La millor perdigotera és menorquina

1 marzo 2010 | Por Redacción | Categoria: Otros Deportes, Tiro olímpico

Clara Capó Florit, filla i néta de perdigoters de Ciutadella, és la primera dona que es proclama campiona d’Espanya de perdiu amb reclam amb en «Tro», un exemplar jove que destacà entre els 19 seleccionats

Clara Capó Florit (Ciutadella, 1986) s’ha proclamat campiona d’Espanya de perdiu amb reclam en el campionat celebrat aquest cap de setmana a la localitat alacantina de Redován. És la primera vegada que una dona (i amb només 23 anys) obté el premi d’àmbit estatal.

Mestra d’Educació Infantil a l’escoleta Es Fabiol la seva afició li ve per tradició familiar de la mà del seu avi, Llorenç Capó “en capulla”, i el seu pare, Bep Capó, perdigoters coneguts a Ciutadella. “Fa dos anys que m’hi dedic. A la família sempre he viscut aquesta pràctica de caça tan arrelada a Menorca i quan vaig conèixer el meu al·lot, en Santi Cortès Moll, em va animar”, comentava ahir mentre s’embarcava a l’avió de tornada cap a l’Illa. El seu company va ser qui li va regalar en “Tro”, un perdigot jove de només 8 mesos que ha estat el més puntuat pel jurat del campionat, entre els 19 participants d’arreu de l’Estat.

La campiona d’Espanya s’ha associat enguany a la Societat de Perdigoters de Menorca, i junt amb Maria Bagur són les dues úniques dones membres d’un col·lectiu que aglutina 150 perdigoters. Va guanyar el campionat insular celebrat durant la Fira de sa Perdiu as Mercadal i es va fer amb el primer premi del XIII Campionat de Balears de Perdiu amb reclam, celebrat a Llucmajor els passats dies 20 i 21. Els tres premis consecutius els ha obtingut amb en “Tro”.

La prova que l’ha feta guanyadora consisteix en posar dins un tancat la gàbia amb el perdigot concursant, amagada entre rames. Llavors amollen dues perdius, un mascle i una femella. El reclam de l’exemplar concursant fa atreure els altres dos animals fins que són abatuts. En el campionat ha actuat com a tirador Santi Cortès Moll, que és caçador.

Segons comenta Clara Capó, el jurat ha valorat de l’actuació que “Tro” fes tots els cants que contempla la modalitat: el redoble, escutxinar, ‘avellanes’ i llocar. “Tot i que també ha puntuat molt la tranquil·litat del perdigot dins la gàbia”, diu. Afirma que no té cap secret per a la preparació del perdigot. “Depèn del seu caràcter i de dedicar-li temps”, comenta, mentre assegura que està molt satisfeta de l’actuació d’en “Tro”, al que es refereix com a “un bon exemplar”.

La guanyadora assegura que el fet de ser dona i jove ha sorprès el jurat del campionat, en una competició dominada pel gènere masculí i especialment per caçadors o perdigoters veterans. Tot i que Clara Capó no és aficionada a la caça, ha descobert amb la modalitat de la perdiu amb reclam una afició que vol continuar conreant, per donar continuïtat a una pràctica que considera tradicional a Menorca.

Informa: Deporte Balear  fuente:   diariodemenorca

Recuerda si eres entrenador, jugador, directivo de un club o de una federación, o estás relacionado de alguna forma con este maravilloso deporte y te gusta escribir y compartir las novedades y noticias de vuestra actividad deportiva, aquí puedes hacerlo gratuitamente y llegar a toda la comunidad.
deportebalear@gmail.com