Noces de plata del Trofeu Ciclista Pla de Mallorca

6 junio 2009 | Por Redacción | Categoria: Ciclismo
Dolça Mulet va assistir a l’acte de presentació del llibre coordinat per Tomeu Arbona

Mulet ha assistit, a Maria de Salut, a l’acte de presentació del llibre 25 anys de ciclisme al Pla de Mallorca coordinat per Tomeu Arbona i el primer del món de ciclisme que s’edita en català

Amb motiu de la commemoració les noces de plata de la competició del Trofeu Ciclista Pla de Mallorca, ahir, dijous 4 de maig, es va presentar el llibre 25 anys de ciclisme al Pla de Mallorca, coordinat per Tomeu Arbona, organitzador de l’esdeveniment esportiu, i patrocinat pel Departament d’Esports i Promoció Sociocultural gràcies al Museu de l’Esport de Mallorca. És el primer del món del ciclisme que s’edita en català.

La consellera d’Esports i Promoció Sociocultural, Dolça Mulet, va assistir a l’acte de presentació al local de la tercera edat de Maria de la Salut, acompanyada del president de la Federació de Ciclisme de les Illes Balears (FCIB), Arturo Sintes, el delegat comarcal de «la Caixa», Guillem Orfí, i el batle de Maria de la Salut i guanyador de l’edició del 1994, Antoni Mulet. L’edició d’aquest llibre ha estat possible gràcies al Museu de l’Esport del Consell de Mallorca.

En aquesta publicació, Tomeu Arbona, l’autor, presenta una ampli resum de totes les edicions, amb comentaris, fotografies i classificacions, i repassa també la resta de notícies destacades dins el món del ciclisme de cada any. És un llibre que presenta la classificació dels deu primers de cada una de les etapes de totes les edicions, inclou també totes les generals absolutes completes. A més, cada una de les edicions està acompanyada d’un comentari.

També hi ha un apartat, «Més enllà del Pla de Mallorca», on queda constància del que va passar cada un dels anys també a l’àmbit regional, i nacional i internacional. Cal destacar que la publicació inclou també un total de 287 fotos.

La consellera va destacar durant la presentació, a la qual va assistir més d’un centenar i mig de persones, que «avui podem afirmar amb orgull que el que va començar com una utopia s’ha fet realitat i, sense cap dubte, s’ha convertit en la carrera amb una major participació de ciclistes mallorquins. I això ha estat possible gràcies a la il·lusió i a l’esforç de les persones que varen apostar fermament per reactivar l’afició pel ciclisme en els pobles de l’interior de Mallorca».

A més de les salutacions de la presidenta del Consell de Mallorca, Francina Armengol, i de la consellera d’Esports, M. Dolça Mulet, hi ha uns articles del president de la FCIB i dels metges del Servei de Medicina de l’Esport, Tomeu Marí i Teo Cabanes. Així mateix, es pot veure una pàgina dedicada a la història i una altra que recull tots els cartell anunciadors de les distintes edicions.

Recuerda si eres entrenador, jugador, directivo de un club o de una federación, o estás relacionado de alguna forma con este maravilloso deporte y te gusta escribir y compartir las novedades y noticias de vuestra actividad deportiva, aquí puedes hacerlo gratuitamente y llegar a toda la comunidad.
deportebalear@gmail.com