L’IME i la Conselleria de Salut posen en marxa el nou programa gratuït de Nordic Walking Saludable

13 enero 2017 | Por Rafel Gelabert | Categoria: Atletismo, Otros Deportes
nordic walking

Nordic Walking

El programa recull 12 jornades d’Iniciació al Nordic Walking que es duran a terme des dels centres de salut dels barris de Palma

 Susanna Moll: “Aquest programa facilita als ciutadans viure la ciutat a través de l’activitat física, incorporant hàbits saludables a la seva rutina i dins el seu entorn habitual”

 Palma, 13 de gener de 2017. L’Institut Municipal de l’Esport (IME) i la Direcció General de Salut Pública i Participació de la Conselleria de Salut i la Gerència d’Atenció Primària de Mallorca, han presentat avui el nou programa de Nordic Walking Saludable a l’Ajuntament de Palma. El programa recull 12 rutes d’iniciació al nordic walking, que tindran lloc a diferents barris de Palma amb el punt de sortida des dels centres de salut. És una activitat completament gratuïta, i l’organització posa al servei de les persones interessades el préstec de bastons.

A l’acte de presentació han intervingut la regidora d’Educació i Esports de l’Ajuntament de Palma, Susanna Moll, la directora general de Salut Pública i Participació, Maria Ramos, i el gerent d’Atenció Primària, Miquel Caldentey.

Aquesta modalitat esportiva contribueix a impulsar la vida activa dels ciutadans dins un entorn proper. En aquest sentit, Moll ha destacat que aquest programa facilita als ciutadans viure la ciutat a través de l’activitat física, incorporant hàbits saludables a la seva rutina i dins el seu entorn habitual”.

Un dels principals objectius del programa de Nordic Walking Saludable és acostar els ciutadans a una activitat sana i incorporar-la al seu dia a dia, per a millorar a curt termini la seva qualitat de vida donant-los eines per a adquirir hàbits saludables. És una activitat molt apropiada per a tots els grups de població, fàcil d’aprendre i que aporta nombrosos beneficis per a la salut, a nivell fisiològic, psicològic i social.

El programa, que s’iniciarà aquest dissabte a les 10 h al Centre de Salut de Son Serra – la Vileta, recull dues jornades mensuals que tindran lloc als següents centres de salut en les dates que es diuen:

    • 14/01/17 Ruta 7 CS Son Serra – la Vileta
    • 28/01/17 Ruta 1 CS Escola Graduada
    • 11/02/17 Ruta 23 CS Camp Redó
    • 25/02/17 Ruta 13 CS Coll d’en Rabassa
    • 11/03/17 Ruta 6 CS Valldargent
    • 25/03/17 Ruta 8 CS Santa Catalina
    • 08/04/16 Ruta 16 CS Can Pastilla
    • 29/04/17 Ruta 4 CS Son Rutlan
    • 13/05/17 Ruta 12 CS Pere Garau
    • 27/05/17 Ruta 22 CS Son Pisà
    • 10/06/17 Ruta 24 CS Rafal Nou
    • 17/06/17 Ruta 19 CS Sant Agustí

Les jornades es complementen amb xerrades informatives als professionals dels centres de salut per donar-los a conèixer l’esport de la marxa nòrdica, origen, característiques, materials, beneficis, etc. Aquests conferències es realitzen els dies previs a l’activitat.

Les persones interessades poden dirigir un correu electrònic a nordicwalking@palma.es o es poden inscriure a l’inici de l’activitat.

Èxit de participació de les dues jornades pilots

 Al voltant de 90 persones varen participar a les dues primeres jornades pilot del programa, que es varen dur a terme als centres de salut d’Emili Darder i de S’Escorxador durant els mesos de novembre i desembre de l’any passat.

RUTAS DEL NORDIC WALKING SALUDABLE

.

.

Recuerda si eres entrenador, jugador, directivo de un club o de una federación, o estás relacionado de alguna forma con este maravilloso deporte y te gusta escribir y compartir las novedades y noticias de vuestra actividad deportiva, aquí puedes hacerlo gratuitamente y llegar a toda la comunidad.
deportebalear@gmail.com