14 països participaran al 67è Trofeu Ciutat de Palma de Vela

5 diciembre 2017 | Por Editor | Categoria: Otros Deportes, Vela
Presentació Ciutat de Palma de Vela

Presentació Ciutat de Palma de Vela

Més de 400 regatistes de 50 clubs competiran a la Badia de Palma del 7 al 10 de desembre

 Antoni Noguera: “Palma i vela són un binomi imprescindible per al nou model de ciutat”

Javier Sanz: “Va començar com una regata local, que ara ja té un arrelat àmbit internacional, s’ha convertit en una de les més importants i la més antiga del calendari nacional”

 Susanna Moll: “ El Ciutat de Palma de Vela és un dels nostres trofeus més antics i més consolidats, una competició internacional que du el nom de Palma per tot arreu”

Palma, 5 de desembre de 2017. El batle de Palma, Antoni Noguera, la regidora d’Educació i Esports, Susanna Moll, el president del Real Club Nàutic de Palma, Javier Sanz, i el seu director esportiu, Manu Fraga, han presentat avui al Saló de Plens de Cort el 67è Trofeu Ciutat de Palma de Vela Bufete Frau.

Noguera ha fet referència a la importància d’un Trofeu tan antic com és el Ciutat de Palma on la relació de l’Ajuntament Palma amb el Club Nàutic és important perquè “Palma i vela són un binomi imprescindible per al nou model de Ciutat”. Per la seva banda, Moll també ha destacat l’antiguitat i el prestigi d’un Trofeu “que du el nom de Palma per tot arreu”.

Sanz ha explicat que és un Trofeu que ha crescut any rere any.  “Va començar com una regata local, que ara ja té un arrelat àmbit internacional i s’ha convertit en una de les més importants i la més antiga del calendari nacional”, ha dit.

El Trofeu Ciutat de Palma Bufete Frau, que tindrà lloc del 7 a 10 de desembre, serà un any més el punt de reunió dels millors esportista europeus de vela base. En aquesta nova edició de la regata degana mallorquina participaran un total de 378 embarcacions, repartides en les classes Optimist, 420, Laser 4.7, Laser Radial i Snipe, el que es tradueix en 428 regatistes  provinents de 14 països.

A la presentació també hi han assistit la regidora de Comerç i Turisme, Joana Maria Adrover, el regidor del grup municipal de Ciudadanos, Josep Lluís Bauçà, el gerent del Bufete Frau, José Carlos Frau, i membres de l’equip directiu del RCNP.

Competició

Al ja tradicional desplegament d’equips com l’alemany, aquest any s’ha sumat la presència de l’equip nacional d’Optimist d’Israel.  La classe Optimist, amb 295 inscrits, és la més nombrosa i comptarà amb la participació de l’actual campiona del món, la mallorquina Maria Perelló, així com la dels campions nacionals d’aquesta classe: l’andalús Manolo Álvarez-Dardet i la balear Laura Martínez. A part de la nodrida representació espanyola a la flota, destaca la participació d’Alemanya, amb 30 esportistes, i la presència dels set integrants de l’equip nacional israelià.

El comitè de regates, amb Gaspar Morey al capdavant, ha programat nou proves per a les classes 420, Laser Radial, Laser 4.7 i Snipe i deu per als Optimist. A nivell organitzatiu, mig centenar de persones, a més dels 39 entrenadors inscrits, han de vetllar per la seguretat i el correcte desenvolupament de les proves en els dos camps de regata en què es dividirà la flota.

L’obertura de l’oficina de regates i el registre de participants tindran lloc el 7 de desembre, en què molts esportistes aprofitaran també la jornada per a sortir a entrenar. Del 8 al 10 se celebraran les proves, essent les tres de la tarda la hora límit per donar sortides a l’últim dia. La cerimònia de lliurament de premis es durà a terme a les 18.00 hores de diumenge 10 de desembre.

El Trofeu Ciutat de Palma ofereix, de forma paral·lela a la competició, activitats per als familiars i acompanyants dels joves que disputaran la regata. Aquest any, gràcies a la col·laboració de la Fundació Turisme Palma 365 a través del seu patró City Sightseeing, oferirà als familiars dels participants l’oportunitat de pujar-se als famosos autobusos turístics que operen a la capital balear.

Comentarios cerrados