L’aula a la Mar 2011

12 agosto 2010 | Por Redacción | Categoria: Náutica, Otros Deportes

El departament d’Esports, Joventut i Igualtat del Consell, juntament amb la Federació Balear de Vela prepara per al proper curs escolar un nou programa amb l’objectiu principal de fomentar l’esport de la vela a l’hora que afavorir el desenvolupament integral de la persona a través de la pràctica d’aquest esport.

El programa s’estructura en tres apartats diferenciats; el baptisme de mar, el curs d’iniciació a la vela bàsica i el programa de continuïtat. Aquest projecte està adreçat a nins, nines i joves d’entre 7 i 15 anys, i està previst que tant el baptisme de mar com el curs d’iniciació es duguin a terme en horari escolar. El programa s’oferirà als diferents centres escolars de Mallorca que podran escollir quin apartat volen realitzar i a quin club nàutic dels que participin al programa.

D’una banda el baptisme de mar, consisteix en una jornada de quatre hores d’iniciació a l’esport de la vela, amb una classe teòrica sobre conceptes bàsics d’aquest esport, a més d’un taller de nusos i una primera presa de contacte amb el medi marí mitjançant la navegació en un vaixell col·lectiu.

Pel que fa al curs d’iniciació aquest es dividirà en quatre jornades de quatre hores de durada cadascuna d’elles que combinaran les classes teòriques amb les pràctiques a la mar amb embarcacions col·lectives i individuals.

El programa de continuïtat consisteix en un curs complet d’iniciació a la vela i es preveu que tengui una durada trimestral, repartida en deu jornades de tres hores. En aquest cas les activitats es duran a terme fora de l’horari escolar, els dissabtes al matí, als centres de referència amb escoles de vela reconegudes per la Federació Balear de Vela de diferents indrets de Mallorca.

A més dels objectius ja esmentats abans, des de la direcció insular d’Esports i la Federació Balear de Vela, el que es pretén amb “L’aula a la mar” és fomentar l’aprenentatge de nous esports (s’ha de tenir en compte que només un 2% dels escolars de Mallorca practiquen aquest esport); que els nins i nines aprenguin a treballar en equip i a moure’s en un àmbit que en un primer moment pot ser desconegut; desenvolupar capacitats psicomotrius o fomentar la cultura del mar en una societat insular com la nostra, entre d’altres.

Recuerda si eres entrenador, jugador, directivo de un club o de una federación, o estás relacionado de alguna forma con este maravilloso deporte y te gusta escribir y compartir las novedades y noticias de vuestra actividad deportiva, aquí puedes hacerlo gratuitamente y llegar a toda la comunidad.
deportebalear@gmail.com