L’IME ha concedit un centenar d’ajudes a clubs, federacions i esportistes per un total de 80.273 euros

25 enero 2022 | Por Juanjo Machado | Categoria: comunicados, Otros Deportes

 

 

 

 

 

 

 

 

La convocatòria es va obrir el mes de maig amb quatre línies de subvencions esportives per a la temporada 2020-21

Francisco Ducrós: “Mitjançant les ajudes econòmiques s’incentiven iniciatives al municipi de Palma que permeten potenciar-hi la pràctica esportiva i l’activitat física per a un benefici col·lectiu”

Per a l’actual temporada l’IME incrementa un 35% el pressupost

Palma, 25 de gener de 2022. L’Institut Municipal de l’Esport ha concedit un total de 101 subvencions a clubs, esportistes i federacions esportives de les Illes Balears per un total de 80.273 euros en concepte d’ajudes econòmiques per a les despeses de la temporada 2020-21, que es convocaren en règim de concurrència no competitiva el passat mes de maig.

Les ajudes s’han destinat  a incentivar les activitats esportives, estimular accions per a impulsar l’esport femení i fomentar l’activitat física a Palma. Per a assolir aquests objectius,  la convocatòria va incloure quatre línies de subvencions: per a la promoció de l’esport femení, medalles i trofeus, servei d’ambulàncies i despeses covid.

En aquest sentit, el regidor d’Esports, Francisco Ducrós, ha destacat la importància del suport institucional al teixit esportiu de la ciutat: “Mitjançant les ajudes econòmiques s’incentiven iniciatives al municipi de Palma que permeten potenciar-hi la pràctica esportiva i l’activitat física per a un benefici col·lectiu”, ha explicat.

Cal destacar la bona acollida de la nova línia per a la promoció de l’esport femení, que es va obrir per primera vegada dins aquesta convocatòria per a promoure l’equitat de gènere. Per aquest concepte, s’ha atorgat un total de  57.243,70  euros a 42 clubs de Palma i a esportistes per a les despeses de llicències federatives, assegurances, organització de competicions, activitats, formació específica, arbitratges, lloguer d’instal·lacions o material esportiu fungible, entre d’altres. Els clubs podien sol·licitar fins a un màxim de 2.000 euros i, les esportistes, fins a un màxim de 1.000 euros.

D’altra banda, per a l’organització d’esdeveniments i competicions s’han concedit 27 subvencions per un total de 10.225,5 euros en concepte de subvenció per a les despeses de medalles i trofeus, i un total de 10.021 euros a 25 entitats per al servei d’ambulàncies.

En relació amb la línia destinada a despeses extraordinàries per la covid, l’IME ha atorgat un total de 2.782,54 euros a 7 entitats per a donar suport econòmic a l’adquisició de material fungible, que han hagut d’assumir a causa de les mesures de prevenció, com guants, mascaretes o gel.

Increment d’un 35% per a la temporada 2021-2022

Per a l’actual temporada, l’IME ha incrementat un 35% el pressupost destinat a ajudes per a incentivar les activitats esportives al municipi de Palma i per a la promoció de l’esport femení. El nou Pla estratègic de subvencions aprovat recull, a més, nous conceptes subvencionables dins quatre línies genèriques: organització d’esdeveniments, entitats esportives sense ànim de lucre, esport femení i esport d’elit.

Aquestes ajudes, que es publicaran els pròxims mesos, tenen una dotació global de 220.000 euros, 58.000 euros més que la passada temporada.

 

Recuerda si eres entrenador, jugador, directivo de un club o de una federación, o estás relacionado de alguna forma con este maravilloso deporte y te gusta escribir y compartir las novedades y noticias de vuestra actividad deportiva, aquí puedes hacerlo gratuitamente y llegar a toda la comunidad.
deportebalear@gmail.com