Entrevista a Manu el Puyol de Ses Canaletes

4 abril 2017 | Por Rafel Gelabert | Categoria: Fútbol, Menorca
.

.

Avui tenim amb nosaltres a n’en Manu, el Puyol de Ses Canaletes. Pocs són els futbolistes que a part de les seves qualitats tècniques transmeten avui dia valors que puguin servir per als joves com a exemple de comportaments a la vida, tant esportiva com personal .. el tall de cabell, samarretes d’entrenament, botes de colors, postuero i poc mes . Ah! em deixava, els típics gestos de desaprovació i “enfado” quan el míster canvia al personatge de torn, en fi, com dic, poc on veure un mirall exemplar.

aNo fa molt de temps teniem a CARLES PUYOL, si en majuscules, com a clar exemple que ara pregonem, i nosaltres a Sant Lluís podem presumir d’algú amb uns valors que avui no abunden. És el nostre personatge d’avui en la nostra “Roda de Premsa”

PREGUNTA: Els teus inicis?
RESPOSTA: Als set anys al pati del col·legi de Sant Lluís, alla entrenàvem i els dissabtes al matí jugavem els partits en el camp de la UD Mahon, amb en Sino com a entrenador.

P:¿Que senties abans i que sents ara?
R. Abans dels partits un orgull per jugar amb els amics contra altres pobles i també un pessigolleig per com sortirien les coses, curiosament, i malgrat l’edat, els mateixos sentiments que avui dia. Recordo també que em llevava molt d’hora pensant en el partit, sortia de casa amb la roba ja de jugar, són coses que mai s’obliden.

P:Defineix-te com a jugador

R: Va arriba al punt que no tenia posició fixa, l’únic que intento és fer-ho bé alla on em posin, l’important és jugar, en la meva etapa de juvenil jugava d’extrem, ara on em digui el míster.

P: El teu jugador referència ‘
R: Puyol. Potser tècnicament no era un rebutjat de virtuts tècniques però la seva capacitat de treball, el seu lideratge, la seva entrega total, era d’admirar.

P: Encara dius que jugues on et posin, ¿tindràs un lloc on et trobis mes a gust?
R: Pivot defensiu, alla em trobo molt a gust.

bP: Pràcticament la teva carrera futbolistica se centra a Sant Lluís, a excepció d’un parèntesi en el CD Menorca, per alguna cosa especial?
R: No, res d’especial. Fins regional vaig jugar aquí, després com dius al CD Menorca, vaig estar dos anys sense jugar per temes personals i de nou de tornada a casa, fins avui.

 

P: No ets un golejador, però curiosament vas rebre fa poc per la AHFM (Associació Històrica del Futbol Menorquí) un reconeixement pel gol 1500 de la història del CCE …
R: La veritat, no és un bon record perquè vam perdre aquell partit, queda com una cosa anegdotica. Estàvem pendents d’aquesta marca perquè un company ho comenta al vestidor i ell volia ser l’autor del mateix per “passar a la història”, però ja veus, coses del futbol, ​​em va tocar a mi.

P: ¿Com veus el futbol menorquí?
R: Bé, a nivell tècnic, pot ser que hi hagi pujat respecte a anys passats, però qüestions de sacrifici, lliurament, implicació, sembla que van desapareixent i considero que és fonamental en el futbolista complet.

 

P: Aquest any hi havia moltes esperances amb els reforços de Joan Barber, Zurbano, així com el treball de Moyano dins el camp com un futbolista …
R: Si, les havia i eren molt altes, però després l’esdevenir dels esdeveniments van propiciar que les coses no fossin com pensàvem, lesions, baixes a la plantilla, partits que es van perdre per veritable mala sort, en fi.

P: Veus successors per als històrics, Manu, Álvaro, Carles, Isaias etc ..?

R: Ho veig (dubte), jugadors sempre hi haurà, ¿amb el mateix grau de implicació? això ja és un altre tema. Costa molt a la gent comprometre-se, anar a entrenar, en fi, esperem que amb la implantació prevista de la nova gespa, sigui un bon reclam.

P: Desgraciadament no fa molt va ser notícia un altercat en un camp de futbol mallorquí, ¿et toca viure alguna vegada alguna cosa semblant?
R: No, no, afortunadament mai.

 

c

 

RECORDS FUTBOLISTICS

Un company: Carlos
Un entrenador: Biel Llabres
Un gol: L’any passat, davant l’At. Ciutadella, ens va servir per ficar-nos en semis de copa.
Un partit: El que ens va servir per proclamar com a campions de lliga juvenil, camp de terra, la grada plena.
Una alegria: La fase d’ascens juvenil a Mallorca
Una decepció: Les semifinals de Copa que vam perdre amb l’Sporting fa pocs anys, vam perdre a la tanda de penals.
Unes botes: Las Copa Mundial, les que mes duren!
Un número: El 5
Un camp: Els Pins
El teu onze ideal: Santi, Isaias, Joan Orfila, Alvaro, Carlos, Tolin, Javi Tuduri, Migue Coll, Moyano, Felipe i Chanchi.

ELS TEUS GUSTOS

Lloc per viure: Sant Lluís
Lloc per conèixer: Costa Rica
Un plat: Chuleton
Beguda: Aigua
Ràdio: Rock FM
Television: Qualsevol pelicula
Un personatge: Leònides
Un equip: Barça
Futbolista: Busquets
Un desig: Guanyar un títol amb el Sant Lluís
Un amic: Kote

Sort tenen els joves aspirants a futbolsitas del planter de Ses Canaletes, no han de buscar lluny, ni mirar la tele, un mirall on copiar uns valors, que avui dia no abunden molt, aquest mirall aquesta a prop, el tenen a casa, MANU, “EL PUYOL DE SES CANALETES”

Una secció d’Elías Noval

Recuerda si eres entrenador, jugador, directivo de un club o de una federación, o estás relacionado de alguna forma con este maravilloso deporte y te gusta escribir y compartir las novedades y noticias de vuestra actividad deportiva, aquí puedes hacerlo gratuitamente y llegar a toda la comunidad.
deportebalear@gmail.com