraïments:

 • A Neus Guardiola per la seva gran tasca com a delegada dels INMP2, constant, treballadora, puntual. MOLTES GRÀCIES
 • A nen Marc Soto i a nen Miquel Sacares que, tot i no haver entrenat mai ningú han tingut la paciència per dominar aquestes fieres i dirigir els INMP1
 • A nen Marcel per la seva ajuda quan l’he hagut de menester

En resum ha estat un any difícil d’oblidar per mí, esper que per vosaltres també. Que disfuteu molt del bàsquet i passeu un bon estiu.

Mos veim dia 27 de juny al sopar!!!

UN, DOS, TRES CONYAC!!!

Xisco Mas

Recuerda si eres entrenador, jugador, directivo de un club o de una federación, o estás relacionado de alguna forma con este maravilloso deporte y te gusta escribir y compartir las novedades y noticias de vuestra actividad deportiva, aquí puedes hacerlo gratuitamente y llegar a toda la comunidad.
deportebalear@gmail.com