10 marzo 2009 | Por Redacción | Categoria: Baloncesto

IAUM: Cas Vilafranquer 80 – Ciutat Palma 51

CDMA: Manacor 81 – Ort. Rotger 78

CDF93: Const. Dit i Fet 67 – Hispània 37

MMJC: Capdepera 49- Joan Capó 65

GRAVERA CA N’ALOU 42- MONTUIRI 45

Podriem dir que l’arbitratge influir al partit, deixant el contacte sota la cistella, i no permetent cap contacte fora 6,25, quin criteri seguir? no ho sabem, però la veritat es que a part d’això fent 40 punts es molt difícil guanyar partits, i no és que no hi hagi bones opcions de tir, però la veritat es que ses escopetes de ses verbenes feren més que nosaltres, 4 de 21 en tir dins zona, 1 de 10 fora zona, 4 de 19 en triples i 10 de 25 en tirs lliures, no hi pot haver cap excusa, contra el pèsim joc ofensiu de l’equip, ni arbitres, ni rivals ni mal dies, perque ja són molts de mals dies. Només queda seguir fent feina per intentar acabar el més amunt posible i no passa nervis a final de temporada. ÀNIMS A TOTES QUE AQUESTA SITUACIÓ ES REVERSIBLE

Destacar:- el bon partit de Victòria, jugant de 2, 3 faltes rebudes, 7 pilotes robades i 14 punts

– l’aportació de Cati Mayol amb 14 punts i 5 pilotes robades

Millorar:- El rebot defensiu

– la confiança amb nosaltres mateixes

Resta d’anotadores: Manoli 1p, Marga 2p, Cris 3p, Bet 2p, Xénia 6p

CA´S VILLAFRANQUER 80 – CIUTAT DE PALMA 51

Aquest partit havia de sevir per comprobar com esteia anímicament l´equip després de la derrota de dilluns passat contra el Pla, ja que jugàvem contra un equip que a la primera volta hens va posar la victòria molt difícil, bé és vera que els visitants tenien 3 baixes de consideració.

El partit va començar en pla “vendaval” per part nostra ja que el minut 3 ja guanyàvem per 10/0 amb dos triples anotats i una gran efectivitat amb tir en general el primer quart va acabar 23/10 i 5 triples convertits (hem duiem mes que a molts de final de partits).

Si al primer quart hàviem deixat sense idees als visitants al segon encara els hi va costar més, amb una gran defensa damunt els seus bases el Ciutat de Palma no trobava mai el camí de la nostra cistella, hen canvi nosaltres aconseguíem contraatacar de manera més o manco fàcil i trobàvem solucions amb joc estàtic. Al descans el marcador ja assenyalava un 46/16.

Al tercer i darrer quart ja no varem tenir la mateixa intensitat defensiva i això va fer que l´avantatge no s´amplias més acabant els darrers 20 minuts amb parcial de 34/35, aixi i tot mol bon partit amb percentatges de tirs molt alts (tirs lliures 27/22, i triples 18/8) que hens dona una mica de tranquil.litat per la recta final de temporada.

ANOTAREN: Llorenç 17, Mateu 9, César 9, Rafael 8, J. Pascual 7, Marc 6, T. Adrover 6, Carles 6, Jaime 5, J.Albons 4, Lluis 3,

ORTOPÉDIA ROTGER JOAN CAPÓ 57 – MARRATXI BASQUET PLA 52

Malt partit dels Cadets A que van començar amb molt poca motivació, semblaven “zombies” per la pista, no hi havia intensitat en defensa, quan atacavem no teniem idees, ademés els visitants es van contagiar del nostre joc i tampoc aconseguien fer els seu millor joc, cosa que va fer que el quart acabés amb un deshonrós 7 – 10. El segón quart es va millorar un poc la intensitat, peró els visitants estaven més inspirats a cistella, fent que a la mitja part anessim 6 punts per sota 20 – 26. La segona part l’actitut dels nostres va cambiar un poc, sobretot en defensa, peró en atac estaven molt poc encertats sobretot a prop de la cistella, ja que per exemple no varem aconseguir la primera cistella a la segona part fins el minut 24, la veritat es veia que els nostres eren superiors als rivals peró no ho demostraven en la pista, al final del quart perdiem de 3, 40 – 43. L’últim quart va ser el que els nostres realment demostraren la superioritat entre els dos equips i fent algunes bones defenses i sobretot assegurant el rebot defensiu aconseguirem entrar en els dos últims minuts per devant a l’electronic que ja va ser definitiu.

PARCIALS: 7 – 10, 13 – 16, 20 – 17, 17 – 9

ANOTADORS: Tia 5, Toni 1, Bernat 6, Xavier 12, Ramón 13, Arnau 6, Jordi R. 10, Jaume 4.

BASQUET MANACOR 81 – ORTOPÉDIA ROTGER JOAN CAPÓ 78

Derrota inesperada en el derbi de la comarca entre dos equips que es disputaven la 5ena posició, i que es va decantar pels manacorins. El partit que es jugava en dimecres en hora de partit de copa va començar amb un bon nivell de joc dels nostres que van sortir enxufats amb un parcial de 3 – 10, semblava que dominariem el partit, peró a partir d’aquest moment es van cometre errors defensius i deixarem anotar els locals amb facilitat, acabant el quart perdent per 1 punt 21 – 20. El segón quart amb defenses alternatives varem aconseguir posar-nos per devant al final de la primera part de 7 punts 34 – 41. La segona part va ser per oblidar varem abaixar molt els braços en rebots defensius i permeteren fins 2one o 3es opcions dintre la zona i ademés estavem molt bloquejats en atac fent que al final del 3er quart els locals s’aocstaren fins a 2 punts 56 – 58. L’últim quart va ser per oblidar, els nostres aconseguien anotar peró les defenses alternatives que varem proposar no feien l’efecte que ens preveiem i ademés l’arbitratge excesivament cassolà feia que els locals anessin tenint més moral per endur-se’n el partit, a falta de 1’ 44″ els locals es posaven per devant el marcador i no varem saber jugar per sota del marcador i acabarem perdent un partit que no esperavem perdre per les nostres aspiracions s’acabar 5es de la categória.

UNICMALL 79 – HOSTAL NADAL 63

Partit molt seriós dels intaladors per asegurar-se la 2ona posició en la lliga per poder jugar la fase d’ascens. El partit comença amb alternatives en el marcador, peró el millor encert en els tirs lliures van fer que els nostres acabessin el quart 2 punts per devant 19 – 17. El segón quart va ser molt semblant al primer i les faltes en la zona i la linia de tirs lliures van fer que a la mitja part els nostres guanyaven de 4 punt 35 – 31. El tercer periode va ser un poc diferent ja que al fet de tenir els jugadors molt carregats de faltes va provocar que montessim una defensa zonal per mantenir els efectius per el quart definitiu, peró alguns rebots en atac van pemetre que encara augmentessim en 4 punts el parcial a favor. 53 – 45. L’últim quart realment va ser quan es va demostrar la diferencia entre els dos equips, ja que els nostres va aconseguir un nivell de joc molt alt, contraatacs fácils i domini a dintre la pintura fet que va fer que el partit quedes decidit a favor nostre.

PARCIALS: 19 – 17, 16 – 14, 18 – 14, 24 – 18

ANOTADORS: Cuc 4, Toni 15, Roig 3, Salva 4, Florian 17, Tomeu 4, Soli 4, Jaume 9, Alex 12, Damia 7.

LLUCMAJOR 52-PARC CAFÈ 50

Les nombroses baixes de l’equip felanitxers (Tomàs, Pere Romaguera, Toni Veny, M Nadal) foren un handicap important per trobar més frescura en el joc.

El partit fou molt semblant al que es disputà en la primera volta a Felanitx, domini visitant en cada quart (10-14, 25-30, 40-43) fins als darrers 5 minuts de l’encontre on les errades i les imprecisions, baixaren la moral i l’actitud felanitxera.

Destacam el bon joc d’en Jaume Rigo defensant i contraatacant, essent una peça clau en la intensitat del joc. També destacam els 14 punts i 14 rebots de n’Esteve.

Com a fet negatiu es de destacar que no llançàrem dins zona cap vegada en els darrers 20 minuts, així com el baix percentatge en els triples 2 de 17.

Jugaren en Jaume Rigo 10, Rafel Lladó 6, Esteve Adrover 14, PJ Fullana 8, Toni Adrover 8, Jaume Morey, Miquel Baucà 2, Xisco Mas 2, M Perelló.

CADET FEMENÍ’93

JOAN CAPÓ 67 – HISPÀNIA 37

Important victòria de les nostres jugadores contra un rival que en la primera volta ens havia guanyat de 21 punts.

Si la setmana passada tot ens va sortir malament, aquesta tot ens ha sortit bé. Les felanitxeres sortiren convençudes de que havíem de millorar el joc dels darrers partits i així ho varem fer. Una molt bona defensa ens permeté robar moltes pilotes (74 en total per només 15 de perdudes) i atacar fàcilment en la cistella contrària. Durant la primera part del partit totes les jugadores defensaven i totes corrien a l’atac i encara que les contràries ens varen començar a defensar en zona, el bon joc de les pivots davall cistella ens va permetre avançar-nos en el marcador fàcilment. Arribant al descans amb un marcador de 37 a 18.

Després del descans sortirem concentrades però les contràries es posaren nervioses i ens varen contagiar els seus nirvis, el que va provocar que disminuíssim la intensitat del partit però en el darrer quart varem disfrutar de jugar així com sabem i ens varen dur una victòria molt merescuda.

Cal destacar el bon joc en equip que varem fer, la intensitat defensiva durant els 40 minuts i les bones jugades en atac aconseguint anotar sense que la pilota toques en terra en cap moment. Enhorabona a totes les jugadores perquè aquest pic si que hem fet una feinada en el partit i no ens hem dormit en cap moment.

He d’acabar aquesta crònica destacant el gran partit de na Carme i na Marina Sureda amb triples figures: 18 rebots, 12 pilotes robades, 19 punts i una valoració de 61,2 per na Carme i 14 rebots, 10 pilotes robades, 18 punts i una valoració de 56,4 per na Marina.

També jugaren: Marga Álvarez 9 punts i 10 pilotes robades, Mar, Marta 5 punts, Imma 10 punts, Marina Ferrà 1 punt, 10 rebots i 11 pilotes robades, Cris 3 punts, Laura 2 punts i 15 pilotes robades.

Capdepera 49- Joan Capó 65.

Bon partit contra un rival que a casa ens guanyà de 14 punts. Tot i la igualtat, el resultat al final dels tres primers quarts era de signe felanitxer (19-27), en els que després d’uns 8 primers minuts de bona defensa ens despistàrem un poquet. Desprès del descans els locals es posaren les piles i ens endossaven un 13-4 que tornava a igualar l’encontre, però els felanitxers sapiguerem contenir l’envestida i al final ens enduguerem el partit. Gran encontre d’en Ferran amb 34 punts i d’en Juanma amb 14 però sobretot destacar la feina defensiva i les ganes de n’Ivan i dels dos Miquels. Ara tot i haver aconseguit doblegar als tres rivals que ens vàren guanyar a la primera volta, ens queda millorar molts aspectes del nostre joc, de la nostra defensa, de la nostra concentració, etc. que són els que marquen la diferència, aquests són els “deures”.