La Bicifesta ha celebrat avui la seva quarta edició

29 noviembre 2009 | Por Redacción | Categoria: Ciclismo
  • Imagen 002Sha habilitat un circuit d’uns tres quilòmetres per Avingudes i el Passeig Marítim
  • Avinguda Argentina, Passeig Mallorca, Avinguda Portugal i Avinguda Alemanya no es tancaran al trànsit rodat
  • Hi ha hagut dos nous punts de lloguer de bicicletes, un al Portixol i l’altre a Ciutat Jardí

Avui al matí s’ha celebrat la quarta Bicifesta amb un circuit tancat d’uns 3 quilòmetres que ha recorregut els tres carrils de la corona interior d’Avingudes i els tres carrils de la corona interior del Passeig Marítim fins a Avinguda Argentina. No es tallarà al trànsit rodat a Avinguda Argentina, Passeig Mallorca, Avinguda Portugal i Avinguda Alemanya. En aquest tram, el recorregut ha discorregut pels carrils bici que hi ha habilitats (Parc de sa Faixina, Passeig Mallorca i Avingudes fins Comte Sallent).

S’ha ampliat el número de punts de lloguer de bicicletes, que ha passat de quatre a sis. En aquesta ocasió, s’han habilitat dos envelats nous, un a l’entrada de es Portixol i un altre a Ciutat Jardí. Per segon cop, s’ha celebrat una gimcana amb bicicleta per als nins i nines que han participat de la festa.

La Bicifesta no es celebrarà el desembre per les festes de Nadal i es reprendrà el mes de gener fins al mes de juny del 2010.

LA BICI-FESTA. OBJECTIUS

-Amb l’objectiu de donar a conèixer a la ciutadania els beneficis de la bicicleta com a mitjà de transport alternatiu l’Ajuntament de Palma celebra aquest diumenge la quarta bicifesta.

-La bicifesta permetrà habilitar un circuït d’uns tres quilòmetres al llarg de la corona interior d’Avingudes i Passeig Marítim per a ús exclusiu de les bicicletes i inclou el lloguer de 200 bicicletes i activitats lúdiques adequades a cada època de l’any.

-La bicifesta també vol ser una plataforma del futur sistema de bicicleta pública que s’ha implantat amb èxit a altres ciutats.

DISPOSITIU:

Horari i recorregut: Entre les 10 i les 14 hores s’han habilitat per a les bicicletes els tres carrils de la corona interior de les Avingudes que sumen uns 3 quilòmetres (Avingudes, Avinguda Gabriel Roca i Passeig Marítim).  El recorregut continuava pels carrils bici de sa Feixina, Passeig Mallorca, Avinguda Portugal i Avinguda Alemanya, on no s’ha tallat el trànsit rodat.

Alternatives trànsit rodat: el trànsit rodat ha pogut accedir al centre de Palma per Sindicat i Porta d’es Camp i sortir des de Bisbe Perelló, Porta de Sant Antoni, Porta d’es Camp i Antoni Maura. Avinguda Argentina, Passeig Mallorca, Avinguda Portugal i Avinguda Alemanya han estat obertes al trànsit rodat. En aquests punts, s’ha pogut accedir al centre mitjançant els punts habituals (Jaume III i Via Roma) i també sortir (Porta de Santa Catalina).

Dispositiu policial: En total han fet feina un oficial i 14 policies locals. La Policia Local s’ha situat als punts d’entrades i sortides per a vehicles. També s’ha mantingut la vigilància de l’interior del perímetre per mantenir la seguretat i la fluïdesa del trànsit. A més dels agents operatius hi ha hagut tres policies locals que han participat al parc infantil de trànsit.

També s’ha comptat amb un equip de voluntaris per garantir l’organització de la jornada.

S’han celebrat les següents activitats:

  • Bicicurses infantils.
  • Circuit de seguretat vial de la Policia Local de Palma.
  • Zona de jocs infantils (futbol, castells inflables, tennis taula, bàdminton).
  • Prèstec de bicicletes: els assistents a la Bicifesta han pogut llogar bicicletes als envelats situats a Antoni Maura, Plaça d’Espanya, Pàrquing de sa Riera, Passeig Marítim, es Portixol i Ciutat Jardí.
  • Concurs Bicidibuix.
  • Gimcama infantil amb bici.

Recuerda si eres entrenador, jugador, directivo de un club o de una federación, o estás relacionado de alguna forma con este maravilloso deporte y te gusta escribir y compartir las novedades y noticias de vuestra actividad deportiva, aquí puedes hacerlo gratuitamente y llegar a toda la comunidad.
deportebalear@gmail.com