GABELLINS EXTREMS, ESPORT DE MUNTANYA

12 junio 2012 | Por Redacción | Categoria: Atletismo, Otros Deportes

Miquel Àngel Esteva “Blancus” participà a la Trail Menorca Camí de Cavalls i, per altra banda, Miquel Alzina “Cunill”  i Tomeu Massanet “Guitarró” ho feren a la Non Stop Cavalls de Ferro, recorrent la costa menorquina,  un corrent i els altres en bicicleta.

El Camí de Cavalls és un vial que s’utilitzava per defensar la costa menorquina. Fou constituït el 1330, en època del rei Jaume II, que va establir l’obligació dels colons del regne de mantenir un cavall armat per a la defensa de l’illa i vigilar la costa per mitjà d’aquest sender. Segles més tard, fou ampliat pels francesos i reutilitzat pels britànics durant les seves dominacions del segle XVIII. S’utilitzà també com a servitud de pas per comunicar finques, i actualment, després de la reivindicació popular i gràcies a la feina de recuperació realitzada, s’ha convertit en un camí públic que fa la volta a tota l’illa i inclòs entre les rutes de Gran Recorregut europees com la GR223.

 

El camí de cavalls va acollir aquestes dues competicions els dos darrers caps de setmana del més de maig. La primera l’Ultra Menorca Camí de Cavalls (UMCdC) que es va celebrar els dies 18, 19 i 20 en la seva primera edició i recorria els 185 Km de costa amb sortida i arribada a Ciutadella, donant la volta completa a l’illa i amb un temps màxim de 54 hores. En Miquel Àngel sortí a les 08,00 hores del matí de divendres i arribà a meta diumenge a les 7 hores 12 minuts, després de 47 hores i 12 minuts, el calarajader va arribar en el lloc 39 de 89 participants, i va ser el darrer en entrar, i per tant, un dels 39 elegits per a la glòria, la resta, els altres 50, no acabaren la prova. Es difícil explicar la duresa de la prova, però ens ho podem imaginar. Més de dos dies sencers sense aturar i descansant unes poques hores. Si en Miquel Àngel es volgués inscriure a la Ultra trail del Mont Blanch, la cursa amb més prestigi d’aquesta modalitat a nivell mundial, ja comptaria amb els set punts necessaris per fer-ho. Enhorabona!!!

Per una altra banda, a la Non stop Cavalls de Ferro, en Miquel “Cunill” finalitzà amb un meritori setè lloc absolut, fent segon de la seva categoria amb un temps de 14 hores 48 minuts 30 segons, temps utilitzat per recórrer els 180 kilòmetres de la prova reina.  I en Tomeu “Guitarró” finalitzà el primer classificat amb un temps de 4 hores 51 minuts i 58 segons a la cursa de 90 kilòmetres. Destacar també que en aquests moments aquests dos esportistes es troben competint al Rally di Sardegna, duríssima prova per etapes del calendari internacional.

Aquí teniu alguns petits audiovisuals que vos donaran una idea de la espectacularitat i duresa de les proves menorquines.

capvermell.org/

 

Recuerda si eres entrenador, jugador, directivo de un club o de una federación, o estás relacionado de alguna forma con este maravilloso deporte y te gusta escribir y compartir las novedades y noticias de vuestra actividad deportiva, aquí puedes hacerlo gratuitamente y llegar a toda la comunidad.
deportebalear@gmail.com