Entrevista a Pau Albertí, director tècnic de la Football Academy Vicente Del Bosque

21 diciembre 2017 | Por Editor | Categoria: Fútbol Base, Torneos
Entrevista a Pau Albertrí-

Entrevista a Pau Albertí

“És extraordinari que per Pasqua s’organitzi un torneig prebenjamí a Cala d’Or amb la participació de 16 equips. Fins ara no he conegut cap torneig prebenjamí a Mallorca d’aquestes característiques”

Durant els darrers quatre dimarts la Football Academy Vicente Del Bosque ha realitzar unes jornades d’aprenentatge al camp del Cala d’Or Avui passam balanç amb el seu director tècnic

Quin balanç fas d’aquestes quatre jornades a Cala d’Or?

-Per noltros ha estat una experiència molt positiva. Juntament amb Son Servera és la primera vegada que ens desplaçam als pobles perquè ens trobàvem que mols de nins volien venir a l’acadèmia o al campus i per les distàncies no ho podien fer o perquè els pare no podien deixar la feina per acompanyar-los i ens varem platejar enlloc de venir ells a Palma venir noltros. La experiència ha estat molt positiva i ens agradaria repetir a un futur immediat.

Si haguessis d’explicar en poques paraules que feis a una jornada amb aquests nins?

-Aquí hem estat quatre entrenadors que intentam incidir molt en les correccions. Ens bassam pràcticament en la tàctica, la tècnica i la presa de decisions . Per noltros és una fórmula molt bona i que representa el que és el futbol espanyol. Lo que te bo el nin ja ho te lo únic que s’ha de fer és potenciar.

Com veus que la propera Setmana Santa es faci un torneig prebenjamí amb la participació de setze equips (Cala d’Or, Es Pla, Felanitx, Santanyí, Artà, Serverense, Madre Alberta, La Salle, At. Balears, San Cayetano, Constància, Penya Arrabal, Sporting Ciutat de Palma, Arenal, Sant Jordi i Santanyí C.F.) al camp municipal de Cala d’or?

-És extraordinari, fins ara no he conegut cap torneig prebenjamí a Mallorca d’aquestes característiques. Això vol dir que sou pioners en una iniciativa molt interessant perquè realment a on comença el futbol és en aquestes edats. Llavors els nins començ-en a despertar aquesta inquietud cap al futbol a on ells volen començar a imitar els seus ídols entre cometes que veuen per televisió. Crec que s’inicitiva és molt bona i es un bon moment per formar aquests nins i per formar també als pares. Hem d’explicar a tots que el futbol és un joc de diversió, no és un joc a on lo principal és guanyar, això és lo darrer de tot, el resultat és lo de menys, lo important és que els nins disfrutin i se formin en valors i expectatives de futur, a on ells puguin conviure en grup, en equip, fent equip s’arriba molt lluny.

A part de l’acadèmia i els campus també participau a tornejos com ara fareu per Nadal, no és així?

-Des de que tenim l’acadèmica, ara fa tres anys, cada tres mesos feim un acte. Per Nadal farem el “Fist Mallorca Cup” a on participaran a més de l’equip de l’Acadèmia el Soccer Spain de Madrid, C.E. Mercadal, AE Santa Gertrudis (Ibiza), SD La Salle, CD Ferriolense, CE Campos, CE España i CE Es Pla. És un torneig És un torneig diguem que familiar, encara no és molt gros, però en un futur acabarà sent cada vegada més gros. És una forma de veure tots aquests nins i nins d’altres clubs que coneixin que a Mallorca tenim la central de l’acadèmia Vicente Del Bosque que també te projecció internacional. Al mes de pasqua duim dosanys participant al torneig de Mont Blanc i possiblement al començament de l’estiu tinguem un altre torneig de caire nacional al nord d’Espanya.

El caire internacional de l’acadèmia va més enllà, no és així?

-Aquest any hem tingut 22 nacionalitats al campus de Mallorca. Aquesta gent o familiars seus han vist com funciona tot iens han demanat per fer-ho als seus països. L’any passat varem anar a Dinamarca al mes d’agost, després els pares d’uns nins russos ens varen demanar per anar allà i fer el mateix i varem anar a Rússia el més de setembre i ara al mes de novembre hem estat als Estats Units: Califòrnia, Fresno, San Francisco y Los Ángeles,

Alguns jugadors dels participants a les jornades realitzades a Cala d’or han estat convocats per aquest torneig?

-Sí: en Leo Megías, en Francisco Javier Aguilera, Joan Fontanet, Óscar Sierra, Marc Vallbona i David Campos.

Per Maties Adrover

Fotografies Rafa Garrones

Per Maties Adrover Fotografies Rafa Garrones

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

 

Comentarios cerrados