Serra Ferrer rebutjà una oferta del grup de Dubai que ara compra el Getafe

21 abril 2011 | Por Redacción | Categoria: 1ª División, Fútbol

Serra Ferrer i Mateu Alemany, el dia de la venda del Mallorca. Foto: Monserrat

El Reial Mallorca rebé una proposta de Joan Riutort per passar a mans del Royal Emirates Group. Els àrabs varen anunciar ahir que adquiriran el club madrileny

Llorenç Serra Ferrer rebutjà la possibilitat de vendre el Reial Mallorca al grup de Dubai, que ara ha comprat el Getafe. L’operació, que avui farà pública Suleiman al-Butti, gestor de projectes del Royal Emirates Group, i Ángel Torres, president del Getafe, ha estat possible gràcies a la intervenció del mallorquí Joan Riutort, instal·lat al país àrab i amb una consultoria financera de primer nivell. Riutort oferí setmanes enrere a l’actual propietat del Reial Mallorca la possibilitat de vendre la Societat Anònima Esportiva, però Serra Ferrer i la resta d’accionistes rebutjaren aquesta opció. dBalears pogué parlar ahir amb un dels accionistes de l’entitat, que confirmà la decisió de no escoltar cap oferta. Reconegué, així mateix, que havien desestimat la possibilitat plantejada per l’intermediari mallorquí.

En aquest sentit, els actuals propietaris tenen la intenció de continuar al capdavant de la societat durant quatre o cinc temporades, estabilitzar el club i fer un projecte que aposti decididament pel futbol formatiu; és a dir, que no fan comptes escoltar ni una sola proposta, per milionària que pugui ser, per vendre l’entitat. En canvi, Serra Ferrer i la resta d’accionistes tenen clar que en quatre o cinc anys, amb el club estabilitzat econòmicament i esportivament, haurà arribat el moment d’abandonar el club. Serà aleshores quan es plantejaran la venda. Això no obstant, dBalears ha pogut saber que prioritzaran qualsevol oferta de capital mallorquí.

Curiosament, Mateu Alemany també rebutjà l’opció de vendre el Mallorca a Dubai. L’exmàxim accionista i expresident sempre va tenir clar que, una vegada vista l’experiència viscuda amb Javier Martí Asensio, només vendria l’entitat a empresaris d’aquesta terra, sempre que presentassin una oferta fiable. Joan Riutort, que ha fet d’intermediari en l’operació, ha comprovat, en tot cas, que el Mallorca no és un club gaire atractiu a Dubai, ja que els multimilionaris àrabs s’estimen més un club que tingui la seva seu a Madrid o als voltants -com és el cas de Getafe-.

El Royal Emirates Group va confirmar ahir la compra del club madrileny i així posà fi als rumors que apuntaven a l’interès de comprar un equip de la Primera Divisió espanyola, entre els quals va sonar també el Saragossa. El grup d’inversors àrabs anuncià que la inversió per adquirir el conjunt espanyol serà de 90 milions d’euros i entre les seves primeres mesures es trobaria el canvi de nom del club. I és que, segons afirmà Suleiman al-Butti, el nom es canviaria pel de Dubai Team, malgrat que no confirmà que aquest es convertís amb el nom oficial de l’equip.

Torres amaga les cartes

Per part seva, el màxim dirigent del club blau no ha arribat a reconèixer la venda del Getafe al Royal Emirates Club. Ángel Torres afirmava que no s’havia venut el club a ningú i que el seu viatge a Dubai era per cercar noves fórmules. Entre aquestes, s’hi troben la recerca de patrocinadors que millorin la imatge del Getafe i també un nou nom a l’estadi, actual Coliseum Alfonso Pérez.

Aquest acord representaria el tercer que involucra un comprador estranger en la lliga espanyola en el darrer any, després de la venda del Màlaga a un membre d’una família reial de Qatar i la transacció del Racing de Santander a l’empresari indi Ali Syed. Cal recordar que, tot i l’exòtic atractiu d’aquests inversors, tant el Màlaga com el Racing de Santander estan capficats en la lluita per la permanència. Tanmateix, l’experiència dels dos conjunts és ben diferents. Si bé els andalusos es pogueren reforçar amb homes importants, a Santander el planter té problemes per cobrar amb el nou propietari.

Informa: Deporte Balear. fuente:    diaridebalears

Recuerda si eres entrenador, jugador, directivo de un club o de una federación, o estás relacionado de alguna forma con este maravilloso deporte y te gusta escribir y compartir las novedades y noticias de vuestra actividad deportiva, aquí puedes hacerlo gratuitamente y llegar a toda la comunidad.
deportebalear@gmail.com