Fregant l’heroïcitat

12 octubre 2015 | Por Redacción | Categoria: Baloncesto
.

.

De vegades tots els factors es posen en la teva contra, com avui podia semblar que li passava al Menorca Talaiòtica-CCE Sant Lluís. Només 8 jugadors séniors disponibles, per les baixes de Dani i Balsa. Dels 8 disponibles, Cice Mercadal jugant amb molèsties, 3 júniors a la banqueta, un CB Mollet, que es un gran rival…tot jugava en contra dels homes de Xavi Carreras.

Però amb tots aquets factors en contra els blaus s’han crescut, han fet un gran partit i han fegat l’heroïcitat, tractant de tú a tú als catalans. Ni tansols al tercer període, quan els catalans han agafat el comandament del partit, els lluissers s’han rendit. Només el cansanci acomulat a les cames ha impedit lluitar la victòria en els darrers 5 minuts.

El partit s’ha iniciat amb una molt bona defensa blava, que fonia els ploms al CB Mollet, que estèia garabé 4 minuts sense estrenar-se en el marcador. 4-0 amb 3.30 minuts jugats. Dos tirs lliures i dos bàsquets de dos posàven el 4-6 que ràpidament era capgirat després del triple de Cristian. Els visitants es vèien superats per la defensa del Menorca Talaiòtica i dos triples del “tocat” Cice Mercadal posàven el 13-8 en l’electrònic, tancant el quart amb un esperançador 16-10 després d’un nou triple, en aquesta ocasió de Lluís Piris.

Tot hi estar tocat, Cice ha fet un gran partit avui

El partit poc canviaría en el segon acte. Els blaus seguien amb la seva fèina defensiva que l’hi estava porcionant bons resultats, i augmentant distàncies, aconseguint la màxima renda en l’equador del període, 24-14. El català Xavi Costa impediria que la diferència s’eixamplés més abans d’arribar al descans, 29-22.

Després del descans vindríen els pitjors minuts dels homes de Xavi Carreras. 5 minuts de sequera blava i parcial de 0-13 per els de Mollet amb 11 punts garabé consecutius de Puerta. Aquí semblava que podia acabar-se la resistència blava. Però lluny de enfonsar-se, el Menorca Talaiòtica va seguir lluitant per el partit. Un gran Alberto Artiles i Isma Seguí, ben secundats per Cistian Balibrea, impedien que el partit es rompés definitivament per els catalans, 43-45 a 1.59 per entrar en els darers deu minuts. Ferrer en anotació i Espuña en el rebot dúien el pès dels catalans, en un partit que es jugava en aquells minuts a un ritme massa alt per els interessos locals, que entrarìen 5 punts avall en els darrers 10 minuts.

Artiles lideraría un pacial de 7-0, amb dos nous triples i un tir lliure, que capgiràven el marcador, i fèien creure amb la victòria a la parròquia local. Però del 50-48 es passaría al 52-65 a poc més d’un minut per el final. Els blaus havíen acabat la betzina, i ja poc van poder fer. Al final, 60-69 per el CB Mollet i el públic en peus premiant el grn esforç d’un Menorca Talaiòtica que va fregar l’heroïcitat.

Fitxa tècnica

eba cce mollet xavi carrerasMenorca Talaiòtica-CCE Sant Lluís 60 (16-13-14-17): Marc Ferrer, Roger Orfila, Josuah Teixidor, Cristian Balibrea 6, Cice Mercadal 11, Alberto Artiles 20, Isma Seguí 12, Miki Ortiz 4, Sergio Muñoz 2, Lluís Piris 5, Marc Seguí.

Recambios Gaudí-CB Mollet 69 (10-12-26-21): Ferrer 18, Costa 13, Espuña 12, Puerta 14, Bas, Seidi 2, Griso 2, Tejada, Cots, Torres 8, Gómez, Ramón.

Àrbitres

Eric Sandiás i Ricardo Jerez.

Assenyalàren tècnica al local Lluís Piris. Sense el.liminats.

Incidències

Partit corresponent a la tercera jornada disputat a Ses Canaletes amb unes 200 persones a les grades, que van despedir a l’equip amb una gran ovació.

L’opinió de Xavi Carreras

El mister local a la finalització del partit afirmava que “me sent encantat i orgullós d’aquest grup de jugadors del que disposo. Ho han donat tot sobre la pista i hem lluitat fins al final devant un bon equip. Hem jugat només amb 7 jugadors i al final ens han faltat les forces