La Mitja Marató Illa de Formentera i la cursa 8 km reuneixen més de 3.700 atletes aquest dissabte

11 mayo 2022 | Por Redacción | Categoria: Atletismo, Otros Deportes

Mitja Marató Illa de Formentera i la cursa 8 km 

La presidenta del Consell, Ana Juan; la vicepresidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, i la consellera d’Esports, Paula Ferrer, han presentat avui la XIII Mitja Marató Illa de Formentera i la IX 8 km Sant Ferran – la Savina que se celebraran aquest dissabte 14 de maig a l’illa. En total, ambdues proves reuneixen més de 3.700 atletes arribats des de diferents països i punts de la geografia nacional. A la presentació d’avui també hi han assistit el director d’Unisport Consulting, Manuel Hernández, empresa organitzadora de la prova; resposable de màrqueting de Trasmapi, Nuria de la Torre, i la directora de l’àrea de Caixabank a les Pitiüses, Gaelle Ledour, patrocinadors principals de les proves.
Ana Juan ha subratllat que «Formentera està preparada i il·lusionada per rebre la prova més nombrosa de l’ampli calendari esportiu i d’esdeveniments que ofereix l’illa en primavera». Juan ha destacat que enguany hi ha canvis a la sortida: «la Mitja Marató és una prova per gaudir de l’esport i d’aquest entorn privilegiat que és Formentera, i per tots nosaltres és important que la prova sigui respectuosa amb el medi ambient; així, enguany s’ha desplaçat la carpa d’animació de la sortida de la Mola, per respectar l’hàbitat del virot; i també, com l’any passat, la prova estarà lliure de plàstics d’un sol ús».
D’altra banda, Alejandra Ferrer ha recordat «l’atractiu d’aquesta competició que, a més de recórrer l’illa de punta a punta, és una oportunitat ideal per als participants i els seus acompanyants de gaudir de Formentera al mes de maig, de la seua naturalesa, cultura i gastronomia».
Primavera esportiva a FormenteraPer la seua part, Paula Ferrer s’ha mostrat «molt satisfeta perquè l’illa està demostrant que podem organitzar esdeveniments de rellevància internacional en diferents esports, com de vela, judo, escacs, ciclisme o, ara, atletisme… amb participació de més de sis mil persones entre totes les proves». La consellera d’Esports també ha agraït «la feina dels voluntaris, cossos de seguretat, protecció civil i dels equips sanitaris que fan possible aquesta competició».
Finalment, Manuel Hernández, ha destacat que «la prova ha tornat a cobrir pràcticament la quota de participants, una mostra més de la seua rellevància i consolidació en el calendari nacional i internacional».
Estalvi de 22.500 botelles de plàstic
Com ja es va fer el 2021, en aquesta edició es donarà en la línia de meta un bidó reutilitzable a tots els participants, que podran omplir d’aigua o refrescos cada vegada que vulguin. A més, en els diferents punts d’avituallament de les curses, tots els envasos seran reutilitzables. Amb això s’estalviaran en un dia fins a 22.500 botelles de plàstic. També Ecopilas tornarà a estar present incentivant el reciclatge de piles i, aquest any, en col·laboració amb el Consell de Formentera i el Govern de les Illes Balears, es realitzarà una activitat als centres escolars de l’illa per conscienciar els més joves sobre la importància de reciclar un material altament contaminant.
La sortida de les dos proves serà a les 17.30 hores, la Mitja Marató, com és habitual, des del far de la Mola; i la de 8 km, des de Sant Ferran.

 

Recuerda si eres entrenador, jugador, directivo de un club o de una federación, o estás relacionado de alguna forma con este maravilloso deporte y te gusta escribir y compartir las novedades y noticias de vuestra actividad deportiva, aquí puedes hacerlo gratuitamente y llegar a toda la comunidad.
deportebalear@gmail.com