Un informe provisional detecta mas de 220 deficièncias en la construcción en el Palma Arena

7 febrero 2011 | Por Redacción | Categoria: comunicados, Denuncias

Avui s’ha iniciat les obres d’urgència per la reparació de l’aparcament de
l’ instal·lació amb la retirada de l’argila que cobreix el sòtil de
l’edifici

Un primer informe ha detectat que l’edifici del Palma Arena pateix més de 220 deficiències de construcció o  provocades per una mala instal·lació.
Aquest informe tècnic provisional s’ha realitzat amb l’objectiu d’identificar i poder esmenar totes les deficiències i anomalies existents.

Les principals deficiències s’han detectat en els sistemes contra incendis, el  tractament  d’aigües,  els sistemes elèctrics, acústics i d’aïllaments, així com la climatització, la domòtica i la coberta de l’edifici.

Pel  que  fa  a  la  instal·lació  elèctrica  i  acústica gran quantitat de cablejat està sense el corresponent aïllament de seguretat o instal·lats de manera  incorrecta  o  defectuosa,  igual  que  els sistemes de megafonia i domòtica.

Els  sistemes  de climatització presenta importants deficiències, amb molts de  conductes  amb  mal  estat  o  ni  tan  sols connectats. Algunes de les màquines  de refrigeració estan instal·lades incorrectament en sales que no estan  preparades  per  aquest  ús  i  altres  han  estat  malmeses degut a filtracions d’aigües provocades per la manca dels corresponents aïllaments.

Les  pendents  de la coberta de la pista no estan regularitzades i presenta filtracions  d’aigües,  ja  que  el  seus aïllament i impermeabilització en alguns  punts presenta importants deficiències, la qual cosa provoca que la pluja es filtri i provoqui les goteres sobre la pista del velòdrom.

Aquest  informe  no  es  definitiu,  ja  que els tècnics de la instal·lació segueixen  realitzant  una  exhaustiva  avaluació de tot el Palma Arena per poder  determinat  amb  exactitud  totes  i  cadascuna  de les deficiències existents.

Segons  aquest  informe  inicial  de  deficiències  es  desprèn que s’ha de prendre  mesures correctives i urgents, per la qual cosa la delegació de la Presidència  per  a l’Esport  junt amb la gerència del Consorci Palma Arena estan valorant aquests resultats, i cercant les millors solucions per poder resoldre-les amb la major brevetat i eficàcia possible.

Aquestes  deficiències  es solucionaran sense perjudici de que es reclami a l’empresa  o  empreses  que  hagin  participat  en la construcció del Palma Arena.

Per  altre  banda,  ressenyar  que  avui  mateix  s’han  iniciat  les obres d’urgència  per  poder  reparar  l’edifici de l’aparcament del Palma Arena.
Aquest edifici pateix importants filtracions d’aigua  i humitats, així como una  sèrie  de  fissures en una  jàssera del primer pis de l’aparcament que han provocat que s’hagi hagut d’apuntalar aquesta part de l’edifici.

Per  aquest motiu s’ha iniciat la retirada del material de farciment que es troba  sobre  la  coberta  de  la zona superior de la jàssera i poder així, procedir a la reparació de la impermeabilització existent amb formació d’un sobreeixidor  lateral d’emergència que impedeixi l’entrada d’aigua sobre la mateixa.

Un  estudi  preliminar  detectà farciment que es troba sobre la jàssera era d’argila,  la  qual  cosa provocava que cada vegada que plovia no es drenés correctament  i  el  pes  que  suportava la jàssera s’incrementés de manera perillosa, per la qual cosa s’ha decidit iniciar aquesta obra d’urgència.

L’edifici  de  l’aparcament  romandrà  tancat  mentre es duguin a terme les obres,  per  la  qual  cosa s’ha habilitat el solar adjacent com aparcament durant aquest temps.

Informe

Recuerda si eres entrenador, jugador, directivo de un club o de una federación, o estás relacionado de alguna forma con este maravilloso deporte y te gusta escribir y compartir las novedades y noticias de vuestra actividad deportiva, aquí puedes hacerlo gratuitamente y llegar a toda la comunidad.
deportebalear@gmail.com