Menorca Bàsquet: declaracions Caio Torres

12 octubre 2010 | Por Redacción | Categoria: Baloncesto

A veces no es cuestión de cantidad, sino de calidad. El Menorca Bàsquet presenta, en las dos primeras jornadas de liga, el mejor promedio de rechaces (40). Un cifra que no bastó para ganar en Badalona. Caio Torres explica porqué.

El DKV Joventut sacó un rédito mayor a los 13 rebotes ofensivos que capturó (6 de McDonald), que los 17 atrapados por el Menorca Bàsquet bajo el aro contrario. Por esta razón, Caio Torres tiene claro que “el rebote, sobretodo el defensivo, se puede mejorar. Es cuestión de trabajarlo, como estamos haciendo, y en los partidos ayudar todos en el rebote, tanto bajo el aro como en los rechaces largos”.

Un aspecto, en todo caso, del que el equipo “en líneas generales, estamos a un buen nivel en el rebote. Pero ante el DKV Joventut, en algunos rebotes puntuales el rival nos castigó con segundos ataques o tiros que acabaron en canasta. Eso es lo que hay que evitar”.

Caio Torres, que presenta una media de 11 puntos en estas dos jornadas, apunta en todo caso que “todo es mejorable. Somos un equipo que sube de LEB Oro y hay algunas diferencias en el juego, a las que tenemos que adaptarnos y para ello tenemos margen de mejora”.

Del primer desplazamiento de la temporada, al Olímpic de Badalona, Torres extrae “conclusiones positivas y negativas. La mala es que el resultado final puede dar la sensación que el partido fue fácil para el DKV, cuando la realidad es que estuvimos metidos en el partido hasta los minutos finales. Para nosotros eso es importante, significa que trabajamos bien y visitar la pista del DKV y llegar al final con opciones es buenas señal”.

El equipo ha tenido la primera jornada de trabajo previa al tercer compromiso del calendario. El domingo (12:30 horas), visita el Pavelló Menorca el Lagun Aro GBC, “es uno de los partidos más importantes que tendremos aquí, hay que ganarlo como sea si queremos tener opciones. Aunque todavía es pronto para pensar sólo en el rival. Primer hay que entrenar y trabajar bien para llegar el domingo lo más frescos posibles”.

Del rival donostiarra, Caio Torres apunta que “Doblas lo está haciendo bien y por su envergadura hay que tenerlo en cuenta; Panko aunque no está fino siempre es peligroso y, en general, tiene un equipo compensado. Estos días vamos a estudiarlo, tendremos sesiones de vídeo suficientes para conocer al rival en profundidad y ajustar nuestro juego para frenar sus puntos fuertes y potenciar los nuestros”.

Caio: «El rebot és millorable»

De vegades no és qüestió de quantitat, sinó de qualitat. El Menorca Bàsquet presenta, en les dues primeres jornades de lliga, la millor mitjana de rebots (40). Un xifra que no va ser suficient per guanyar a Badalona. Caio Torres explica perquè.

El DKV Joventut va treure un rèdit major als 13 rebots ofensius que va capturar (6 de McDonald), que els 17 atrapats pel Menorca Bàsquet sota el cèrcol contrari. Per aquesta raó, Caio Torres té clar que «el rebot, sobretot el defensiu, es pot millorar. És qüestió de treballar-ho, com estem fent, i en els partits ajudar tots en el rebot, tant sota el cèrcol com en els rebutjos llargs «.

Un aspecte, en tot cas, del que l’equip «en línies generals, estem a un bon nivell en el rebot. Però davant el DKV Joventut, en alguns rebots puntuals el rival ens va castigar amb segons atacs o tirs que van acabar en cistella. Això és el que cal evitar».

Caio Torres, que presenta una mitjana de 11 punts en aquestes dues jornades, apunta en tot cas que «tot és millorable. Som un equip que puja de LEB Or i hi ha algunes diferències en el joc, a les quals ens hem d’adaptar i per això tenim marge de millora».

Del primer desplaçament de la temporada, a l’Olímpic de Badalona, Torres extreu «conclusions positives i negatives. La dolenta és que el resultat final pot donar la sensació que el partit va ser fàcil per al DKV, quan la realitat és que vam estar ficats en el partit fins als minuts finals. Per a nosaltres això és important, vol dir que treballem bé i visitar la pista del DKV i arribar al final amb opcions és bona senyal».

L’equip ha tingut la primera jornada de treball prèvia al tercer compromís del calendari. Diumenge (12:30 hores), visita al Pavelló Menorca el Lagun Aro GBC, «és un dels partits més importants que tindrem aquí, cal guanyar com sigui si volem tenir opcions. Tot i que encara és aviat per pensar només en el rival. Primer cal entrenar i treballar bé per arribar el diumenge el més frescos possibles».

Del rival donostiarra, Caio Torres apunta que «Doblas ho està fent bé i per la seva envergadura s’ha de tenir en compte, Panko encara que no està fi sempre és perillós i, en general, té un equip compensat. Aquests dies anem a estudiar-lo, tindrem sessions de vídeo suficients per conèixer el rival en profunditat i ajustar el nostre joc per frenar els seus punts forts i potenciar els nostres».

Recuerda si eres entrenador, jugador, directivo de un club o de una federación, o estás relacionado de alguna forma con este maravilloso deporte y te gusta escribir y compartir las novedades y noticias de vuestra actividad deportiva, aquí puedes hacerlo gratuitamente y llegar a toda la comunidad.
deportebalear@gmail.com