Rozando el sobresaliente (75-77)

18 septiembre 2011 | Por Redacción | Categoria: Baloncesto

Rozando el sobresaliente (75-77)

El Menorca Bàsquet ha firmado un notable partido ante un rival ACB como el FIATC Joventut. Con la baja de Marc Blanch y los problemas físicos de Coppenrath, al equipo sólo le ha faltado concentración en el último minuto.

1er cuarto: 24-24

Jiménez, Navarro, Bravo, Morentin y Coppenrath ha sido el cinco que se ha estrenado ante la afición y un rival todopoderoso como el FIATC Joventut. Las primeras canastas de David Navarro secaban el acierto exterior del equipo de Badalona. Nada más empezar, sin embargo, el pívot estadounidense recibía un golpe en el ojo, que le provocaba dos cortes, y que se sumaba a los problemas gástricos que arrastraba durante la semana.

Sea como sea, el intercambio de canastas y reparto anotador de todos los jugadores se mantenía y sólo se rompió con una contra y mate de David Navarro, máximo anotador con 8 puntos (14-11, a 3’52). Obasohan lideró la reacción verdinegra, que culmina con un triple del ex Menorca Pooh Jeter (16-18, a 2’42 «).

Las rotaciones son continuas, se amplía el abanico de protagonistas y de anotadores. Matalí y Barrera se suman a la fiesta, este último con un triple (18-23, a 1’07). La reacción local es inmediata y Dani Pérez cierra el cuarto con un baloncesto sobre la bocina.

2 º cuarto: 43-43 (19-19)

El segundo acto al Menorca Bàsquet le cuesta poner en marcha el sistema de juego. Sin ir sobrado, pero con un acierto suficiente, el FIATC Joventut firma un parcial de 0-7 (24-31), mientras el quinteto local suma errores en el tiro de campo, pérdidas de balón y, sobre todo, un desacierto desde la línea de 4.60 que llegará hasta el 0/7 de equipo.

El séptimo tiro libre errado, pero, vendrá precedido de una canasta de Urko Otegi. Se ha roto la sequía anotadora justo a 5 minutos para el descanso. El Menorca se quita las ataduras y a golpe de triple (Bas y Morentin) firma un parcial de 10-1 (34-32, a 3’30 «). La segunda canasta de valor 3 de Morentin será el 43-43 definitivo. A todo esto, Arteaga habrá anotado el primer tiro libre del equipo, tras ocho intentos.

El último 1’02» Berrocal dio entrada a Dani García. Una manera de agradecer al base de Badalona el trabajo de refuerzo de los entrenamientos que está haciendo desde hace un mes.

3er cuarto: 60-60 (17-17)

La salida del vestuario es total. Dos series de 2+1 firmadas por T.C. (Taylor Coppenrath) y Pitu (Jorge Jiménez). 49-43, máxima diferencia local. Pooh Jeter y Obasohan han salido al rescate de la Penya, pero se han encontrado con un triple en la cara del base madrileño (54-49).

A pesar de los tiros libres errados, a pesar de las pérdidas, a pesar del estado de Coppenrath, el Menorca Bàsquet se mantiene dentro del partido ante un rival muy físico. Arteaga es el gran referente interior local y que mantendrá el equilibrio en el electrónico, corroborado por dos tiros libres de Van Lacke (60-60).

4 º cuarto: 75-77 (15-17)

La afición ha vibrado con las mates de Navarro, las asistencias de Jiménez y Dani Pérez, los triples de Morentin, la solvencia de Arteaga. Pero aún le queda más. A caballo entre cuartos, el joven Joan Pardina goza de 2’18 «en pista: proyección total.

 

 

Fregant l’excel·lent (75-77)

El FIATC Joventut amenaza de nuevo con romper el partido con los triples de Trias y Van Lacke y las penetraciones de Obasohan (65-70, a 5’50 «del final). Pero la fuerza insular aparece desde los 6.75 y firma, por partida doble, Rober Morentin. Dos aciertos que difuminan el momento defensivo de Trias (2 tapones). Dos tiros libres de Arteaga ponen el 75-71 a 1’16 «.

Tiempo muerto de Salva Maldonado. Enceste de Williams, 75-73 (a 1’09). El Menorca encadena imprecisiones y, sobre todo, lectura inadecuada de los últimos ataques. Dos tiros libres de Pooh Jeter (75-75, a 46 «). Arteaga es objeto de falta, pero el canario falla por dos veces. No en cambio Williams, que aprovecha una asistencia para hundir el balón y hacer el 75-77, a 4”48 del final.

Tiempo muerto de Berrocal y ataque, en pista rival, para que Navarro se juegue un tiro … que no entra. Final de partido y ovación de los cerca de 3.000 aficionados que han seguido el estreno desde la grada del Menorca Bàsquet.

 

El Menorca Bàsquet ha firmat un notable partit davant un rival ACB com el FIATC Joventut. Amb la baixa de Marc Blanch i els problemes físics de Coppenrath, a l’equip només li ha faltat concentració el darrer minut.

1er quart: 24-24

Jiménez, Navarro, Bravo, Morentin i Coppenrath ha estat el cinc que s’ha estrenat davant l’afició i un rival totpoderós com el FIATC Joventut. Els primers bàsquets de David Navarro eixugaven l’encert exterior de l’equip de Badalona. Tot just començar, però, el pivot nord-americà rebia un cop a l’ull, que li provocava dos talls, i que es sumava als problemes gàstrics que arrossegava durant la setmana.

Sigui com sigui, l’intercanvi de cistelles i repartiment anotador de tots els jugadors es mantenia i només es trencà amb una contra i esmaixada de David Navarro, màxim anotador amb 8 punts (14-11, a 3’52). Obasohan liderà la reacció verd i negre que culmina amb un triple l’ex Menorca Pooh Jeter (16-18, a 2’42”).

Les rotacions són continues, s’amplia el ventall de protagonistes i d’anotadors. Matalí i Barrera es sumen a la festa, aquest darrer amb un triple (18-23, a 1’07). La reacció local és immediata i Dani Pérez tanca el quart amb un bàsquet sobre la botzina.

2on quart: 43-43 (19-19)

El segon acte el Menorca Bàsquet li costa engegar el sistema de joc. Sense anar sobrat, però amb un encert suficient, el FIATC Joventut firma un parcial de 0-7 (24-31), mentre el quintet local suma errades en el tir de camp, pèrdues de pilota i, sobretot, un desencert des de la línia de 4.60 que arribarà fins el 0/7 d’equip

El setè tir lliure errat, però, vindrà precedit d’un bàsquet d’Urko Otegi. S’ha trencat la sequera anotadora just a 5 minuts pel descans. El Menorca es treu els lligams i a cop de triple (Bas i Morentin) firmar un parcial de 10-1 (34-32, a 3’30”). El segon bàsquet de valor 3 de Morentin serà el 43-43 definitiu. A tot açò, Arteaga haurà anotat el primer tir lliure de l’equip, després de vuit intents.

El darrer 1’02” Berrocal ha donat entrada a Dani García. Una manera d’agrair al base de Badalona la feina de reforç dels entrenaments que està fent des de fa un mes.

3er quart: 60-60 (17-17)

La sortida del vestidor és total. Dues sèries de 2+1 signades per T.C. (Taylor Coppenrath) i Pitu (Jorge Jiménez). 49-43, màxima diferència local. Pooh Jeter i Obasohan han sortit al rescat de la Penya, però s’han trobat amb un triple a la cara del base madrileny (54-49).

Tot i els tirs lliures errats, tot i les pèrdues, tot i l’estat de Coppenrath, el Menorca Bàsquet es manté dins el partit davant un rival molt físic. Arteaga és el gran referent interior local i qui mantindrà l’equilibri en l’electrònic, corroborat per dos tirs lliures de Van Lacke (60-60).

4rt quart: 75-77 (15-17)

L’afició ha vibrat amb les esmaixades de Navarro, les assistències de Jiménez i Dani Pérez, els triples de Morentin, la solvència d’Arteaga. Però encara n’hi queda més. A cavall entre quarts, el jove Joan Pardina gaudeix de 2’18” en pista: projecció total.

El FIATC Joventut amenaça de nou amb trencar el partit amb els triples de Trias i Van Lacke i les penetracions de Obasohan (65-70, a 5’50” del final). Però la força insular apareix des dels 6.75 i firma, per partida doble, Rober Morentin. Dos encerts que difuminen el moment defensiu de Trias (2 taps). Dos tirs lliures d’Arteaga posen el 75-71 a 1’16”.

Temps mort de Salva Maldonado. Bàsquet de Williams, 75-73 (a 1’09). El Menorca encadena imprecisions i, sobretot, lectura inadequada dels darrers atacs. Dos tirs lliures de Pooh Jeter (75-75, a 46”). Arteaga és objecte de falta, però el canari falla per dues vegades. No en canvi Williams, que aprofita una assistència per enfonsar la pilota i fer el 75-77, a 4”48 del final.

Temps mort de Berrocal i atac, en pista rival, perquè Navarro es jugui un tir… que no entra. Final de partit i ovació dels prop de 3.000 aficionats que han seguit l’estrena des de la grada del Menorca Bàsquet.

 

Recuerda si eres entrenador, jugador, directivo de un club o de una federación, o estás relacionado de alguna forma con este maravilloso deporte y te gusta escribir y compartir las novedades y noticias de vuestra actividad deportiva, aquí puedes hacerlo gratuitamente y llegar a toda la comunidad.
deportebalear@gmail.com