II edición de la Carrera “AECC Mallorca en marcha”, de la Junta de Balears de la Asociación Española contra el Cáncer.

28 octubre 2016 | Por Redacción | Categoria: Atletismo, Otros Deportes
AECC Mallorca

AECC Mallorca

La Junta de les Balears de l’AECC organitza la II Carrera contra el Càncer

“Mallorca en Marxa”

 La cita serà el diumenge 6 de novembre a la plaça d’Espanya de Palma

 La duatleta Mavia Garcia serà la padrina d’aquesta segona edició

 Després de l’èxit de la primera edició, en la qual 1.300 atletes col·laboraren amb la seva inscripció solidària, la Junta de les Balears de l’Associació Espanyola contra el Càncer (AECC) organitza el pròxim diumenge dia 6 de novembre la II Carrera Contra el Càncer “AECC Mallorca en Marxa”, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Palma, a través de l’Institut Municipal de l’Esport, el Departament de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca, l’Obra Social “la Caixa”, El Corte Inglés, Coca Cola i nombroses empreses que per a aquest dia, i amb la seva feina, aporten el seu granet d’arena en la lluita contra el càncer ajudant que “AECC Mallorca en Marxa” es converteixi en una de les cites ineludibles del calendari, tant esportiu com solidari, de les nostres illes.

de izquierda a derecha:                                                                                                                                                                                  1.- Javier Cortés, Presidente de la Junta de Balears de la aecc 2.- Antonia Martín, Regidora de Sanidad y Consumo del Ayuntamiento de Palma 3.- Susanna Moll, Regidora de Educación y Deportes del Ayuntamiento de Palma 4.- Mavi García, Deportista y madrina de la carrera 5.- José Hila, Alcalde de Palma 6.- Margalida Portells, Directora Insular d’Esports del Consell de Mallorca 7.- Hilari Llabrés, Director del Centre d’Institucions de CaixaBank en Baleares

De izquierda a derecha:
1.- Javier Cortés, Presidente de la Junta de Balears de la aecc
2.- Antonia Martín, Regidora de Sanidad y Consumo del Ayuntamiento de Palma
3.- Susanna Moll, Regidora de Educación y Deportes del Ayuntamiento de Palma
4.- Mavi García, Deportista y madrina de la carrera
5.- José Hila, Alcalde de Palma
6.- Margalida Portells, Directora Insular d’Esports del Consell de Mallorca
7.- Hilari Llabrés, Director del Centre d’Institucions de CaixaBank en Baleares

La campiona d’Espanya de ciclisme en ruta i medalla de bronze al Campionat del Món de Duatló, Mavi Garcia, serà la padrina de l’esdeveniment. La duatleta serà a l’entrega de dorsals als corredors dia 4 de novembre i dia 6 participarà a la Carrera Open i acompanyarà les autoritats i els col·laboradors en el tall de cinta de la Carrera Popular i en l’entrega dels trofeus.

Aquesta segona edició presenta novetats respecte de 2015. La més destacada, sens dubte, és el canvi d’ubicació. La sortida i l’arribada seran a la plaça d’Espanya i el recorregut, tant per als 3,5 quilòmetres de la Carrera Popular com per als 10 quilòmetres de la Carrera Open, enlloc d’un circuit serà pel centre de la ciutat. D’aquesta manera s’acostarà aquesta festa que uneix esport i solidaritat a tots els ciutadans:

Plaça d’Espanya (sortida) – direcció plaça de la Porta Pintada – carrer de Sant Miquel – plaça Major – carrer de Colom – plaça de Cort – carrer del Palau Reial – carrer de l’Almudaina – carrer d’en Morei – carrer de la Portella – passeig de Dalt Murada – Ses Voltes – parc de la Mar – av. d’Antoni Maura – plaça de la Reina – passeig del Born – plaça del Rei Joan Carles I – carrer de la Unió – la Rambla – carrer dels Oms – carrer de Sant Miquel – plaça d’Espanya (arribada).

L’altra novetat és que els nins fins a 12 anys i les persones amb diversitat funcional tenen la seva inscripció gratuïta, gràcies al suport del Consell de Mallorca, el qual, a través de la seva programació i del desenvolupament d’activitats esportives col·labora amb institucions com ara la Junta de Balears de l’AECC i ajuda així a afavorir l’atenció a la diversitat i a garantir d’aquesta manera que tothom pugui tenir accés a l’esport.

Així doncs, les inscripcions infantils i de les persones amb diversitat funcional estan subvencionades pel Consell de Mallorca i són gratuïtes; per a la resta de participants tenen uns preus de 5 euros (Carrera Popular) i de 15 euros (Carrera Open) i poden fer-se, fins a dia 2 de novembre a les plantes d’esports d’El Corte Inglés o al web www.elitechip.net i durant la recollida de dorsals que tindrà lloc el divendres dia 4, de 16 a 20 hores i el dissabte dia 5, de 10 a 20 hores, al centre d’El Corte Inglés de l’avinguda d’Alexandre Rosselló. Totes les inscripcions seran donatius que es destinaran íntegrament a l’Associació Espanyola contra el Càncer.

de izquierda a derecha:   1.- Mavi García, Deportista y madrina de la carrera   2.- Javier Cortés, Presidente de la Junta de Balears de la aecc   3.- Antonia Martín, Regidora de Sanidad y Consumo del Ayuntamiento de Palma 4.- Susanna Moll, Regidora de Educación y Deportes del Ayuntamiento de Palma   5.- Margalida Portells, Directora Insular d’Esports del Consell de Mallorca José Hila, Alcalde de Palma   6.- Hilari Llabrés, Director del Centre d’Institucions de CaixaBank en Baleares   7.- José Hila, Alcalde de Palma, durante su intervención

De izquierda a derecha:
1.- Mavi García, Deportista y madrina de la carrera
2.- Javier Cortés, Presidente de la Junta de Balears de la aecc
3.- Antonia Martín, Regidora de Sanidad y Consumo del Ayuntamiento de Palma
4.- Susanna Moll, Regidora de Educación y Deportes del Ayuntamiento de Palma
5.- Margalida Portells, Directora Insular d’Esports del Consell de Mallorca José Hila, Alcalde de Palma
6.- Hilari Llabrés, Director del Centre d’Institucions de CaixaBank en Baleares
7.- José Hila, Alcalde de Palma, durante su intervención

L’ambient festiu que es vol aconseguir amb aquesta trobada és un dels factors claus per a l’èxit d’un esdeveniment que, per sobre del caire esportiu, és sobretot solidari. Per això, es tornaran a organitzar les dues modalitats:

  • Carrera Popular, amb una distància de 3,5 quilòmetres i dirigida a un públic més familiar. Hi podran participar nins i nines fins a 12 anys acompanyants per adults.
  • Carrera Open, amb un distància de 10 quilòmetres. Encara que la cursa no té una finalitat competitiva, obtindran trofeu els guanyadors de les següents categories:
    • absoluta masculina i femenina
    • júnior i promesa masculina i femenina
    • sènior masculina i femenina
    • M35 / W35 · M40/W40 · M45/W45 · M50/W50· M55 · M60
    • participant amb diversitat funcional masculí i femení de totes les edats

La Policia Local i Protecció Civil de Palma seran els encarregats de vetlar per la seguretat dels participants durant les dues proves, que comptaran amb servei mèdic i d’ambulàncies, estratègicament distribuïdes, per si s’ha d’atendre qualsevol incident, encara que el recorregut és urbà i tancat totalment al trànsit.

Tots els participants rebran una camiseta commemorativa en retirar el seu dorsal i els que finalitzin la seva prova seran obsequiats amb una medalla de finisher i aconseguiran el seu diploma acreditatiu, que podran descarregar al web d’Élite Chip l’endemà de la cursa. A més, podran participar, amb el seu número de dorsal, al sorteig de nombrosos regals cedits per les entitats col·laboradores que tindrà lloc a les 11.30 h, abans de la sortida de la Carrera Popular.

 

Programa d’actes

Divendres dia 4 de novembre, de 16 a 20 hores i dissabte dia 5 de novembre, de 10 a 20 hores

  • Entrega de dorsals a la planta d’esports del centre d’El Corte Inglés de l’avinguda d’Alexandre Rosselló.

Diumenge dia 6 de novembre. Plaça d’Espanya de Palma

  • Sortida de la Carrera Open (10 km), a les 10 hores.
  • Sorteig de regals, a les 11.30 hores.
  • Tall de cinta i sortida de la Carrera Popular (3,5 km), a les 12 hores.
  • Entrega de trofeus de la Carrera Open, a les 12.10 hores.

“AECC en marxa” una iniciativa consolidada

El 2015 varen ser 26 les juntes provincials que dugueren a terme la iniciativa “AECC en marxa” i comptaren amb la participació d’unes 75.000 persones. La previsió és que en aquesta edició de 2016 siguin un total de 29 les juntes provincials que desenvolupin aquesta activitat i s’arribi als 100.000 participants, gairebé 15.000 més que l’any passat.

El 40% dels càncers es poden preveure amb un estil de vida saludable. Un dels pilars de l’AECC és el de conscienciar sobre els hàbits de prevenció, els quals són importants tant per a prevenir com per a les persones a les quals ja se’ls ha diagnosticat algun tipus de càncer. Aquest és un dels objectius de les carreres “AECC en marxa”: passar de la teoria a la pràctica i aprofitar un esport que està en ple apogeu, com és ara el running, per a captar fons i donar més visibilitat a l’AECC i les activitats de les seves juntes provincials.

Per als participants que ens acompanyaran no hi ha res millor que practicar esport amb un fi solidari, i per a les empreses que hi col·laboren s’estableixen nous vincles amb l’AECC que generen un valor positiu de la seva imatge, i milloren el seu reconeixement públic i la seva responsabilitat social.

Col·laborant i participant a la I Carrera contra el Càncer “AECC Mallorca en Marxa” hi guanyam tots.

II Carrera contra el Càncer “AECC Mallorca en Marxa”

 

Agraïments

Recuerda si eres entrenador, jugador, directivo de un club o de una federación, o estás relacionado de alguna forma con este maravilloso deporte y te gusta escribir y compartir las novedades y noticias de vuestra actividad deportiva, aquí puedes hacerlo gratuitamente y llegar a toda la comunidad.
deportebalear@gmail.com