Presentación de la séptima edición de la carrera 10/5 Millas Ciudad de Maó

25 mayo 2022 | Por Redacción | Categoria: Atletismo, Otros Deportes

SETENA EDICIÓ DE LA 10/5 MILLES

Dissabte torna la carrera en milles que creua espais emblemàtics del Port de Maó com la Base Naval, la illa Pinto o la Fortalesa de La Mola

 Maó, 25 de maig: Avui s’ha presentat a la fortalesa de La Mola en roda de premsa una nova edició de la 10/5 Milles Ciutat de Maó, una cursa a través del patrimoni històric i natural del Port de Maó que organitza des de fa set anys Unisport Consulting amb el patrocini de la Fundació Foment del Turisme. Una prova especial i diferent a qualsevol de les que tenen lloc al calendari esportiu que es mesura en milles i que combina traçats de gran bellesa al costat del mar, amb el pas privilegiat per espais singulars com la Fortalesa de La Mola, la Base Naval o la Illa Pinto, entre d’altres. L’acte de presentació ha comptat amb una àmplia representació de d’autoritats i patrocinadors

La principal novetat d’aquest any és el canvi horari de sortida de la prova que s’ha endarrerit una hora respecte a totes les altres edicions amb l’objectiu d’evitar les hores més fortes d’exposició solar. “Aquesta era una petició que ens havien traslladat alguns participants, tenint en compte que entre les 12 i les 16 hores son les de major radiació  solar i per això creiem que arrancant a les 18.00 hores farem que sigui més agradable la cursa per a tots els participants” explica Manuel Hernández, Director de la Carrera. També hi ha un canvi respecte al lliurament de dorsals que fins ara s’havia fet a l’Estació Marítima i que en aquesta setena edició, es trasllada al centre comercial Decathlon del Polígon Industrial de Maó, que a la vegada s’ha encarregat de dissenyar i proporcionar la samarreta de la cursa i la bossa del corredor. A data d’avui les inscripcions arriben a les 142 persones, tot i que s’espera que pugui superar les 200.

A nivell esportiu la prova no tindrà variacions amb els dos recorreguts, les 10 milles, amb sortida des de la Fortalesa de La Mola i arribada a l’Estació Marítima en la seva vessant més llarga, i les 5 milles amb sortida a Cala Llonga pel recorregut curt. La organització traslladarà tots els corredors amb autobús des de l’Estació Marítima fins a la línia de sortida.

Com ja ha succeït en les darreres dues edicions, un equip de televisió s’encarregarà d’enregistrar la prova que posteriorment serà emesa per Movistar 0, Teledeporte, i TV3 gràcies a un acord que Unisport Consulting té signat amb els diferents canals.

Carrera solidària i sostenible

El que tampoc varia a la 10/5 Milles Ciutat de Maó és el seu compromís i component solidari des del moment de la seva inscripció ja que la organització, destinarà dos euros de cada corredor a la Associació Espanyola contra el Càncer.

D’altra banda, seran els voluntaris d’aquesta entitat els que s’encarregaran d’atendre els diversos avituallaments que s’han previst a l’arribada i la sortida com també al llarg

de tot el recorregut amb l’objectiu de donar visibilitat a la bona tasca que porten a terme.

Des del punt de vista de la sostenibilitat, l’organització de la cursa treballarà en la reducció de l’impacte que pugui ocasionar un esdeveniment d’aquesta magnitud a la nostra illa. I per això, els principals àmbits de treball seran la gestió dels residus i la gestió del transport. Els residus generats en els avituallaments del recorregut i de meta seran separats en origen per a la seva recollida selectiva i posterior reciclatge. Amb l’objectiu de minimitzar l’impacte del transport de vehicles privats a la zona per la qual transcorrerà la cursa, es traslladarà als corredors amb autobús fins a la fortalesa de La Mola i Urb. Cala Llonga per als corredors de les 5 milles.

Com a novetat d’enguany s’ha involucrat a l’empresa Ecopilas que farà una campanya de recollida de piles i bateries entre tots els participants.

Ampli suport d’empreses i institucions

La setena edició de la 10/5 Milles Ciutat de Maó referma l’excel·lent acollida tant a nivell institucional com empresarial, pel fet de posar en valor els atributs paisatgístics i històrics del seu recorregut com també, el fet de contribuir a ser un aparador pel turisme esportiu.

A nivell institucional donen el seu suport a la 10/5 Milles Ciutat de Maó el Consell Insular de Menorca a través de la Fundació Foment de Turisme,  l’Ajuntament de Maó, la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball del Govern Balear i la col·laboració del Plan de Recuperació, Transformació i Resiliència del Govern d’Espanya, finançat per la Unió Europea – Next Generation EU i l’Agència d’Estratègia Turística de les Illes Balears.

 A nivell públic la prova compta també amb el suport de Ports de Balears, La Fortalesa La Mola i la Comandància Naval de Maó.

En l’apartat empresarial, el Consell Regulador del Formatge Maó-Menorca farà aportació del formatge pels guanyadors i també per cada participant,  Autos Menorca col·laborarà en oferir un descompte a lloguer de vehicles pels participants de fora de Menorca, Baleària s’incorpora aquest any oferint descomptes per poder viatjar des d’Alcudia o des de Barcelona fins a Menorca, Escape Home ha volgut esponsoritzar l’allotjament de la organització i Autobuses Mahón farà el transport dels corredors fins la sortida.

ELS RECORREGUTS

Els participants de la 10/5 Ciutat de Maó gaudiran del privilegi de poder córrer al costat del mar. Els corredors que facin el recorregut llarg de 10 milles, sortiran des de La Mola, recorrent part del recinte fortificat i posteriorment, enfilaran la carretera Me-3 direcció Cala Llonga on s’entrarà a la urbanització fins arribar al mar, vorejant la cala. Des Punta d’en Gallerut es tornarà enfilar cap a la carretera Me-3 fins arribar a Cala Partió, Cala Sant Antoni, La Solana, Cala Rata i Cala Ratolí fins a enllaçar amb la porta d’entrada a la Base Naval que tornarà a obrir excepcionalment un accés inèdit per donar pas als corredors. La ruta inclourà la volta per la Illa Pinto i la zona del varador del port de Maó. L’arribada estarà a l’Estació Marítima. Els corredors disposaran de dos punts d’avituallament, a més del previst a l’arribada.

 

Pel que fa als corredors que facin el recorregut de 5 milles, sortiran al Passeig dels Mariners, vorejant la cala fins a Punta d’en Gallerut i enfilaran fins arribar a la carretera Me-3 fins arribar a arribar a Cala Partió, Cala Sant Antoni, La Solana, Cala Rata i Cala Ratolí fins a enllaçar amb la porta d’entrada a la Base Naval que tornarà a obrir excepcionalment un accés inèdit per donar pas als corredors. La ruta inclourà la volta per la Illa Pinto i la zona del varador del port de Maó. L’arribada estarà a l’Estació Marítima. Els corredors disposaran d’un punt de d’avituallament, a més del previst a l’arribada

 

FITXA TÈCNICA 10/5 MILLES CIUTAT DE MAÓ

 

INSCRIPCIONS

A través de carreramao.com fins a les 15.00 hores del dijous, 26 de maig

Presencialment, el divendres 27 de maig si queden places disponibles a Decathlon Maó

 

RECOLLIDA DORSALS I OBSEQUI CORREDORS

Divendres, 27 de maig de 17.00 hores a 20.00 hores a Decathlon Maó

Dissabte, 28 de maig de 10.00 hores a 14.00 hores a Decathlon Maó

Dissabte, 28 de maig de 16.00 hores a 16.45 hores a Estació Marítima

 

CURSA 10 MILLES

SORTIDA
Dissabte, 28 de maig a les 18.00 h a la Fortalesa de La Mola.

ARRIBADA
Estació Marítima, Pla de Baixa Mar.

DISTÀNCIA
La distància del recorregut és de 10 milles terrestres (16,08 quilòmetres).

SORTIDA BUSOS

Dissabte, 28 de maig a les 17.00 h. Des de l’Estació Marítima

CURSA 5 MILLES

SORTIDA
Dissabte, 28 de maig a les 18.00 h a la Urb. Cala Llonga, Passeig dels Mariners

ARRIBADA
Estació Marítima, Pla de Baixa Mar.

DISTÀNCIA
La distància del recorregut és de 5 milles terrestres (8,045 quilòmetres).

SORTIDA BUSOS

Dissabte, 28 de maig a les 17.15 hores a l’Estació Marítima 

TROFEUS

 10 Milles: Tres primers classificats en categoria absoluta masculina i femenina.

El guanyador i guanyadora absoluts de les 10 Milles rebran 10 kg de Formatge DO Maó- Menorca cadascun.

5 Milles: 3 primers classificats en categoria absoluta masculina i femenina. El guanyador i guanyadora absoluts de les 5 Milles rebran 5 kg de Formatge DO Maó- Menorca cadascun.

Per categories, de 10 milles i 5 milles, s’entregaran trofeus al primer classificat en cadascuna de les categories.

 

LLIURAMENT DE TROFEUS I PREMIS

A partir de les 19.45 hores a l’Estació Marítima del Port de Maó

 

 

 

Recuerda si eres entrenador, jugador, directivo de un club o de una federación, o estás relacionado de alguna forma con este maravilloso deporte y te gusta escribir y compartir las novedades y noticias de vuestra actividad deportiva, aquí puedes hacerlo gratuitamente y llegar a toda la comunidad.
deportebalear@gmail.com