Gran experiència de Balears en el primer Campionat d’Espanya de 3×3

25 junio 2023 | Por Juanjo Machado | Categoria: Baloncesto

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Les Illes Balears tornen de Blanes amb una gran experiència a les seves motxilles i una més que digna participació en el primer Campionat d’Espanya de Seleccions Autonòmiques 3×3 U13 i U15.

La nostra comunitat ha aconseguit ficar a dues de les seves quatre seleccions entre les vuit millors del país i només la Comunitat de Madrid i Catalunya han apartat als illencs de la lluita per les medalles. A més, l’àrbitre balear Marta Seguí va dirigir la final U15M.

Els quatre combinats illencs han gaudit d’una intensa experiència que va començar el dissabte amb una fase de grups en què cada equip disputaria un total de quatre partits amb el pas pels encreuaments en joc. Les seleccions U13F i U15M aconseguien la classificació pels quarts de final amb un balanç de tres victòries i només una derrota. Elles ho farien després de superar a País Basc, Regió de Múrcia i Melilla; i amb l’única derrota patida enfront d’Aragó. Per la seva part, el combinat U15M superava a Astúries, La Rioja i Melilla; i la derrota enfront d’Andalusia els deixava en segona posició. Per la seva part, els equips U13M i U15F finalitzaven, ambdós, quarts de grups amb una victòria i tres derrotes. Després de la competició els equips pogueren refrescar-se a la piscina de l’hotel i descansar abans d’un diumenge que també seria de lo més intens amb la disputa dels encreuaments. La jornada dominical començava amb les derrotes de les seleccions U13F i U15M enfront de les potents Comunitat de Madrid i Catalunya, respectivament, i això els enviava a la lluita per les posicions entre la cinquena i vuitena d’Espanya. Després que ambdues seleccions perdessin a les semifinals per la cinquena plaça aconseguirien sobreposar-se per aconseguir la victòria en el darrer partit i aconseguir una doble setena posició. L’U13F va superar per 17-16 a Cantàbria i l’U15M al País Basc per 21-17. Per la seva banda, l’U13M i l’U15F continuaven el seu camí en la competició fins a finalitzar, en el cas de les fèmines, en quinzena posició després de superar a Melilla per 9-13 en el darrer partit, i en setzena posició, en el cas del combinat U13M, que perdia contra Cantàbria per 13-14 amb un triple sobre la botzina.

A més dels quatre combinats també hi hauria representació balear en l’estament arbitral amb la gran participació de Marta Seguí i Marc Laguna amb un gran nivell oferit que els va permetre dirigir partits decisius. En el cas de Seguí va xiular la final U15M entre Catalunya 2 i Andalusia i la semfinal U15F disputada entre aquestes dues mateixes comunitats. Per la seva part, Laguna va dirigir l’altre semifinal U15F entre Castella i Lleó i la Comunitat Valenciana. Ambdós àrbitres ja coneixen la competició 3×3 després que ja participassin del Campionat d’Espanya de clubs 3X3 U17 disputat a MALLORCA – Cala Millor a principi de mes. Després de dos dies intensos de bàsquet 3×3 tant àrbitres, com jugadors, jugadores i tècnics han sumat una gran experiència en les seves motxilles participant d’una competició que s’estrenava en el calendari i que segur que servirà per seguir progressant en una modalitat que està en constant creixement en els darrers anys.

Las Islas Baleares regresan de Blanes con una gran experiencia en sus mochilas y con una más que digna participación en el primer Campeonato de España de Selecciones Autonómicas 3×3 U13 y U15. Nuestra comunidad ha conseguido meter a dos de sus cuatro selecciones entre las ocho mejores del país y solo la Comunidad de Madrid y Cataluña han apartado a los isleños de la lucha por las medallas. Además, la árbitro balear Marta Seguí dirigió la final U15M.

Los cuatro combinados isleños 

han disfrutado de una intensa experiencia que empezó el sábado con una fase de grupos en la que cada equipo disputaría un total de cuatro partidos con el pase a los cruces en juego. Las selecciones U13F y U15M conseguían la clasificación para cuartos de final con un balance de tres victorias y una sola derrota. Ellas lo harían después de superar al País Vasco, Región de Murcia y Melilla; y con la única derrota sufrida ante Aragón. Por su parte, el combinado U15M superaba a Asturias, La Rioja y Melilla mientras que la derrota ante Andalucía les dejaba en segunda posición. Por su parte, los equipos U13M y U15F finalizaban ambos como cuartos de grupos con una victoria y tres derrotas. Después de la competición los equipos pudieron refrescarse en la piscina del hotel y descansar antes de un domingo que también sería de lo más intenso con la disputa de los cruces. La jornada dominical empezaba con las derrotas de las selecciones U13F u U15M ante las potentes Comunidad de Madrid y Cataluña, respectivamente, y esto les enviaba a la pelea por las posiciones entre la quinta y la octava de España. Después de que ambas selecciones cayeran en las semifinales por la quinta plaza conseguirían sobreponerse para lograr la victoria en el último partido y conseguir una doble séptima posición. La U13F superó por 17-6 a Cantabria y la U15M al País Vasco por 21-17. Por su parte, la U13M y U15F continuaban su camino en la competición hasta finalizar, en el caso de las féminas, en decimoquinta posición después de superar a Melilla por 9-13 en el último partido, y en decimosexta plaza, en el caso de la U13M, que perdía contra Cantabria por 13-14 con un triple sobre la bocina.

Además de los cuatro combinados también habría representación balear en el estamento arbitral con la gran participación de Marta Seguí y Marc Laguna con un gran nivel ofrecido que les permitió dirigir partidos decisivos. En el caso de Seguí arbitró la final U15M entre Cataluña 2 y Andalucía, así como la semifinal U15F entre estas dos mismas comunidades. Por su parte, Laguna dirigió la otra semifinal U15F entre Castilla y León y la Comunidad Valenciana. Ambos árbitros ya conocen bien la competición 3×3 después de que ya participaran en el Campeonato de España 3×3 de clubes U17 celebrado en MALLORCA – Cala Millor a principio de mes. Después de dos días intensos de baloncesto 3×3 tanto árbitros como jugadores, jugadoras y técnicos han sumado una gran experiencia a sus mochilas participando en una competición que se estrenaba en el calendario y que seguro que servirá para seguir progresando en una modalidad que está en constante crecimiento en los últimos años.

Recuerda si eres entrenador, jugador, directivo de un club o de una federación, o estás relacionado de alguna forma con este maravilloso deporte y te gusta escribir y compartir las novedades y noticias de vuestra actividad deportiva, aquí puedes hacerlo gratuitamente y llegar a toda la comunidad.
deportebalear@gmail.com