DECLARACIÓ D’INTENCIONS

22 octubre 2009 | Por Redacción | Categoria: Otros Deportes, Trote

Federacion Balear de Trot

Apreciats companys:

Escric aquest comunicat per aclarir els comentaris que es fan al «Diario de Mallorca» d’avui. Aquest està escrit en nom propi i intentaré explicar els aconteixements que han duit a aquest titular de «Declaración de guerra» que titulava l’article d’avui.

1. La Federació és APOLÍTICA

Primer de tot assegurar que els motius que mouen a tots els components de la junta directiva de la Federació Balear de trot no són polítics. De fet hi ha diversitat d’ideologies polítiques entre els membres de la junta que no creen cap tipus de conflicte en la presa de decisions. Les intencions de la junta i les decisions que s’hi discuteixen es prenen sempre sempre des d’un punt de vista ESPORTIU.

En les tres darreres edicions de «Al Trote» se m’ha acusat, a mi personalment, d’estar en defensa dels interessos d’un partit polític. Aquesta acusació ve arrel d’una fotografia presa al Parlament de les Illes Balears en companyia dels representants d’un partit polític, fotografia que es publica setmana rere setmana a les pàgines d’un diari de Mallorca. S’ha de dir que aquell dia, aquest partit polític presentava en el parlament una proposta no de llei que afectava enormement als interessos del trot balear. La nostra posició era, és i serà sempre favorable al trot. Es defensarà el trot sempre per damunt interessos polítics sigui quin sigui el color dels que manen o proposen, fet que alguns no entenen i que critiquen obertament. Defensarem el trot sigui quin sigui el partit o grup que ho proposi i criticarem obertament les decisions politiques que vagin contra el trot.

Aquest ha estat un altre dels motius de conflicte. Les meves declaracions a un diari on qualificava com a «il·lògiques» les decisions preses sobre aquesta proposta i n’expressava el meu descontent provocaren disgust en certes institucions i es varen tatxar de «declaració de guerra» per funcionaris vinculats al trot. Una crítica més que raonable a una decisió política que afectava directament al trot, un descontent per la negativa política de cercar solucions als problemes de finançament del trot.

Afirm doncs que la Federació Balear de Trot actual és apolítica i que expressarem obertament les reaccions que desencadenin les decisions politiques importants que afectin el trot.

2. La «trobada» de Manacor

Un altre dels aspectes més criticas per el diari és la meva presència a un sopar «trobada» a un restaurant de Manacor. En aquesta «trobada» s’havia de discutir el model de Manacor. Puc assegurar obertament i públicament que vaig demanar si podia prendre part al sopar a un dels organitzadors, que va contestar afirmativament. Per tant, no vaig assistir a un sopar on no estava convidat. Les paraules emprades per explicar la meva presència foren: «de gorra y por la jeta». Com la resta de participants al sopar, vaig esser convidat al sopar i no crec que aquest sigui motiu de crítica.

El que sí que crec que és digne de criticar és la organització de «trobades» per discutir un model i no es pensa a convocar algún representant federatiu del col·lectiu ni a la societat encarregada de gestionar el model. La idea que molts dels federats i la junta directiva pot treure d’aquest tipus d’iniciatives és que potser es tracten de reunions en contra de la Federació Balear de trot, vist que cap dels representants federatius hi fou convidat, tot i disposar de llicències federatives.

Potser aquest fet sigui també un error d’interpretació, segurament és un simple malentès, el que mai es pot criticar, és la meva presència en representació de Manacor i de la Federació Balear de Trot en un event d’aquest tipus.

3. La crispació de la junta directiva

S’ha de recordar, per damunt de tot, que les persones que formen part de la junta directiva no reben cap tipus de retribució econòmica per formar part de la directiva de la federació i per dur a terme l’enormitat de tasques que setmana rere setmana representa el caos en que està sotmés la nostra federació. Federació que va heretar un deute teòric de 150.000 €, que evidentment s’ha anat incrementat amb la trobada de factures no pagades de les gestions anteriors. Una iniciativa qualificada «de bojos» per moltíssims, però que nosaltres, amb il·lusió i coratge afrontam encara avui.

Hi ha una llarga llista de motius pels quals la junta pot arribar a crispar-se. Els boikots soferts amb la gestió del municipal de Manacor, les crítiques al model, les crítiques als comissaris, la manca de recursos i la dificultat per aconseguir-les, però sobretot, les falsetats sobre el model de manacor, les crítiques infundades, la impotència front a molts aspectes que creim bàsics pel trot, la mescla d’interessos polítics, l’intent de polititzar la federació o les falsetats de moltes persones que juguen dobles papers i que no deixen clar quin rol juguen ni quina intenció tenen. Aquests darrers motius han estat, sense cap dubte, els que han duit a membres de la junta a pronunciar-se sobre determinats aspectes que els federats desconeixen i que haviem callat fins ara pel tal de mantenir una falsa pau que creiem necessària pel trot. No hem estat noltros qui ha començat amb crítiques personals i polèmics que s’allunyen enormement dels esportius. Crec que la federació i l’actual junta està molt maltractada per un determinat sector del món del trot balear, una malmesa mediàtica que intenta desacreditar-mos davant els federats i aficionats, un intent d’enfonsar-mos moral i anímicament amb la finalitat d’acabar amb la nostra etapa al front de la federació i substituir-nos per persones amb un perfil que encaixi amb els les idees d’altres que creuen que els interessos primordials de la federació no han de ser els esportius.

Puc afirmar que els set membres de la junta directiva actual són cavallistes d’arrel i fan front a aquesta tasca tant difícil que hem començat de manera totalment altruista i per devoció pel trot, cap altre interés els mou. Els mitjans, els federats i les institucions haurien de valorar aquest fet i recolçar públicament les persones que intenten dur a terme aquesta tasca. Des d’aquí donar les gràcies als meus companys per la tasca que duen a terme pel trot.

4.La declaració de Guerra

No hi ha tal declaració de guerra. Crec que no es pot reaccionar a una crítica amb una declaració de guerra. El que s’ha d’entendre és la disconformitat amb la situació actual de les relacions i de les maneres, la falta de suport (no econòmic sinó moral) de part de les iniciatives que proposam, la disconformitat en actuar a «dues mans», la no defensa de la federació en les crítiques mediàtiques, la NO negació taxativa de les mentides que involucren a les dues institucions i que tenen repercussió mediàtica,…

En el món del trot balear sóm pocs. La federació balear de trot i les institucions que prenen part del trot estam obligats a l’entesa, però aquesta entesa no ha d’implicar la subordinació de l’entitat pobre als peus de les entitats fortes. El que simplement passa que els membres de la junta s’han cansat de ser els «innocents» que es sotmetien a les crítiques, boikots, deslleialtats i altres, en favor d’una «falsa pau» que ha durat el que ha durat la nostra paciència. Segurament ha estat el caire personal que han agafat les crítiques el que ha provocat que a partir d’ara actuem acorde amb els nostres ideals i principis (NO polítics) sempre en defensa del trot.

Tot el que ens queda és la nostra paraula i la integritat personal demostrable en la tasca gratuïta que duim a terme en «pro» del trot balear. Lloarem les decisions que creiem beneficioses pel trot i criticarem les que no creiem bones, sigui qui sigui qui la prengui, inclosos nosaltres mateixos, i estarem oberta a les crítiques esportives com ho hem estat sempre.

Cordialment
Xisco Parera
President de la Federació Balear de Trot

Recuerda si eres entrenador, jugador, directivo de un club o de una federación, o estás relacionado de alguna forma con este maravilloso deporte y te gusta escribir y compartir las novedades y noticias de vuestra actividad deportiva, aquí puedes hacerlo gratuitamente y llegar a toda la comunidad.
deportebalear@gmail.com