inauguració II Dia de l’Esport

12 junio 2009 | Por Redacción | Categoria: Fútbol, Otros Deportes

Els principals carrers de Palma acolliran per segon any consecutiu el II Dia de l’Esport

Dia del Esport

Coincidint amb el II Dia de l’Esport s’ha organitzat un concurs fotogràfic per captar la millor instantània de la diada esportiva

Palma, 12 de juny.- Després de l’èxit de participació ciutadana de l’any passat, els carrers i places més emblemàtics de Palma tornaran acollir el  proper diumenge dia 14 de juny el II Dia de l’Esport a partir de les 10h.

Durant tota la jornada es desenvoluparan activitats lúdic-esportives pels carrers i places del centre de Palma, convertint així, la nostra Ciutat en el centre neuràlgic de l’esport, on es concentraran més de 20 modalitats esportives diferents (bàsquet, vòlei,  futbol, curses d’orientació urbanes, monopatí, escacs, esgrima, tennis taula, tennis, judo, karate, bàdminton, petanca, tir amb arc, hoquei, gimnàstica artística masculina i femenina, mini motos, piragües, activitats subaquàtiques i  wakeboard)

A més hi participaran diferents entitats com el Banc de Donació de Sang, ALCER, AIEM (associació d’instal·lacions esportives de Mallorca), Mallorquins solidaris, els militars que muntaran una zona d’aventures pels més petits i la policia Local de Palma amb la dinamització del seu circuit de seguretat vial.

Es muntaran al Passeig del Born, Plaça de la Reina, Av. Antoni Maura, Jardins de l’Hort del Rei, Dalt Murada, Parc de la Mar, Passeig Sagrera i a la Escollera del Moll Vell, un seguit d’infraestructures  i equipaments esportius a on es duran a terme exhibicions, competicions i  jocs esportius oberts al públic en general, per tal de fer de l’esdeveniment una gran diada esportiva recreativa per a tots els ciutadans.

La segona edició del Dia de l’Esport també es pretén convertir amb una fita anual esportiva a la nostra Ciutat i consolidar-se com una festa de l’esport, i sobretot:

  • donar a conèixer les diferents modalitats esportives
  • descontextualitzar l’esport i apropar-lo als ciutadans i ciutadanes de Palma
  • incitar als ciutadans i vianants a la pràctica esportiva
  • destacar els avantatges saludables que aporta practicar esport
  • donar a conèixer la tasca realitza per les diferents federacions esportives
  • fomentar l’activitat física i l’esport com a mitjà per a la bona salut i qualitat de vida
  • fer de l’esport una festa local per a tots els ciutadans de Palma
  • convertir Palma en el centre neuràlgic dels esportistes locals.

De fet, el II Dia de l’esport és una iniciativa esportiva organitzada per l’institut Municipal de l’Esport amb el patrocini de l’entitat bancària «Sa Nostra» i Oxidoc i amb col·laboració de les diferents federacions i entitats esportives, Coca-Cola, Creu Roja, Decathlon i Gispert.

El diumenge dia 14 de juny a les 12h a la plaça Joan Carles I, és celebrarà  l’acte simbòlic inaugural amb una amollada de coloms, a la qual hi assistirà, el regidor executiu d’Esports i Joventut, Baldomero  Oliver, el director de Relacions institucionals de Sa Nostra, Bernardí Seguí i el representant d’ Oxidoc, Salvador Moll

El mateix dia 14 de juny  a partir de les 12.15h, es farà el lliurament de premis als guanyadors del concurs fotogràfic d’Esportgràfica 2009 que es va celebrar amb motiu de la cloenda de les escoles esportives municipals que va tenir lloc el passat dia 23 de maig en els diferents poliesportius municipals de l’IME.

Precisament, també, s’ha organitzat el segon concurs fotogràfic, coincidint amb el II Dia de l’esport. Tots aquells interessat es podran inscriure gratuïtament en el passeig de Es Born, el dia 14 de juny.

Recuerda si eres entrenador, jugador, directivo de un club o de una federación, o estás relacionado de alguna forma con este maravilloso deporte y te gusta escribir y compartir las novedades y noticias de vuestra actividad deportiva, aquí puedes hacerlo gratuitamente y llegar a toda la comunidad.
deportebalear@gmail.com