Las piscinas municipales de Son Hugo acogen este sábado el Trofeu Open de Natació Ciutat de Palma

31 enero 2024 | Por Redacción | Categoria: Natación, Otros Deportes

Presentació Trofeu Natació Ciutat de Palma

El primer teniente de alcalde y regidor de Esports, Javier Bonet, ha presentado la competición junto a representantes de la federación y de la entidad organizadora, el Club Natació Voltor Balear  

Palma, 31 de enero de 2024. El Ajuntament de Palma ha acogido este miércoles la presentación de la séptima edición del Trofeu Open de Natació Ciutat de Palma, que corresponde, también, a la edición número 24 del Trofeu Club Natació Voltor Balear.

La competición se disputará el próximo sábado, 3 de febrero, en las piscinas municipales de Son Hugo, con la participación de unos 250 nadadores pertenecientes a una veintena de clubes de nuestras islas y también provenientes de la península.

En el acto de presentación han estado presentes el primer teniente de alcalde y regidor de Esports, Javier Bonet; el director general de este departamento, David Salom, y el gerente del Institut Municipal de l’Esport (IME), Miguel Ángel Bennàssar, además de los regidores Francisco Ducrós y Angélica Pastor (PSIB-PSOE) y Gari Durán (Vox).

Igualmente, han asistido la vicepresidenta de la Federación Balear de Natación, Begoña Oviedo; directivos del club Voltor Balear, encabezados por la presidenta, Catalina Villalonga, y el director técnico, Ismael Lagar, juntamente con deportistas y otros representantes del mundo de la natación.

Por parte de las Illes Balears, la participación correrá a cargo de los equipos pitiusos Club Natació Santa Eulària y Club Natació Eivissa, mientras que, en el caso de Mallorca, tomarán parte en la competición entidades de Calvià, Sóller, Llucmajor, Artà, Inca, Felanitx y Muro, además del Rafa Nadal Sports Centre, con sede en Manacor.

En cuanto a la capital de las Illes, se registrará la presencia de nadadores del Club Natació Palma, La Salle Palma, la Escuela de Natación Campus Esport y la entidad organizadora, Club Voltor Balear.

En relación a los deportistas provenientes de la península, cabe destacar la inscripción de clubes tan representativos como el Leganés, el Pozuelo y el Moscardó Real Canoe, todos ellos pertenecientes a la Comunidad de Madrid, y el Club Natació Barcelona.

Por otro lado, en esta nueva edición tomarán parte algunos de los nadadores que integran la selección española de natación para personas discapacitadas.

Asimismo, conviene remarcar la participación de algunos de los nombres más destacados de este deporte en las Illes Balears, como Marc Sánchez, que compitió en los Juegos Olímpicos de Río 2016; Melani Costa, campeona del mundo en Estambul 2012, y la joven Estella Llum Tonrath, que realizó un papel muy destacado en el campeonato del mundo junior disputado en Lima, en 2022.

Al mismo tiempo, entre las novedades del trofeo conviene remarcar la incorporación de una innovadora modalidad de competición denominada Skins, donde los nadadores medirán su rapidez en el transcurso de sucesivas rondas de 50 metros separadas por tres minutos de intervalo entre cada una de ellas.

Este tipo de prueba no se ha puesto en práctica todavía en ninguna otra competición anterior, circunstancia que, en palabras del primer teniente de alcalde de Cort, «añade un plus de espectáculo a esta edición».


Les piscines municipals de Son Hugo acullen aquest dissabte el Trofeu Open de Natació Ciutat de Palma

El primer tinent de batle i regidor d’Esports, Javier Bonet, ha presentat la competició juntament amb representants de la federació i de l’entitat organitzadora, el Club Natació Voltor  

Palma, 31 de gener de 2024. L’Ajuntament de Palma ha acollit aquest dimecres la presentació de la setena edició del Trofeu Open de Natació Ciutat de Palma, que correspon, també, a l’edició número 24 del Trofeu Club Natació Voltor Balear.

La competició es disputarà el pròxim dissabte, 3 de febrer, a les piscines municipals de Son Hugo, amb la participació d’uns 250 nedadors pertanyents a una vintena de clubs de les nostres illes i també provinents de la península.

A l’acte de presentació han estat presents el primer tinent de batle i regidor d’Esports, Javier Bonet; el director general d’aquest departament, David Salom, i el gerent de l’Institut Municipal de l’Esport (IME), Miguel Ángel Bennàssar, a més dels regidors Francisco Ducrós i Angélica Pastor (PSIB-PSOE) i Gari Durán (Vox).

Igualment, han assistit la vicepresidenta de la Federació Balear de Natació, Begoña Oviedo; directius del club Voltor Balear, encapçalats per la presidenta, Catalina Villalonga, i el director tècnic, Ismael Lagar, juntament amb esportistes i altres representants del món de la natació.  

Per part de les Illes Balears, la participació correrà a càrrec dels equips pitiüsos Club Natació Santa Eulària i Club Natació Eivissa, mentre que, en el cas de Mallorca, prendran part en la competició entitats de Calvià, Sóller, Llucmajor, Artà, Inca, Felanitx y Muro, a més del Rafa Nadal Sports Centre, amb seu a Manacor.

Pel que fa a la capital de les Illes, es registrarà la presència de nedadors del Club Natació Palma, La Salle Palma, l’Escola de Natació Campus Esport y l’entitat organitzadora, Club Voltor Balear.

Quant als esportistes provinents de la península, cal destacar la inscripció de clubs tan representatius com el Leganés, el Pozuelo i el Moscardó Real Canoe, tots ells pertanyents a la Comunitat de Madrid, i el Club Natació Barcelona.

Per un altre costat, en aquesta nova edició hi prendran part alguns dels nedadors que integren la selecció espanyola de natació per a persones discapacitades.

Igualment, convé remarcar la participació d’alguns dels noms més destacats d’aquest esport a les Illes Balears, com ara Marc Sánchez, que va competir als Jocs Olímpics de Río 2016; Melani Costa, campiona del món a Istanbul 2012, i la jove Estella Llum Tonrath, que va realitzar un paper molt destacat al campionat del món junior disputat a Lima, l’any 2022.

Al mateix temps, entre les novetats del trofeu convé remarcar la incorporació d’una innovadora modalitat de competició anomenada Skins, on els nedadors mesuraran la seva rapidesa en el transcurs de successives rondes de 50 metres separades per tres minuts d’interval entre cada una d’elles.

Aquest tipus de prova no s’ha posat en pràctica encara en cap altra competició anterior, circumstància que, en paraules del primer tinent de batle de Cort, “afegeix un plus d’espectacle a aquesta edició”.

 

 

Recuerda si eres entrenador, jugador, directivo de un club o de una federación, o estás relacionado de alguna forma con este maravilloso deporte y te gusta escribir y compartir las novedades y noticias de vuestra actividad deportiva, aquí puedes hacerlo gratuitamente y llegar a toda la comunidad.
deportebalear@gmail.com