El Sentim Ciutat d’Inca es proclama campió del Trofeu Biel Hurtado

4 junio 2023 | Por Redacción | Categoria: Baloncesto

Sentim d’inca campio

El conjunt inquer aixeca el títol de campió després de vèncer 57-73 al Fisiotur Esporles i aconsegueix l’ascens a Lliga EBA

La darrera jornada del Trofeu Biel Hurtado ens va regalar un emocionant partit final entre el Sentim Ciutat d’inca de Héctor Abelaira i el Fisiotur Esporles d’Eloy Doc per la proclamació del nou campió de Balears. Gràcies a un magnífic darrer quart, el conjunt inquer va ser capaç d’allunyar-se dels esporlerins en el marcador per, finalment, imposar-se 57 a 73 i aconseguir, a més, l’ascens a la Lliga EBA. En aquesta edició eren dues les places disponibles, per la qual cosa el conjunt d’Esporles també va assolir l’ascens de categoria amb la seva segona posició. L’MVP Transfer Class d’aquesta edició es va lliurar a Pau Comas, jugador del Fisiotur Esporles.

La trobada entre aquestes dues grans plantilles arribava després de dues semifinals on els campions de la fase regular -Flanigan Calvià i Pancho Rentals Ágora Portals- foren eliminats en partits d’alta igualtat al pavelló de Sa Pedrera. Amb el ritme frenètic que va marcar la primera jornada de la Final Four arrencava el partit final pel títol de lliga, on predominà la igualtat en els primers deu minuts de partit (9-16). Al començament del segon període, un gran parcial del Fisiotur Esporles (24-9), comandats en tot moment pel jugador Pau Comas (que va finalitzar el matx amb 19 punts), va permetre als d’Eloy Doce aconseguir una bona distància a l’electrònic, finalitzant la primera meitat amb un favorable 40-31. Però a la segona meitat el conjunt del Sentim Ciutat d’Inca rectificava alguns dels errors comesos en els primers 20 minuts de partit i, amb un parcial d’11 a 21 al tercer quart, aconseguien capgirar el marcador per retornar a la igualtat. Amb tot, els darrers 10 minuts de final es van decantar cap als d’Inca, gràcies al lideratge de Tià Parets, qui va finalitzar amb 13 punts encistellats, i va afavorir un parcial de 6 a 20 per arribar al 57-73 definitiu.

D’aquesta manera, el conjunt inquer aixeca el títol de campió de les Illes després de caure en la final de l’edició anterior enfront de l’Agora Portals.