Javier Ceballos pronuncia una confer√®ncia a Palma sobre l’art de la falconeria

26 noviembre 2011 | Por Redacción | Categoria: Otros Deportes
Abans, al pati de Sant Francesc, el p√ļblic pogu√© visitar una mostra de falcons, a la qual hi assist√≠ el vicepresident del Consell, Joan Rotger

El vicepresident de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca, Joan Rotger, assist√≠ ahir vespre a la confer√®ncia organitzada per l’Associaci√≥ Balear de Falconeria, impartida per l’expert Javier Ceballos a la sala d’actes del Col¬∑legi Sant Francesc, de Palma. Abans de la confer√®ncia, el pati de Sant Francesc acoll√≠ una exposici√≥ de falcons que va ser visitada pel p√ļblic assistent.

Javier Ceballos √©s un dels grans especialistes mundials en l’√†mbit de la falconeria, i tamb√© fou qui defens√† davant la UNESCO la declaraci√≥ d’aquest art com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat, finalment concedida el 16 de novembre de 2010. En aquesta mateixa data reberen id√®ntic reconeixement el Cant de la Sibil‚ÄĘla, la dieta mediterr√†nia i els castellers. Precisament, la reuni√≥ del Ministeri de Cultura on es va acordar la unificaci√≥ de les candidatures va tenir lloc a Palma, al Palau de l‚ÄôAlmudaina.

La falconeria és la candidatura més internacional de totes les que ha atorgat la UNESCO al llarg de la seva història, i rebé el suport de totes les Comunitats Autònomes de l’Estat sense cap excepció. També des de Balears la candidatura obtingué un clar recolzament. De fet, estam parlant d’una pràctica amb molta tradició a les illes: l’Associació Balear de Falconeria és la segona més antiga d’Espanya, participant de manera habitual en tot tipus de conferències, mostres i competicions que es celebren arreu del món.

Durant la seva intervenció, Javier Ceballos introduí els presents en els valors de la falconeria i detallà els principals aspectes del procés de gestació de la candidatura presentada a la consideració de la UNESCO.

Recuerda si eres entrenador, jugador, directivo de un club o de una federación, o estás relacionado de alguna forma con este maravilloso deporte y te gusta escribir y compartir las novedades y noticias de vuestra actividad deportiva, aquí puedes hacerlo gratuitamente y llegar a toda la comunidad.
deportebalear@gmail.com