Qui és qui: Tià Munar

19 enero 2012 | Por Redacción | Categoria: Baloncesto

En Sebastià Munar, “més conegut dins la família del bàsquet Pla com a Tià” fa dues dècades que juga al Bàsquet Pla. En tota la seva carrera només ha jugat un parell d’anys a altres equips “de vegades és bo sortir per descobrir i aprendre, després, quan tornes a cases és com assaborir un bon vi que porta temps reposant”.

En Tià és professor de Biologia a l’institut de Binissalem. Li agrada el cinema, fer pesca submarina, anar a córrer, tocar el piano, … “però el que valor més és compartir una bona estona amb la gent que més estim”.

El seu ídol en el món del bàsquet és Michael Jordan. “Mai he vist fer el que aquest home ha arribat a fer, és l’elegit! Impossible imitar-lo, si vols jugar com ell has de fer 1’98m, has de portar el número 23 a la teva samarreta, has de jugar en el Chicago Bulls i el teu nom ha de ser Michael Jordan, de Déu només n’hi ha un!”. Però “en el món paral·lel” del bàsquet admira a molta gent, “des de Gandhi a Charles Darwin, passant per Martin Luther King, els Beatles… puuuf! El món està ple de genis i gent extraordinària!”

D’anècdotes al Pla n’ha viscudes moltes. “Ara mateix record quan era cadet, pujava a jugar amb els sub20. Aquell any vàrem guanyar el torneig i evidentment ho vàrem celebrar com tocava, amb un bon sopar a un restaurant. Aleshores durant tota la setmana abans del sopar tothom anava repetint constantment que al sopar havíem de dur americana i corbata, i és clar, un atl·lotet de 15 anys com era jo no era qui per discutir amb els grans que jo no volia dur ni americana ni corbata. Però bé m’ho vaig prendre com a una festa de disfresses i per avall, el més important era que la festa era la nostra festa! Quan va arribar el vespre del sopar, jo em pos l’americana i la corbata del meu pare, una camisa blanca, els típics calçons de pinses  i unes nàutiques, i cap el sopar s’ha dit. La meva sorpresa va ser descomunal quan vaig entrar al restaurant i embadalit descobreix que soc l’únic que porta americana i corbata!!! Evidentment, els grans em vàrem prendre el pèl! Tot el vespre amb americana i corbata, semblava que era un xicot sortint de la seva primera comunió!”

En Tià Munar juga al Pla des de sempre. Només va passar la seva etapa de juvenil i els primers anys de sènior a Sant Josep Obrer. Va debutar a Primera Nacional amb el Sa Pobla bàsquet club i després ja va tornar al Pla de Na tesa. “Aquest club és el club del meus ulls. Des de ben petit sempre record el meu pare, en Tolo Munar, jugant i portant totes les curolles del bàsquet. He crescut dins el bàsquet Pla. Sempre organitzàvem acampades, tornejos, viatges, excursions, campus, qualsevol excusa era bona… Els valors de germanor i companyerisme els he après dins la família del bàsquet Pla.

De petit li va impactar veure com el Bàsquet Pla superava el rècord Guiness l’any 1993 de temps seguit jugant a bàsquet. Aleshores només tenia 11 anys, i es va quedar tot el temps mirant aquells homes que eren herois només per intentar-ho. “L’any 2004, el bàsquet Pla ho volia repetir, i res em va motivar tant com aquesta vegada no només mirar sinó participar per tornar a batre aquest rècord!”

“El que admir més és la lluita i la dedicació que tingué mon pare per aquest club. Ara ja fa més de trenta anys el Bàsquet Pla era d’aquells equips d’un petit poble, sense massa gent, amb molts pocs recursos. Quan recordo que abans jugàvem al pati de l’escola de Gabriel Janer Manila i ara tenim aquest pavelló, només em surt una rialla d’orgull! Moltes etapes han passat, i moltes són les vivències que pot contar aquest club; problemes, ascensos, descensos, anècdotes, triomfs, derrotes, conflictes, alegries… però el que fa bategar el cor del bàsquet Pla és la gent que l’estima i té cura d’ell, tal com la flor més delicada i bella del jardí.”

Recuerda si eres entrenador, jugador, directivo de un club o de una federación, o estás relacionado de alguna forma con este maravilloso deporte y te gusta escribir y compartir las novedades y noticias de vuestra actividad deportiva, aquí puedes hacerlo gratuitamente y llegar a toda la comunidad.
deportebalear@gmail.com