MEMÒRIA CAMPIONAT DE MALLORCA “PROMESAS” (Dissabte 15 de març 2014)

18 marzo 2014 | Por Redacción | Categoria: Artes Marciales, Judo, Otros Deportes

MEMÒRIA CAMPIONAT DE MALLORCA “PROMESAS” (Dissabte 15 de març 2014)

1.- PRESENTACIÓ:
Dissabte 16 de març és va dur a terme el Campionat de Mallorca “Promesas”, competició destinada als nins i nines de les categories sub’11 i sub’13.

2.- DATA: Dissabte 15 de març de 2014.

LLOC: Pavelló Municipal Germans Escalas de Palma.
Els participants varen ésser convocats per torns, per tal d’evitar l’aglomeració i espera de tots. Aixi com s’acabaven les categorías de competició es va fer l’entrega de medalles i regals a cada un dels judokas.

Sub’11: concentració 9’30h, inici 10h.
Sub’13: concentració 10’45h, inici 11’30h.

3.- INSCRIPCIONS:
Cada un dels Clubs de judo de Mallorca va enviar les inscripcions dels seus esportistes a la Federació fins dia 7 del mateix mes.
Aquestes inscripcions foren revisades per a que tothom tengués la llicència federativa correcta i la seva documentació també estàs correcta.
La Comisió de Judo Infantil juntament amb la Comisió d’Arbitratje va modificar el reglament d’Arbitratje Infantil, adaptant la nova reglamentació i normativa de la FII i a l’hora establint una sèrie de regles que afavoreixin un judo més educatiu i formatiu donant l’oportunitat que els combats siguin a un temps determinat i els esportistes no es quedin només amb el resultat final.

Per categories el nombre de participants va ésser el següent:

Benjamí femení (Sub’11): 10 esportistes.
Benjamí masculí (Sub’11): 46 esportistes.
Aleví femení (Sub’13): 10 al·lotes.
Aleví masculí (Sub’13): 46 al·lots.

La mateixa semana de la competició la Comisió Tècnica va realizar els sortejos del Campionat i algunes categories de pes quedaren lliures. Les categories de pes per aquest Campionat foren les següents:

Benjamí:
Femení i masculí: -26 Kg. -30 Kg. -34 Kg. -38 Kg. -42 Kg. i +47 Kg.

Aleví:
Femení imasculí: -30 Kg, -34 Kg, -38 Kg, -42 KG, -47 Kg, -52 Kg, + 52Kg. 4.- RESPONSABLES:

PRESIDENT: Miquel A. Bisquerra Rigo.
DELEGAT DE MALLORCA: Bernat Tomàs.
COMISIÓ TÈCNICA: Javier Mancheño.
COMISIÓ JUDO INFANTIL: Maribel Fernández.
COMISIÓ D’ARBITRATGE: Juan A. Martínez.
DELEGATS: un de cada club participant.

5.- DESENVOLUPAMENT DEL CAMPIONAT:
A les 9’30h del matí els esportistes varen començar arribar per realizar el pesatge de cada categoria i després començar a partir de les 10h. Es va fer la presentación amb tots els nins i nines col·locats a damunt el tatami per Clubs.

Al pavelló hi havia distribuits 4 tatamis on tot el temps hi va haver combats. Aquesta competició va adreçada als infants que ja tenen ganes de competir, però que encara no tenen l’edat per poder participar en el Campionat Escolar. Per a les categories benjamí i pre-benjamí hi ha el Campionat Mallorca “Promesas”, una competició adequada per a ells, a al seva edat i al seu nivell.

És una competició amb un reglament específic: un reglament adaptat a la seva edat i a la seva formació, on el principal objectiu és vetllar per l’eduació, formació i seguretat dels esportistes. Els combats són a a minut i mig i 2 minuts, hi ha tecniques prohibides i quan hi ha qualque cosa incorrecte o que no se pot fer abans de sancionar, se’ls avisa i se’ls explica el que ha passat.

 

 

 

 

 

 

 

En aquestes edats és molt important la figura de l’entrenador/a, acompanyar a l’esportista, guiar-lo i indicar-li el que ha de fer, i de la mateixa manera està al seu costat si no han obtingut un bon resultat: alguns infants volen competir, tenen ganes, pero encara no acepten les derrotes o les errades, per això els seus entrenadors han de saber transmetre els valors més importants.

 

En acabar se va fer entrega de les Medalles a tots els participants i d’una camiseta per part de la FBJ.

Els campions d’enguany han estat els següents:

 

 

L’entrega de medalles es va fer per part del Director Insular d’Esports del Consell de Mallorca D. Joan A. Ramonell.

.

Va ésser una bona Jornada, en aquesta edat el més important és que disfrutin, facin esport i coneguin nous companys. Alguns demostren més ganes i formes de competidor, però encara s’estan formant com a esportistes i els entrenadors i la gent de la Federació els hem d’ajudar a créixer i millorar tècnicament i com a persones.

DELEGAT DE MALLORCA COMISIÓ DE JUDO INFANTIL
Bernat Tomàs Oliver Maribel Fernández Matas
PRESIDENT DE LA FEDERACIÓ BALEAR DE JUDO I EE.AA
Miquel Àngel Bisquerra Rigo

Recuerda si eres entrenador, jugador, directivo de un club o de una federación, o estás relacionado de alguna forma con este maravilloso deporte y te gusta escribir y compartir las novedades y noticias de vuestra actividad deportiva, aquí puedes hacerlo gratuitamente y llegar a toda la comunidad.
deportebalear@gmail.com