ACTUALITAT MENORCA BÀSQUET Raza defensiva

3 septiembre 2010 | Por Redacción | Categoria: Baloncesto

El Menorca Bàsquet ha cerrado el primer partido de preparación con un balance positivo en intensidad defensiva, dureza mental y condición física. El Murcia, aspirante al ascenso a la ACB, ha sucumbido en un último cuarto insular.

Paco Olmos ha puesto sobre la pista un primer cinco formado por Diego Ciorciari, Rafa Huertas, Cuthbert Victor, Jakim Donaldson e Ivan Radenovic. La conexión del base argentino ha permitido, a golpe de asistencias, que el dúo interior gestara hasta 12 puntos. Sin embargo, la defensa andaba en fase de acoplamiento y el Murcia se aprovechaba (17-13, final primer cuarto).

El quinteto balear, ahora con Caio Torres en pista, gestionó mejor los primeros minutos del segundo acto. Tras el 24-27, el técnico local Luis Guil llamaba al orden a los suyos y les recordaba las debilidades explotadas inicialmente de su rival. Taj Gray se ponía las pilas y con 8 puntos lideraba la reacción pimentonera, mientras el Menorca no acertaba a mostrar su mejor cara defensiva. Un triple sobre la bocina de Juani Jasen mandaba a los equipos al vestuario (37-31).

De lo que no pecó el Menorca Bàsquet fue de falta de esfuerzo. En todo momento lo hubo, para ir de menos a más y entrar en el partido en el momento oportuno. La intensidad defensiva fue máxima un minuto tras otro y el Murcia acabó desgastado, pese a que aguantó buena parte del tercer cuarto (49-41 a 2’30”). Otra canasta sobre el último segundo de cuarto del Murcia dio cierto oxígeno a un equipo que ya daba muestras de no poder seguir el ritmo balear (52-45).

Miki Servera lideró el asalto definitivo al fortín murciano. Desde la base de una defensa definitivamente sólida, el Menorca Bàsquet se aprestó a generar los puntos de la victoria. Radenovic y Limonad sumaban canastas a pares y Huertas acertaba con el triple que reventaba el partido. Parcial de 0-14 (52-59) y el Murcia que necesitó de 7’40” para anotar sus primeros puntos.

Limonad dejó patente su personalidad baloncestística al asumir la batuta ofensiva. El equipo se encontró cómoda en esta situación y el israelí anotó el 54-62, justo entrando en el último minuto. El partido caminó hacia su fin, sin más alteración ni historia (58-66).

Los porcentajes de tiro fueron los propios de un estreno de pretemporada, el partido fue más bien de perfil defensivo. Y ahí marcaron la pauta la pareja Limonad-Huertas, junto al plus de actividad que generó Donaldson, a la postre máximo anotador del partido con 15 puntos. Olmos cerró el partido con Ciorciari, Huertas, Limonad, Otegi y Radenovic en pista.

El Menorca Bàsquet a dura penas tendrá descanso, antes de afrontar el segundo compromiso consecutivo. Será en Lliria (19:00 horas), será este sábado y será ante el Meridiano Alicante de Mario Stojic y Carlos Cazorla.

Ficha técnica

CB Murcia:
Puyada (5), Umeh (8), Jasen (9), Faverani (4), Taj Gray (8) -cinco inicial-, Robles (9), Sergio Pérez (4), Coppenrath (7), Morentin (4), Paco Solsona (0).

Menorca Basquet:
Ciorciari (0), Huertas (6), Radenovic (13), Donaldson (15), Cuthbert Victor (2) -cinco inicial-, Miki Servera (4), Diego Sánchez (3), Limonad (10), Caio Torres (8), Urko Otegui (5).

Parciales: 17-13; 20-18 (37-31); 15-14 (52-45); 6-21 (58-66).

Pabellón: Municipal de Alhama ante 500 espectadores.

Raça defensiva

El Menorca Bàsquet ha tancat el primer partit de preparació amb un balanç positiu en intensitat defensiva, duresa mental i condició física. El Múrcia, aspirant a l’ascens a l’ACB, ha sucumbit en un últim quart de marcat accent insular.

Paco Olmos ha posat sobre la pista un primer cinc format per Diego Ciorciari, Rafa Huertas, Cuthbert Victor, Jakim Donaldson i Ivan Radenovic. La connexió del base argentí ha permès, a cop d’assistències, que el duo interior gestés fins a 12 punts. No obstant això, la defensa estava en fase d’acoblament i el Múrcia s’aprofitava (17-13, final primer quart).

El quintet balear, ara amb Caio Torres a pista, va gestionar millor els primers minuts del segon acte. Després del 24-27, el tècnic local Luis Guil cridava a l’ordre als seus i els recordava les debilitats explotades inicialment del seu rival. Taj Gray es posava les piles i amb 8 punts liderava la reacció pimentonera, mentre el Menorca no encertava a mostrar la seva millor cara defensiva. Un triple sobre la botzina de Juani Jasen manava als equips al vestidor (37-31).

Del que no va pecar el Menorca Bàsquet va ser de manca d’esforç. En tot moment n’hi va haver, per anar de menys a més i entrar en el partit en el moment oportú. La intensitat defensiva va ser màxima un minut rere l’altre i el Múrcia va acabar desgastat, tot i que va aguantar bona part del tercer quart (49-41 a 2’30 «). Una altra cistella sobre l’últim segon de quart del Múrcia va donar cert oxigen a un equip que ja donava mostres de no poder seguir el ritme balear (1952-1945).

Miki Servera va liderar l’assalt definitiu al fortí murcià. Des de la base d’una defensa definitivament sòlida, el Menorca Bàsquet es va afanyar a generar els punts de la victòria. Radenovic i Limonad sumaven cistelles a parells i Huertas encertava amb el triple que rebentava el partit. Parcial de 0-14 (52-59) i el Múrcia que va necessitar de 7’40 «per anotar els seus primers punts.

Limonad va deixar patent la seva personalitat bàsquet a l’assumir la batuta ofensiva. L’equip es va trobar còmoda en aquesta situació i l’israelià va anotar el 54-62, just entrant en l’últim minut. El partit va caminar cap a la seva fi, sense més alteració ni història (1958-1966).

Els percentatges de tir van ser els propis d’una estrena de pretemporada, el partit va ser més aviat de perfil defensiu. I aquí van marcar la pauta la parella Limonad-Huertas, al costat del plus d’activitat que va generar Donaldson, fet i fet màxim anotador del partit amb 15 punts. Olmos va tancar el partit amb Ciorciari, Huertas, Limonad, Otegi i Radenovic en pista.

El Menorca Bàsquet amb prou feines tindrà descans, abans d’afrontar el segon compromís consecutiu. Serà a Llíria (19:00 hores), serà aquest dissabte i serà davant del Meridiano Alicante de Mario Stojic i Carlos Cazorla.

Fitxa tècnica

CB Múrcia: Puyada (5), Umeh (8), Jasen (9), Faverani (4), Taj Gray (8)-cinc inicial-, Robles (9), Sergio Pérez (4), Coppenrath (7), Morentin (4), Paco Solsona (0).

Menorca Bàsquet: Ciorciari (0), Huertas (6), Radenovic (13), Donaldson (15), Cuthbert Victor (2)-cinc inicial-, Miki Servera (4), Diego Sánchez (3), Llimonada (10), Caio Torres (8), Urko Otegui (5).

Parcials: 17-13; 1920-1918 (1937-1931); 1915-1914 (1952-1945); 6-21 (1958-1966).

Pavelló: Municipal de Alhama davant 500 espectadors.

Recuerda si eres entrenador, jugador, directivo de un club o de una federación, o estás relacionado de alguna forma con este maravilloso deporte y te gusta escribir y compartir las novedades y noticias de vuestra actividad deportiva, aquí puedes hacerlo gratuitamente y llegar a toda la comunidad.
deportebalear@gmail.com