Presentants els Trofeus Itegra i AON Illes Balears

12 septiembre 2023 | Por Juanjo Machado | Categoria: Baloncesto, Eventos, Videos

Els representants balears en competicions femenines de la FEB i de lligues LEB disputen el torneig autonòmic de pretemporada aquest mateix cap de setmana

Ja està tot preparat perquè els màxims exponents del bàsquet balear disputin aquest cap de setmana els ja tradicionals Trofeu Itegra Illes Balears (entre els màxims representants femenins de les illes) i el Trofeu AON Illes Balears (entre els màxims representants masculins) en un torneig que serveix per acabar de preparar els inicis de les competicions oficiales. El Trofeu Itegra Illes Balears es disputarà el divendres 15 en el Palau Municipal d’Esports de Son Moix (20 hores), mentre que el Trofeu AON Illes Balears serà els dies 16 i 17 al Poliesportiu Sa Pedrera de Sant Antoni de Portmany. Les entrades diàries seran de 2 euros en benefici de la Fundació FEBIB 1935.

El president de la Federació de Bàsquet de les Illes Balears, Juanjo Talens, i els representants dels diferents clubs participants han presentat ambdós torneigs de forma telemàtica en un senzill acte previ als dos trofeus. Els representants que han assistit han estat Jordi Riera (director general de l’Azul Marino Viajes Mallorca Palma), Juanjo Beltrán (director esportiu del Port Management CB Andratx), Vicent Costa (president del Class Bàsquet Sant Antoni), Miki Ortiz (director general de l’Hestia Menorca), Guillem Boscana (president del Fibwi Palma) i Juanan Serra (director general del Palmer Basket Mallorca Palma).

Talens ha destacat el fet de poder realitzar els diferents Trofeus Illes Balears a tres illes distintes (Mallorca, Menorca i Eivissa) i valora molt positivament l’efecte que pot tenir en la promoció del bàsquet a cada una d’elles. «Estam encantats de poder dur el Trofeu AON Illes Balears a Eivissa pel que suposa per l’illa.

S’estan canviant algunes coses i esperam que aquest torneig serveixi per això. Enguany els diferents torneigs es disputaran a Mallorca, Menorca i Eivissa», manifestà el president de la FBIB que, afegia, que «esperam que aquests torneigs us serveixin per preparar la temporada. És una aposta per ajudar als clubs que estau en competicions FEB i hem d’estar a prop vostre per l’esforç que feis i us desitjo que disfruteu molt del Trofeu i que tingueu la major sort possible a la vostra temporada».

El primer dels trofeus en disputar-se serà el Trofeu Itegra Illes Balears de divendres entre els dos representants femenins de Balears a competicions FEB. Jordi Riera, director general de l’equip amfitrió, l’Azul Marino Viajes Mallorca, va voler «donar les gràcies a la FBIB per l’organització d’aquest esdeveniment perquè és un escenari ideal per poder seguir amb la nostra posada a punt i per poder oferir als aficionats del bàsquet aquest espai amb els dos equips de la seva terra». Per la seva banda, Juanjo Beltrán, director esportiu del Port Management CB Andratx, es mostrà «molt content de poder participar en aquest torneig, que per nosaltres serà el tret de sortida a la temporada».

Per la seva banda, el dissabte i diumenge es disputarà el Trofeu AON Illes Balears entre els quatre equips en lligues LEB. El Class Bàsquet Sant Antoni serà l’equip amfitrió i el seu president, Vicent Costa, va aprofitar l’oportunitat per «convidar a tothom a desplaçar-se a Eivissa per veure aquest torneig perquè serà un torneig d’alt nivell i esperam poder tractar lo millor possible als equips visitants». L’Hestia Menorca defensarà el títol aconseguit en les tres darreres edicions en una temporada històrica pel club amb el seu debut a Leb Or: «Ens fa molta il·lusió i esperam que es pugui disfrutar de germanor entre illes. Com illencs, aquest torneig ens ajuda molt a la nostra preparació, que és complicada per la nostra condició. Serà la nostra quarta participació en el Trofeu i intentarem revalidar el títol». Un altre dels equips habituals en el Trofeu AON Illes Balears, el Fibwi Palma, va manifestar en boca del seu president, Guillem Boscana, la importància de disputar trofeus com aquests per a la seva preparació: «És molt important pels equips illencs poder disputar trofeus de pretemporada al menor cost possible i aquest és un d’ells. Aquest trofeu va començar amb dos participants i enguany som nou entre totes les categories». El cartell del torneig el completa un equip debutant com és el Palmer Basket Mallorca Palma. El seu director general, Juanan Serra, manifestà que «per nosaltres és una gran il·lusió poder participar per primer any en aquesta competició. Serà una il·lusió intentar que l’Hestia Menorca no revalidi el títol.

 

 

 

 

Tenim moltes ganes de disputar aquest torneig».

 

 

HORARIS:

Trofeu Itegra Illes Balears (Palau Municipal d’Esports de Son Moix) Divendres 15:

20 hores: Azul Marino Viajes Mallorca Palma vs Port Management CB Andratx

Trofeu AON Illes Balears (Poliesportiu Sa Pedrera) Dissabte 16:

18:30 hores: Fibwi Palma vs Palmer Basket Mallorca Palma (Semifinal 1) 20:45 hores: Class Bàsquet Sant Antoni vs Hestia Menorca (Semifinal 2) Diumenge 17:

10:00 hores: Partit pel tercer lloc 12:15 hores FINAL

 

Recuerda si eres entrenador, jugador, directivo de un club o de una federación, o estás relacionado de alguna forma con este maravilloso deporte y te gusta escribir y compartir las novedades y noticias de vuestra actividad deportiva, aquí puedes hacerlo gratuitamente y llegar a toda la comunidad.
deportebalear@gmail.com