Javier Ceballos pronuncia una conferència a Palma sobre l’art de la falconeria

26 noviembre 2011 | Por Redacción | Categoria: Otros Deportes
Abans, al pati de Sant Francesc, el públic pogué visitar una mostra de falcons, a la qual hi assistí el vicepresident del Consell, Joan Rotger

El vicepresident de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca, Joan Rotger, assistí ahir vespre a la conferència organitzada per l’Associació Balear de Falconeria, impartida per l’expert Javier Ceballos a la sala d’actes del Col·legi Sant Francesc, de Palma. Abans de la conferència, el pati de Sant Francesc acollí una exposició de falcons que va ser visitada pel públic assistent.

Javier Ceballos és un dels grans especialistes mundials en l’àmbit de la falconeria, i també fou qui defensà davant la UNESCO la declaració d’aquest art com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat, finalment concedida el 16 de novembre de 2010. En aquesta mateixa data reberen idèntic reconeixement el Cant de la Sibil•la, la dieta mediterrània i els castellers. Precisament, la reunió del Ministeri de Cultura on es va acordar la unificació de les candidatures va tenir lloc a Palma, al Palau de l’Almudaina.

La falconeria és la candidatura més internacional de totes les que ha atorgat la UNESCO al llarg de la seva història, i rebé el suport de totes les Comunitats Autònomes de l’Estat sense cap excepció. També des de Balears la candidatura obtingué un clar recolzament. De fet, estam parlant d’una pràctica amb molta tradició a les illes: l’Associació Balear de Falconeria és la segona més antiga d’Espanya, participant de manera habitual en tot tipus de conferències, mostres i competicions que es celebren arreu del món.

Durant la seva intervenció, Javier Ceballos introduí els presents en els valors de la falconeria i detallà els principals aspectes del procés de gestació de la candidatura presentada a la consideració de la UNESCO.

Recuerda si eres entrenador, jugador, directivo de un club o de una federación, o estás relacionado de alguna forma con este maravilloso deporte y te gusta escribir y compartir las novedades y noticias de vuestra actividad deportiva, aquí puedes hacerlo gratuitamente y llegar a toda la comunidad.
deportebalear@gmail.com