JORNADAS SOLIDARIAS DEPORTIVAS VIRTUALES » SALUTIS PER A TUTTIS»

16 junio 2020 | Por Redacción | Categoria: Otros Deportes

 Programa  especial actividad deportiva 100% solidaria en favor de los enfermos de enfermedades raras. Los deportistas Rafa Nadal y Mariona Caldentey  ya han mostrado su apoyo al evento y participado en parte del programa.

Suma quilòmetres solidaris amb les 

XXII Jornades Multiesportives Es Lledoner

La XXII edició de les Jornades Multiesportives Es Lledoner arriba per  rompre esquemes. Des de fa  dues dècades enrere, els alumnes de 4t d’ESO de la cooperativa d’ensenyament Es Lledoner de Felanitx organitzen aquestes jornades per tots els seus companys de l’escola des de l’assignatura d’educació física. Però enguany, la fita tan esperada que comença a gestar-se des del principi del tercer trimestre i es clausura amb la fi de l’etapa obligatòria d’aquests estudiants, augurava un mal presagi amb tema de l’estat d’alarma. El seu propòsit de no ser l’únic curs que s’acomiadés sense poder-les celebrar i l’empenta del professorat i altres alumnes dels cicles fisicoesportius han tret fruit: les jornades se celebraran en línia perquè les circumstàncies així ho aconsellen. Però la proposta digital d’aquests jornades que mouen la comunitat escolar d’Es Lledoner ha ampliat la seva aposta: tindran un caire solidari i la participació serà oberta per a tothom que hi vulgui contribuir des de qualsevol indret. No hi ha fronteres ni edat per a les bones causes!

Aquest repte de jornades solidàries en línia està destinat a la investigació sobre les malalties rares:  KM de SOLIDARITAT: MUÉVETE POR LOS QUE NO PUEDEN, nom de la iniciativa, consisteix a intentar fer el nombre més gros d’activitats possibles per sumar  quilòmetres  de manera individual o en família, tant s’hi val, i entre tots aconseguir que el donatiu sigui major. Les inscripcions es gestionen des de  la web de l’escola www.lledoner.com .

Treballar  els valors de l’esport mitjançant la realització de competicions esportives, jocs recreatius i altres activitats cooperatives i de col·laboració que pretenen congregar tots els alumnes del centre és la base d’aquestes jornades. Però enguany s’han deixat de banda les instal·lacions esportives físiques habituals i la concentració d’alumnes i s’han substituït per una proposta d’activitats que seran dinamitzades a distància per mantenir viu l’esperit d’aquestes jornades solidàries. Aquestes activitats es difonen des de diferents plataformes digitals, com són ara, Instagram (als comptes @jornadesmultiesportives, @santalfonseslledoner), el Facebook de l’escola, la web de l’escola a través del Site que conté un apartat dedicat exclusivament a aquestes jornades. Allà es poden trobar els horaris amb totes les activitats que es duran a terme la setmana del 15 al 19 de juny. Aquests horaris estan classificats en fruites, relacionades amb l’edat del participant: des d’alvocats, passant per les llimones, la pinya o la síndria. Tota aquesta amanida fruital promet fer passar un bon moment als participants amb les propostes que s’han dissenyades  a mida. Al programa hi ha una llegenda on s’indica per quin canal es pot trobar el directe de l’activitat on es vol participar.

Al final, els participants tenen opció per  guanyar  premis i sortejos que s’han preparat amb molta cura,  gràcies a les donacions de l’escola, l’APIMA, moltes empreses de la vila i altres pobles de la comarca que  ajuden cada any i l’Ajuntament de Felanitx.

Les Jornades Multiesportives Es Lledoner ja s’han convertit en  una activitat  imprescindible a l’hora d’entendre la filosofia educativa de la cooperativa. La il·lusió amb la qual cada any agafen l’activitat els alumnes de quart de secundària sabent i essent conscients que és la seva darrera oportunitat per regalar quelcom als seus companys i professors amb els quals probablement no tornaran a coincidir fan que durant la seva posada en marxa es crei un ambient, en certa manera, màgic. Enguany l’estrès, l’esgotament físic i mental, la responsabilitat, la preocupació pels companys i la realitat estranya no han servit d’excusa. Per al professorat d’educació física, en la seva qualitat de professor i d’educador,  són també  quelcom més que uns simples continguts conceptuals i procedimentals:  l’organització d’aquestes jornades  esdevé una fita imprescindible, una oportunitat única per educar en valors.   Enguany més que mai, quan s’ha capgirat la realitat, ha estat imprescindible reinventar aquestes jornades i moure i commoure per contribuir a una bona causa com aquesta. Mentres tant, es prioritzen el foment de les actituds cooperatives i el  fair play (joc net) en les competicions.  Es tracta que tots els participants, ja siguin alumnes , els  organitzadors, famílies o públic simpatitzant que en vulgui formar part, descobreixin i gaudeixin d’aquests activitats lúdiques, esportives i solidàries .

Et mous amb nosaltres, tu que pots!? També ets important! Salutis para tutis!

PROGRAMA DE ACTIVIDADES

 

Recuerda si eres entrenador, jugador, directivo de un club o de una federación, o estás relacionado de alguna forma con este maravilloso deporte y te gusta escribir y compartir las novedades y noticias de vuestra actividad deportiva, aquí puedes hacerlo gratuitamente y llegar a toda la comunidad.
deportebalear@gmail.com