Set campiones sense límits debaten a la taula rodona Som Dona, Som Campiona

8 marzo 2019 | Por Juanjo Machado | Categoria: comunicados

PalmaDona

L’espai de debat, conduït per Esther Morales, ha comptat amb la participació de Teresa Perales, Cata Coll, Sílvia Mas, Dori Ruano, Graciela Sánchez, Sarai Gascón i Sandra Hernández

 Com a avantsala al debat s’ha presentat el curtmetratge “Campeonas sin límites” a càrrec de la seva directora, la periodista Paqui Méndez

 Palma, 7 de març.- CaixaForum Palma ha acollit aquest horabaixa la taula rodona “Som Dona, Som Campiona 2019. Campiones sense límits”, que ha organitzat l’Institut Municipal de l’Esport (IME), emmarcat dins les activitats del seu programa Palmadona.

Un any més, s’han donat cita set grans referents de l’esport a nivell nacional i internacional, esportistes d’elit que han copat titulars a mitjans de comunicació i ens han omplert d’orgull després de les gestes aconseguides;  han intervingut Teresa Perales, Cata Coll, Silvia Mas, Dori Ruano, Graciela Sánchez, Sarai Gascón i Sandra Hernández, conduïdes per Esther Morales, que per quart any consecutiu ha moderat les intervencions.

La taula rodona és un espai que ofereix l’oportunitat a les esportistes d’elit de manifestar les seves inquietuds, explicar les seves experiències i traslladar les seves reivindicacions  en matèria d’ajudes, beques, més visibilitat als mitjans i consum d’esport femení i minoritari, entre d’altres.

Enguany, el debat s’ha centrat en aquelles dones valentes que han demostrat que es pot arribar més enllà en l’esport on ningú les espera, dones que a pesar de comptar amb menys ajudes que els homes han aconseguit copar titulars arribant a dalt de tot; malgrat els obstacles i les dificultats.

Prèviament, la periodista Paqui Méndez ha presentat el seu documental Campeonas sin límites, un audiovisual recentment seleccionat per a participar en la XXII edició del Festival de Màlaga. El curt,  produït per l’Ajuntament de València i la Fundació Esportiva Municipal, amb la col·laboració de l’Associació per la Coeducació, posa en relleu i visibilitza els grans, importants i estructurals obstacles, dificultats i limitacions a què les dones esportistes joves s’enfronten cada dia a l’hora de pensar i de planificar la seva carrera esportiva professional, problemàtica que fins i tot s’incrementa considerablement a l’esport femení adaptat.

A l’acte també han assistit la tinenta de batle d’Educació i Esports, Susanna Moll; el director general d’Esports de l’Ajuntament de Palma, Sergio Rodríguez; i representants de les entitats patrocinadores.

Currículum ponents

 Teresa Perales: 26 medalles de natació als jocs paralímpics d’estiu (les cinc darreres a Rio 2016) i membre del Reial Orde del Mèrit Esportiu en categoria de Gran Creu.

Cata Coll: campiona del món de futbol 2018 am la Selecció Espanyola Sub-17 i subcampiona del món 2018 FIFA amb la Selecció Espanyola Sub-20.

Silvia Mas: vigent subcampiona del món absolut de vela a la classe 470 olímpica i segona a l’ISAF World Ranking.

Dori Ruano: campiona de ciclisme, participant a 3 jocs olímpics (diploma olímpic a Sidney 2000) i guanyadora de tres medalles mundialistes.

Graciela Sánchez: campiona d’Espanya sènior 57 kg de lluita olímpica i medalla de bronze als Jocs de la Mediterrània de Tarragona 2018.

Sarai Gascón: sis medalles a jocs paralímpics de natació i 13 medalles mundialistes. Medalla d’or del Reial Orde del Mèrit Esportiu.

Sandra Hernández: parella número 16 del rànquing World Pàdel Tour.

Esther Morales: campiona de natació. Tres bronzes paralímpics a Atenes 2004 i Pequín 2008.

Recuerda si eres entrenador, jugador, directivo de un club o de una federación, o estás relacionado de alguna forma con este maravilloso deporte y te gusta escribir y compartir las novedades y noticias de vuestra actividad deportiva, aquí puedes hacerlo gratuitamente y llegar a toda la comunidad.
deportebalear@gmail.com