Més de quaranta municipis participaran enguany a la XXXIII Pujada a Lluc a Peu de la Part Forana que es celebrarà el proper cap de setmana

5 septiembre 2012 | Por Redacción | Categoria: Atletismo, Otros Deportes
La directora insular de Relacions Institucionals del Consell de Mallorca, Maribel Crespí, ha presentat avui els actes de la tradicional cita juntament amb l’Associació d’Antics Blavets de Llluc, el Govern de les Illes, Sa Nostra i la Fundació Josep Coll Bardolet

Més de quaranta municipis participaran enguany a la tradicional Pujada a Lluc a Peu de la Part Forana que tendrà lloc la nit del proper dissabte, 8 de setembre, i la matinada del diumenge. La directora insular de Relacions Institucionals de l’organisme insular, Maribel Crespí, ha presentat avui els actes de l’esdeveniment juntament amb el president de l’Associació d’Antics Blavets de Lluc, Gabriel Ferragut; la directora general de Relacions Institucionals del Govern balear, Carme Lliteras; el director de l’àrea de Relacions Institucionals de Sa Nostra, Jordi Mulet, i el president de la Fundació Josep Coll Bardolet, Josep Coll.
Com a novetat, a la XXXIII edició de la Pujada a Lluc a Peu de la Part Forana, que s’inscriu en el programa d’actes de la Diada de Mallorca,  s’incorporen els municipis de Santa Margalida, Can Picafort i Sant Joan, segons ha explicat Maribel Crespí. El Consell, com l’any passat, aportarà els llums reflectants per als pelegrins per incrementar-ne la seguretat durant el recorregut.
Enguany hi haurà un record especial per al pintor Josep Coll Bardolet i per a Mossèn Alcover, a qui la institució insular ha dedicat l’any 2012 en reconeixement a l’aportació a la cultura de Mallorca. De fet, el cartell d’enguany recull una obra de l’artista i des de Manacor pujarà a Lluc el Gegantó de Mossèn Alcover, ha anunciat Crespí, que ha animat  tots els mallorquins a participar en aquesta edició de la Pujada.
Enguay s’espera una participació de 12.000 persones, ha indicat el president de l’Associació d’Antics Blavets de Llluc, organització que va impulsar aquesta pelegrinació a Lluc des de la Part Forana.
A les 4 hores  del diumenge tendrà lloc la concentració d’una gran part de pobles a la plaça del Bestiar d’Inca i partiran cap a Lluc. Per evitar incidents, la carretera Inca-Lluc romandrà tancada de les 4 a les 7.30 hores. Els caminants de Pollença pujaran per la carretera Pollença-Lluc i altres pobles com Alaró, Bunyola, Esporles, Sóller i Valldemossa pujaran per Biniaraix, Puig de l’Ofre, Comasema i l’embassament de Cúber i el Gorg Blau. Des de sa Pobla es pujarà per Campanet , Moscari i Caimari.
Una vegada a Lluc, a l’Acolliment, tendrà lloc una missa i l’ofrena floral a la Mare de Déu de Lluc, així com l’homenatge a un dels pelegrins  més antics. Biel Ferragut també ha destacat la celebració d’una marató fotogràfica i que el pàrquing del santuari serà gratuït. Finalment, ha agraït la col·laboració de Consell de Mallorca, Govern balear i Sa Nostra per fer possible la pujada.
Josep Coll, president de la Fundació Josep Coll Bardolet, ha recordat que el cartell amb una de les obres del pintor «és un detall que li agradaria». Coll ha recordat  que a l’artista li agradava caminar i Lluc «era un lloc que estimava».
El representant de Sa Nostra, Jordi Mulet, ha recordat que l’entitat bancària «sempre ha volgut donar el seu suport  a aquesta cita». Finalment, Carme Lliteras, directora general de Relacions Institucionals del Govern balear, ha expressat el suport del president José Ramón Bauzá i de les conselleries de l’executiu balear a la Pujada a Lluc de la Part Forana i ha indicat que aquestes són «cites que fan poble».

 Fuente: conselldemallorca.net

Recuerda si eres entrenador, jugador, directivo de un club o de una federación, o estás relacionado de alguna forma con este maravilloso deporte y te gusta escribir y compartir las novedades y noticias de vuestra actividad deportiva, aquí puedes hacerlo gratuitamente y llegar a toda la comunidad.
deportebalear@gmail.com