El Consell ofereix 8.000 places de turisme local esportiu a nou establiments hotelers i casals de muntanya

22 marzo 2024 | Por Redacción | Categoria: Otros Deportes

En les «Estades esportives», posades en marxa el 2013, hi han participat més de 28.000 persones i s’ha arribat a catorze municipis

El conseller d’Esports, Pedro Bestard, ha anunciat que la novetat d’enguany són les «Estades per a gent gran», ampliant el camí de l’activitat esportiva del Consell en aquesta franja d’edat

Palma, 21 de març de 2024

El Consell de Mallorca reactiva la programació esportiva per al 2024. Avui, el conseller de Medi Ambient, Medi Rural i Esports, Pedro Bestard, ha signat a l’hotel Iberostar Cristina de Palma un acord amb nou cadenes hoteleres i establiments de colònies, en les quals el Departament farà les «Estades esportives» familiars i per a gent gran el 2024.

b aquest acte, s’inicia el programa «Estades esportives» 2024, que té per objectiu fomentar la pràctica esportiva familiar i impulsar el turisme local actiu, basat en l’esport, un format en el qual el Consell de Mallorca va ser pioner a l’illa. S’obre el calendari amb una previsió inicial de 46 estades)  a diferents zones: Alcúdia, Artà, Calvià, Capdepera, Escorca, Muro, Porto Cristo i Sant Llorenç des Cardassar. La novetat d’enguany són les «Estades per a gent gran», que estrenen estrenen un calendari regular i amplien el camí de l’activitat esportiva del Consell en aquesta franja d’edat.  

El Consell va posar en marxa les «Estades esportives» fa 10 anys, el 2013. Des de llavors, el programa, que té molta acceptació, ha crescut exponencialment fins a arribar als 28.408 participants, tenint en compte que durant dues temporades va estar aturat per la covid-19.

Bestard ha destacat que «el creixement de l’oferta de les jornades esportives del Consell de Mallorca ha estat proporcional a la demanda i, si l’any 2013, va començar amb 1.500 localitats, el 2024 s’arribarà a 8.000 participants, 6.000 als hotels i 2.000 infants a Acampaesport». A més, ha afegit que «volem ampliar i regularitzar les estades per a la gent gran, perquè tenguin el seu “Imserso mallorquí”, una sortida amb un plus d’activitat, que per a ells és salut i és vida social».

A l’acte ha assistit a la representació de la FEHM Pedro Marín, vocal i president de l’Associació Hotelera de la Platja de Palma. En la seva intervenció, Marín ha expressat «el seu agraïment al Consell de Mallorca per continuar col·laborant amb la FEHM en aquesta iniciativa, on el seu propòsit és promoure el turisme local a través del esport». Marín ha destacat «el creixement constant del programa, tant en el nombre d’empreses com de les famílies beneficiades».

A més, el representant de la FEHM ha subratllat la importància de la col·laboració pública-privada en programes efectius com aquest, assenyalant que «el sector hoteler duu anys oferint ofertes vinculades al esport que han contribuït a estendre la temporada turística».

Turisme esportiu a Mallorca

El Consell ha fet feina des del 2013 i fins al 2023 amb vint-i-una instal·lacions en total, sis casals o hostatgeries i quinze hotels diferents de deu cadenes hoteleres. Una aposta per la feina en xarxa, amb establiments adaptats a la pràctica esportiva.

Les estades tenen quatre línies: una d’esport en família, una altra d’esport d’aventura, una de campus esportiu infantil i juvenil, i ara una de nova, adreçada a la gent gran. En deu anys, el programa ha posat en pràctica més de 1.000 modalitats d’activitat, entre les quals destaquen el piragüisme, la BTT o les sessions de tonificació com el 80s dance o animal flow, per l’acceptació que tenen.

La institució insular invertirà més de 550.000 euros en el programa «Estades esportives» i els establiments on es desenvoluparà la temporada esportiva hotelera 2024 del Consell de Mallorca són: Blau Hotels, Garden Hotels, Iberostar, Viva Hotels & Resorts, Hotel Na Taconera Sport & Relax i la cadena Protur. Quant als casals, es desenvoluparan activitats al Casal de Colònies d’Artà, a Es Burotell i a l’Hostatgeria de Lluc.

Han signat l’acord els representants de les firmes hoteleres presents a l’acte: Margalida Alemany, directora comercial de Blau Hotels; Petra Ferrer, representat legal de Garden Hotels; Francisca Cuneo, coordinadora comercial d’Espanya de la cadena Iberostar; Marc Estelrich, propietari de l’Hotel Na Taconera; Christian Torralba, director de Protur Hotels; Guillem Mercadal, director de relacions institucionals de Viva, i Mara Cano, administradora del Casal de Colònies de Sant Guillem i Sant Antoni a Artà.

 

Recuerda si eres entrenador, jugador, directivo de un club o de una federación, o estás relacionado de alguna forma con este maravilloso deporte y te gusta escribir y compartir las novedades y noticias de vuestra actividad deportiva, aquí puedes hacerlo gratuitamente y llegar a toda la comunidad.
deportebalear@gmail.com