El Consell de Mallorca premia la pràctica exemplar de l’IME en Responsabilitat Social dins la categoria de sector públic

12 diciembre 2018 | Por Redacción | Categoria: Otros Deportes
IME llirament de premi pràctica exemplar

IME llirament de premi pràctica exemplar

El jurat de la primera edició dels Premis ha valorat la proposta de l’IME presentada sota el títol “presa de consciència social de la importància del desenvolupament sostenible i la seva integració en la vida quotidiana”

 Susanna Moll: “Vull donar les gràcies a tots els treballadors de l’IME perquè gràcies a ells tota aquesta feina és possible, per poder avançar dia a dia en temes d’igualtat, de sostenibilitat, d’accessibilitat, inclusió i cura del medi ambient”

 Palma, 12 de desembre de 2018.- El Consell de Mallorca ha atorgat el premi a la pràctica exemplar en Responsabilitat Social 2018 a L’Institut Municipal de l’Esport, dins la categoria de sector públic, per la seva proposta “presa de consciència social de la importància del desenvolupament sostenible i la seva integració en la vida quotidiana”.

L’acte de lliurament es va celebrar ahir horabaixa al Teatre Principal de Palma amb l’assistència de totes les empreses i entitats finalistes.

La tinenta de batle d’Educació i Esports, Susanna Moll, va dirigir unes paraules a l’auditori, va agrair al Consell la creació d’aquest premis “que contribuiran a crear una major sensibilitat social” i va donar les gràcies “a tots els treballadors de l’IME perquè gràcies a ells tota aquesta feina és possible, per poder avançar dia a dia en temes d’igualtat, de sostenibilitat, d’accessibilitat, inclusió i cura del medi ambient”.

La pràctica presentada es centra a tres eixos principals: promoció d’hàbits saludables, igualtat de gènere, eficiència energètica i sostenibilitat. Aquests eixos es desenvolupen amb programes de promoció de la salut i l’activitat física entre els diferents grups de poblacions a través de l’educació, els valors i la integració de diferents col·lectius mitjançant activitats com el Nordic Walking Saludable als Centres de Salut, Fit Salut, les escoles esportives municipals o  Barridiades.

En quant a la igualtat de gènere, l’IME desenvolupa el programa Palmadona amb l’objectiu de posar en valor, visibilitzar, donar suport i homenatjar l’important paper que desenvolupa la dona a l’esport.

A través de l’exposició El armario deportivo abre sus puertas, l’IME posa a l’abast de la ciutadania recursos didàctics i eines per tal d’impulsar la tolerància, el respecte i l’acceptació de la diversitat de rols, d’identitat de gènere i d’orientacions afectivosexuals a l’esport.

El tercer eix engloba la incorporació de sistemes sostenibles a  les instal·lacions esportives amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida dels ciutadans i gestionar de manera més eficient els recursos públics.

 Per això, la implementació d’aquests models és una de les prioritats de gestió de l’IME amb projectes innovadors i sostenibles com la instal·lació de plaques fotovoltaiques a la piscina de Son Hugo i de Son Roca, la incorporació d’una flota de vehicles elèctrics, instal·lació de sistemes d’il·luminació LED al Camp de la Antoniana, al camp de rugbi de Germans Escalas, al Velòdrom de Son Moix i al nou pavelló de Son Ferragut, el nou projecte de geotèrmia i biomassa de les piscines de Son Hugo i l’impuls de sistemes eficients a través del primer Congrés d’Eficiència energètica en instal·lacions esportives celebrat a Palma al mes d’abril.

 

Recuerda si eres entrenador, jugador, directivo de un club o de una federación, o estás relacionado de alguna forma con este maravilloso deporte y te gusta escribir y compartir las novedades y noticias de vuestra actividad deportiva, aquí puedes hacerlo gratuitamente y llegar a toda la comunidad.
deportebalear@gmail.com