Esport i natura se tornen a donar la mà en el IV Circuit Curses Infantils Serra de Tramuntana

14 febrero 2017 | Por Rafel Gelabert | Categoria: Atletismo, Eventos, Otros Deportes
.

.

Inculcar l’amor i el respecte cap a la natura i,en especial, cap a la Serra de Tramuntana, i promocionar la pràctica esportiva entre els més joves són els objectius principals de la quarta edició del Circuit de Curses Infantils Serra de Tramuntana 2017. El programa creix fins a oferir 10 curses, gratuïtes i no competitives, i compta, un any més, amb l’especialista en curses de muntanya Tòfol Castanyer, encarregat d’oferir tallers pedagògics a les escoles sobre valors esportius, hàbits saludables i respecte al medi ambient.

El projecte neix de la col·laboració entre el Departament de Cultura, Patrimoni i Esports i el Consorci Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial del Consell de Mallorca, amb el suport d’una desena de municipis de la Serra que acolliran les curses infantils que se celebraran entre aquest mes de febrer i el mes de novembre: Bunyola, Calvià, Escorca, Sóller, Deià, Fornalutx, Banyalbufar, Puigpunyent, Andratx i Mancor de la Vall.

.

.

El Circuit consta aquest 2017 de 10 curses infantils gratuïtes per la Serra de Tramuntana i també d’un programa d’accions associades, com xerrades prèvies a les escoles dels pobles participants o un Training Camp Familiar a càrrec del mateix Tòfol Castanyer a final d’any. Precisament el corredor solleric visitarà aquest dimecres el CEIP Mestre Colom de Bunyola, ja que serà el primer municipi que acull una de les curses, el pròxim dissabte a partir de les 11 hores.

Aquestes curses, on l’any passat varen participar prop de 1.700 infants i joves, no seran competitives i es valorarà la participació i el respecte cap a l’entorn natural. «És un projecte que cada any creix i estic molt content que el Consell compti amb mi per dur-ho a terme. Enguany hem incorporat dos municipis més respecte l’any passat i també hem pujat un esglaó de qualitat en les xerrades a les escoles amb l’objectiu d’aprofundir en els valors de respecte cap al medi natural associat a les curses de muntanya», ha explicat Tòfol Castanyer durant la presentació que s’ha celebrat aquest migdia al Centre Cultural la Misericòrdia.

A l’acte han assistit representants dels diferents municipis que participen en aquesta quarta edició, la directora insular d’Esports, Margalida Portells, així com el vicepresident primer i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles, qui ha destacat «l’oportunitat que representen aquestes curses per unir esport i natura a través dels valors. Posam a l’abast de famílies i infants la possibilitat de fer esport en un entorn privilegiat com és la Serra de Tramuntana, una oportunitat única per difondre bones pràctiques entre els més joves lluny de l’esperit competitiu».

Per a la consellera de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido, aquest circuit s’emmarca dins «les activitats educatives entorn a la Serra que es duen a terme des del Consorci Serra de Tramuntana. És molt important divulgar a través de l’esport els valors de respecte que mereix aquest Patrimoni Mundial, transmetre als nostres fills la riquesa cultural, patrimonial i natural de la qual podem gaudir».

El calendari de curses d’aquest IV Circuit Curses infantils Serra de Tramuntana 2017 és el següent:

 

-18 de febrer. Cursa infantil de Muntanya: Bunyola (Raixa)

-11 de març. Cursa infantil de Muntanya: Calvià (Malgrats)

-26 de març. Ultra Kids Serra de Tramuntana: Monestir de Lluc (Escorca)

-8 d’abril. Cursa infantil de Muntanya: Sóller

-20 de maig. Cursa infantil de Muntanya: Deià

-Juny .Cursa infantil de Muntanya: Fornalutx

-Setembre. Cursa infantil de Muntanya: Banyalbufar

-Octubre. Cursa infantil de Muntanya: Puigpunyent

-Octubre. Cursa infantil de Muntanya: Andratx (S’Arracó)

-Novembre. Cursa infantil de Muntanya: Mancor de la Vall (Sta. Llucia)

IMG_1601_01

Recuerda si eres entrenador, jugador, directivo de un club o de una federación, o estás relacionado de alguna forma con este maravilloso deporte y te gusta escribir y compartir las novedades y noticias de vuestra actividad deportiva, aquí puedes hacerlo gratuitamente y llegar a toda la comunidad.
deportebalear@gmail.com