Rècord de participació en el XXVIII Trofeu Ciclista Pla de Mallorca, que ha estat presentat avui al Consell

9 mayo 2012 | Por Redacción | Categoria: Ciclismo
La presidenta, Maria Salom, ha desitjat sort als 411 corredors que començaran a disputar la competició el proper diumenge, a Maria de la Salut

La presidenta del Consell, Maria Salom, ha presidit aquest matí, a la sala d’audiències de la institució insular, l’acte oficial de presentació de la XXVIII edició del Trofeu Ciclista Pla de Mallorca, que donarà inici aquest proper diumenge amb una prova cronometrada a Maria de la Salut. A l’acte de presentació hi han estat presents també, per part del Consell, el vicepresident de Cultura, Patrimoni i Esports, Joan Rotger, i el director insular d’Esports, Joan Antoni Ramonell, mentre que l’organització de la prova ha estat representada pel seu director, Tomeu Arbona, i el vicepresident de la Federació de Ciclisme de les Illes Balears, Xavier Bonnin. Finalment, Guillem Aulet, de La Caixa, i Sebastià Oliver, gerent del Diari de Mallorca, han assistit a la presentació en nom de dues de les empreses que han assumit, un any més, el patrocini de la competició. Altres entitats que presten suport a l’esdeveniment són Tractors Kubota-Autotècnica Sant Joan i el Restaurant Es Cruce, de Vilafranca. Finalment, han estat presents a l’acte representants dels ajuntaments de la comarca de Es Pla i dels clubs ciclistes que han pres part activa en la planificació i organització de les curses, entre els quals assumeix un paper protagonista el club ciclista de Sineu.
L’edició d’enguany ha aconseguit superar el rècord de participació de ciclistes, amb un total de 411 inscripcions, totes elles provinents d’esportistes amb llicència balear. De fet, el Trofeu Ciclista Pla de Mallorca és la prova que compta amb el nombre més alt de ciclistes illencs. La convocatòria de 2012 consta de 5 jornades que es disputaran entre el 13 de maig i el 9 de juny. La jornada inaugural tendrà lloc el proper diumenge a Maria de la Salut i, posteriorment, els corredors visitaran, consecutivament, les localitats de Muro (19 de maig), sa Pobla (26 de maig), Can Picafort (2 de juny) i Sineu, on el 9 de juny es posarà punt i final a aquesta edició amb una prova de ruta.
La competició consta de dues grans categories de participació. La primera és la del Pla Gran, oberta a la inscripció de ciclistes junior, sub 23, èlit, senior, master 30 i master 40, on hi prendran part els corredors més experimentats, cobrint-se etapes d’entre 80 i 100 quilòmetres. Aqusta modalitat compta amb 262 inscripcions provinents de 27 equips. La segona categoria és la del Pla Petit, reservada a corredors de promoció, master 50, master 60 i ciclistes femenines. En aquest cas, les etapes no van més enllà dels 30 quilòmetres de recorregut, havent-se obtingut la inscripció de 149 esportistes i 17 equips.
La principal novetat d’aquesta edició és la incorporació de Can Picafort a la ruta de curses del trofeu en substitució de Montuïri. En canvi, la jornada inaugural serà idèntica a la d’anys anteriors i consistirà en una prova cronometrada amb sortida i arribada a Maria de la Salut i un itinerari de 16 quilòmetres. Entre els corredors que prendran part en el trofeu cal destacar la presència de ciclistes mallorquins tan reconeguts com David Muntaner, Albert Torres, Lluís Mas i Joan Carles Riutort. Precisament, David Muntaner es proclamà guanyador en la categoria Pla Gran a l’edició de 2011, mentre que Jaume Martorell s’imposà al Pla Petit.

Recuerda si eres entrenador, jugador, directivo de un club o de una federación, o estás relacionado de alguna forma con este maravilloso deporte y te gusta escribir y compartir las novedades y noticias de vuestra actividad deportiva, aquí puedes hacerlo gratuitamente y llegar a toda la comunidad.
deportebalear@gmail.com