19 abril 2015 | Por Redacción | Categoria: Baloncesto
.

.

Cruel derrota

El Menorca Talaiòtica CCE Sant Lluís va patir una cruel derrota ahir a Ses Canaletes. El partit es va decidir en els darrers segons, Miki Ortiz va tenir el tir guanyador pero no va entrar. La loteria de les darreres possessions va donar l’esquena als blaus i el Cartagena s’en va endur la victòria 70-72.

I és que els lluissers van realitzar un gran partit ahir, com els que ens tenen acostumats a Ses Canaletes, tractant de tú a tú als visitants, no donant el partit per perdut, ni en els pitjors dels moments, amb un Cice Mercadal espectacular ahir, amb 19 punts i 5 de 7 desde els 6.75. Però no va bastar.

La posada en escena a pista dels homes de Joan Martínez Escala no podia ser més esperançadora. Gran defensa blava i encert amb atac donàven les primeres rendes blaves, del 7-7 es passava a un esperançador 17-7, després de que Cice mostrés els primers símtomes del gran partit que faria, i amb un bon Pitu Jímenez desde la direcció. Al final del primer període s’arribava amb 5 punts d’aventatge després de que Lledó i Albaladejo comencéssin a carburar.

isma seguiLluny de sentir la presió, els lluissers van sortir molt entonats en atac en el segon quart, apareixia Dani García desde el triple i elevaba la renda als 14 punts, 34-20 a 6 minuts per el descans. Apareixíen aquí els primers problemes per el Menorca Talaiòtica-CCE Sant Lluís. Dani García s’obria una cella, els blaus es carregàven de personals i es foníen els ploms en atac. Lledó mostrava la seva qualitat i liderava un parcial de 1-16 per UPCT Cartagena amb 5 minuts, 35-36 aa 1,10 per el descans. Seria Cice Mercadal desde els 6.75 qui rompria amb més de 5 minuts sense anotar en joc. Al descans 38-39.

Després del pas per els vestidors es sumaria a la festa anotadora de Lledó, Albaladejo, a més d’aprofitant la prest opció de tirs lliures. Poc a poc els murcians augmentàven la seva renda, 43-49 amb 4 minuts jugats. I es que els tirs lliures van ser una de les grans diferències entre ambdós conjunts, els visitants s’aprofitàven de la gran diferència en tirs lliures llançats, 23 tirs lliures més va disposar el Cartagena. La renda visitant es va moure en torn als 9 punts però sense acabar de rompre el partit. Al contrari, els blaus no van devallar els braços i van entrar als deu darrers mintus amb 53-58 a l’electrònic.

cce cartagenaEl darrer acte s’encetava amb dos triples consecutius de Isma Seguí i Cice Mercadal que donàven la volta al marcador, 59-58. Sergio Muñoz i Dani Garcia tancaríen un 10-0 de parcial que posava als blaus 5 punts amunt a 7.30 per el final. Començàven uns minuts carregats dèmoció i en els que la graderia es convertia en el jugador nombre 6 del Menorca Talaiòtica que a 1.40 del final es posava 70-67 despres del triple de Dani García. UPCT Cartagena capgirava el marcador 70-71 amb 23 segons per jugar. Temps mort de Joan M. Escala per jugar la darrera possessió. Es va cercar una penetració final però els visitants van realitzar una bona defensa per evitar-ho, tot hi així Miki Ortiz es va quedar sol desde els 6.75, però la pilota no va voler entrar.

Derrota 70-72 en un cruel final, en els que als blaus els hi va faltar aquell toc de sort per endur-se la segona victòria.

Fitxa tècnica

Sergio cce cartagenaMenorca Talaiòtica-CCE Sant Lluís 70 (23-15-15-17): Josuah, Pitu 5, Mateo, Dani 12, Cice 19, Carlos, Isma 13, Miki 6, Xavi, Rafa 6, Sergio 9.

UPCT Cartagena 72 (18-21-19-14): Carselle 7, Hidalgo 5, Albaladejo 21, Álvarez, Ballesta, Espasa 4, Lledó 27, Vasiljevic 4, Costa 1, Campos 3.

Àrbitres

E. Sandiàs i A. Baena. Van eliminar per 5 faltes personals a Sergio Muñoz.

Incidències

Gairabé plè una vegada més a Ses Canaletes. Es va guardar un minut de silenci en memoria de l’avi de Cice Mercadal, mort aquesta setmana. En el descans del partit l’equip Júnior femení va rebre l’homenatge de l’afició local després de guanyar la Final a 4 de la competició de Copa el passat cap de setmana.

L’opinió de Joan M. Escala

L’entrenador local es mostrava dolgut per la derrota “es una derrota dura, en treballat i merescut la victòria però en finals tant ajustats decideixen petits detalls. El canvi de Dani García ens ha tallat una bona dinàmica i el Cartagena a pogut entrar en partit.“.  Joan Martínez es va queixar també del distint criteri arbitral en cada quart.

L’apunt

junior femeni homenatge titolLes nòies del Júnior femení van rebre un merescut homenatge en el descans del partit a Ses Canaletes. Van sortir a pista per rebre l’ovació de gala de les 300 persones que poblàven les grades. Un meritori títol guanyat a una gran final devant l’amfitrió, el CB Ferreries, que arrodoneix una bona temporada per les nòies que dirigueix també Joan Martínez ajudat per Carlos Gómez i Toñi Soler.

El Menorca Talayótica CCE San Luis sufrió una cruel derrota ayer en Ses Canaletes. El partido se decidió en los últimos segundos, Miki Ortiz tuvo el tiro ganador pero no entró. La lotería de las últimas posesiones dio la espalda a los azules y el Cartagena se va llevó la victoria 70-72.

Y es que los lluissers realizaron un gran partido ayer, como los que nos tienen acostumbrados en Ses Canaletes, tratando de tú a tú a los visitantes, no dando el partido por perdido ni en los peores momentos, con un Cice Mercadal espectacular ayer, con 19 puntos y 5 de 7 desde los 6.75. Pero no bastó.

La puesta en escena en pista de los hombres de Juan Martínez Escala no podía ser más esperanzadora. Gran defensa azul y acierto en ataque daban las primeras rentas azules, del 7-7 se pasaba a un esperanzador 17-7 tras que Cice mostrara los primeros síntomas del gran partido que haría i un buen Pitu Jímenez desde la dirección. Al final del primer periodo se llegaba con 5 puntos de ventaja tras que Lledó y Albadelejo empieza a carburar.

Rafa barbosa cce cartagenaLejos de sentir la presión, los lluissers salieron muy entonados en ataque en el segundo cuarto, aparecía Dani García desde el triple y elevaba la renta a los 14 puntos, 34-20 a 6 minutos para el descanso. Aparecían aquí los primeros problemas para el Menorca Talayótica-CCE Sant Lluís. Dani García se abría una ceja, los azules se cargaban de personales y se fundían los plomos en ataque. Lledó mostraba su calidad y lideraba un parcial de 1-16 para UPCT Cartagena en 5 minutos, 35-36 a 1,10 para el descanso. Sería Cice Mercadal desde los 6.75 que rompería con más de 5 minutos sin anotar en juego. Al descanso 38-39.

Tras el paso por los vestuarios se sumaría a la fiesta anotadora de Lledó, Albaladejo, y aprovechando la pronta opción de tiros libres. Poco a poco los murcianos aumentaron su renta, 43-49 con 4 minutos jugados. Y es que los tiros libres fueron una de las grandes diferencias entre ambos conjuntos, los visitantes aprovecharon  la gran diferencia en tiros libres lanzados, 23 tiros libres más dispuso el Cartagena. La renta visitante se movió en torno a los 9 puntos pero sin terminar de romper el partido, al contrario, los azules no bajaron los brazos y entraron en los diez últimos mintus con 53-58 en el electrónico.

El último acto se iniciaba con dos triples consecutivos de Isma Seguí y Cice Mercadal que daban la vuelta al marcador, 59-58. Sergio Muñoz y Dani García cierraban un 10-0 de parcial que ponía a los azules 5 puntos arriba a 7:30 para el final. Empezaban unos minutos cargados de emoción y en los que la grada se convertía en el jugador número 6 del Menorca Talayótica, que a 1:40 del final se ponía 70-67 después del triple de Dani García. UPCT Cartagena daba la vuelta al marcador 70-71 con 23 segundos por jugar. Tiempo muerto de Juan M. Escala para jugar la última posesión. Se buscó una penetración final pero los visitantes realizaron una buena defensa para evitarlo, aún así Miki Ortiz se quedó solo desde los 6.75, pero el balón no quiso entrar.

Derrota 70-72 en un cruel final, en los que a los azules les faltó ese toque de suerte para llevarse la segunda victoria.

Ficha técnica

miki cce cartagenaMenorca Talayótica-CCE Sant Lluis 70 (23-15-15-17): Josuah, Pitu 5, Mateo, Dani 12, Cice 19, Carlos, Isma 13, Miki 6, Xavi, Rafa 6, Sergio 9.

Árbitros

E. Sandías y A. Baena. Eliminaron por 5 faltas personales Sergio Muñoz.

Incidencias

Casi lleno una vez más en Ses Canaletes. Se guardó un minuto de silencio en memoria del abuelo de Cice Mercadal, fallecido esta semana. En el descanso del partido el equipo Junior femenino recibió el homenaje de la afición local tras ganar la Final a 4 de la competición de Copa el pasado fin de semana.

La opinión de Joan M. Escala

El entrenador local se mostraba dolido por la derrota “es una derrota dura, hemos trabajado y merecido la victoria pero en finales tan ajustados deciden pequeños detalles. El cambio de Dani García nos ha cortado una buena dinámica y el Cartagena a podido entrar en partido . “. Joan Martínez se quejó también del distinto criterio arbitral en cada cuarto.

El apunte

Las chicas del Junior femenino, el CCE Sant Lluís-Aquitania,  recibieron un merecido homenaje en el descanso del partido en Ses Canaletes. Salieron a pista para recibir la ovación de gala de las 300 personas que poblaban las gradas. Un meritorio título ganado en una gran final ante el anfitrión, el CB Ferreries, que redondea una buena temporada para las chicas que dirige también Juan Martínez, ayudado por Carlos Gómez y Toñi Soler.