Entrevista a la presidenta del CV Ciutadella Cati Moll: “Sabem que el nostre Ajuntament no ens fallarà i rebrem la mateixa ajuda que els altres anys”

30 julio 2010 | Por Redacción | Categoria: Volley

La presidenta del CV Ciutadella afirma que la Junta realitza grans esforços per mantenir els objectius socials i esportius, tot i la crítica situació econòmica

Caterina Moll Benejam, presidenta del Club Voleibol Ciutadella, es mostra optimista de cara a la propera temporada, sense oblidar la situació econòmica que afecta la societat en general i que, per suposat, també afectarà a l’entitat que presideix. A pesar de les dificultats evidents, té l’esperança de tornar il•lusionar a l’afició, de completar una altra bona campanya esportiva i poder executar un pressupost, que tot i que ha estat ajustat a l’actual situació, garantitzi els objectius fixats.

-Presidenta, començant pel tema econòmic, la crisi durà canvis? Estan garantites les principals partides d’ingressos?

La crisi ja ens ha fet reconduir les coses des de la passada campanya. El Consell ens retallà 30.000 euros que ens obligaren a treballar amb molts esforços per a ajustar les previsions. També hi hagué altres retalls, però no sense moltes dificultats, les hem pogut resoldre. En els ajuts que ens atorguen, tenim el problema de la liquidesa, ja que hem de fer front a les despeses mensuals quan les subvencions ens arriben sempre molt tard. Açò implica haver de formalitzar uns tipus de crèdits per anar finançant el que hem fixat al pressupost. Tenim moltes despeses que no poden ser posposades, que hem de liquidar en els terminis establerts, com per exemple tots els pagaments federatius, a més de les despeses per desplaçaments i les nòmines. Les subvencions arriben sempre molt tard, a final de temporada, i açò ens obliga a demanar crèdits que hem de tornar amb interessos, o sigui, una despesa més afegida.

-Les institucions compliran amb el que heu previst?

Tenim la plena confiança en què així serà. Amb la Fundació Illesports tenim un conveni signat de tres anys en l’ajut fixe i creim que els criteris en import variable, o sigui, en funció de les competicions disputades, es mantindran. Del Consell, ja ens han comunicat que mantindran la mateixa ajuda de la passada campanya i amb l’Ajuntament tenim un conveni que fixa unes quantitats mentre militem a la Superlliga. Cert que ens han dit de l’Ajuntament que potser hi hagi un retall del 5-6% com a mesura d’austeritat aplicada a totes les àrees municiapal, però esteim convençuts que l’Ajuntament complirà amb el seu compromís i no ens veurem alterats per cap retall major. L’ajut de les Institucions és fonamental.

– Les dificultats vindran també per obtenir els recursos suficients que pugui generar el propi club, no?

Evidentment que la crisi econòmica fa que els ingressos per publicitat es vagin estrenyent. I aquest és un fet que ja hem patit la darrera temporada. Tot i així, estam treballant en diverses iniciatives per ajustar despeses però també per cercar tipus de col•laboracions amb empreses privades sota unes fórmules de contraprestacions. Sabem que la iniciativa privada disposa de poca liquidesa econòmica per invertir en publicitat però pretenem arribar a acords de mútua col•laboració i contraprestació de serveis, on ens puguem beneficiar mútuament.

– La continuïtat del patrocini d’en Valeriano Allès és una gran notícia, no?

Sí, sens dubte. No podem oblidar-nos de la inestimable ajuda de Valeriano Allès Canet, el nostre patrocinador, que tot i les dificultats econòmiques del moment ha apostat, una temporada més, per ajudar-nos. La seva col•laboració és importantíssima per poder mantenir els objectius mínims. També alguns altres patrocinadors que fan possible que poguem mantenir un pressupost suficient per fer el que pretenem fer.

-L’objectiu esportiu és el llistó que deixà l’equip la passada temporada acabant com a sotscampió de la Superlliga?

La passada campanya vam tancar una gran trajectòria a la Lliga, on també cal tenir en compte el debut europeu superant la primera eliminatòria contra l’Istres de França. Va ser una temporada molt polida i atractiva per a tothom. Enguany no podem dir amb seguretat que farem el mateix o més, perquè açò és molt difícil de pronosticar. Sí és cert que volem seguir entusiasmant a la nostra afició i treballarem moltíssim per seguir creixent. La meta ha de ser jugar la Copa de la Reina i disputar de nou els play-off. Després ja es veurà com arriba l’equip al tram final de competició i les metes que pot aconseguir. És clar, emperò, que no rencunciam a res del que poguem aconseguir.

-S’ha confeccionat un gran equip, almenys els noms de les jugadores així ho explica, no?

Si és cert. La feina tècnica per a la formació del nou projecte esportiu ha estat important i molt bona. A més tenim a un dels entrenadors més prometedors de la Superlliga. Hi ha hagut l’aposta per un tècnic jove amb molta projecció i tenim moltes esperances dipositades en tot el nou planter. Tenim jugadores de prou nivell i qualitat i ara resta que es pugui fer la feina adequada per a que totes aquestes jugadores conformin un gran equip. Aquesta és la il•lusió i el desig per contentar l’afició de Menorca.

Recuerda si eres entrenador, jugador, directivo de un club o de una federación, o estás relacionado de alguna forma con este maravilloso deporte y te gusta escribir y compartir las novedades y noticias de vuestra actividad deportiva, aquí puedes hacerlo gratuitamente y llegar a toda la comunidad.
deportebalear@gmail.com