Presentats davant l’Assemblea de l’esport i l’activitat física de les Illes Balears els plans estratègics d’esports i de la Fundació per a l’Esport Balear 2024-2027

29 abril 2024 | Por Redacción | Categoria: Agenda deportiva, Otros Deportes

El pla estratègic per a l’esport es basa en set punts d’actuació: esport escolar, valors a l’esport, promoció o ajuts als agents esportius, registre d’entitats esportives, instal·lacions esportives, i el desenvolupament normatiu

El director general d’esports, Joan Toni Ramonell, ha presentat davant l’Assemblea de l’esport i l’activitat física de les Illes Balears, el pla estratègic per a l’esport Balear fins al 2027. Així mateix, davant l’assemblea reunida en sessió extraordinària, també s’ha presentat el pla estratègic de la Fundació per a l’Esport Balear 2024 -2027.

El pla estratègic per a l’esport i l’activitat física de les Illes Balears presentat es basa en set punts d’actuació: esport escolar, valors a l’esport, promoció o ajuts als agents esportius, registre d’entitats esportives, instal·lacions esportives, i el desenvolupament normatiu.

En l’àmbit de l’esport escolar, es proposa un nou model de gestió de les finals del programa de competició federat i el desenvolupament del programa de prescripció d’exercici físic a les Illes Balears, el programa B@les. Pel que fa a l’apartat dels valors, el director general d’esports ha informat del desenvolupament d’un programa de formació dirigit als delegats de protecció dels clubs i ha explicat també la necessitat d’impulsar el projecte de grades videovigilades, tal com es va aprovar a la darrera reunió de la comissió contra la violència a l’esport.

Ramonell també ha exposat com es repartiran els ajuts a les despeses de competició, la millora que de la línia dels programes de seguiment i la partida d’ajuts a esdeveniments que ajudin a la desestacionalització turística. A més, s’ha compromès a impulsar el procediment d’eleccions a les federacions esportives amb el canvi de la normativa aplicable.

Així mateix, s’ha informat del desenvolupament del Pla d’Instal·lacions i Equipaments Esportius de les Illes Balears (PIEDIP) i s’han comunicat els canvis previstos en matèria de normativa, fent especial menció a la necessitat de redactar nous decrets per als processos electorals, els esportistes d’alt rendiment i els esdeveniments esportius singulars.

Per la seva banda, el gerent de la Fundació per a l’Esport Balear, Eladi Huertas, ha explicat el nou model de gestió del Centre de Tecnificació Esportiva de les Illes Balears (CTEIB), un dels punts acordats a l’assemblea ordinària del passat mes de novembre. En aquest sentit, Huertas ha informat que aquest nou model de gestió es basa en criteris tècnics i en la transparència. A més, el màxim responsable del CTEIB ha destacat la importància que tendran els esportistes dins aquest nou model, convertint-se el centre de tota acció o decisió a prendre.

A l’assemblea, celebrada a la sala d’actes de Can Campaner, hi han participat una trentena de representants dels diferents col·lectius esportius de les Illes Balears i ha comptat també amb la presència del conseller de Turisme, Cultura i Esports, Jaume Bauzà.

 

Recuerda si eres entrenador, jugador, directivo de un club o de una federación, o estás relacionado de alguna forma con este maravilloso deporte y te gusta escribir y compartir las novedades y noticias de vuestra actividad deportiva, aquí puedes hacerlo gratuitamente y llegar a toda la comunidad.
deportebalear@gmail.com