HOMENATGE A TOFOL CASTANYER

28 octubre 2010 | Por Redacción | Categoria: Atletismo, Otros Deportes

La Delegació de Presidència per a l’esport ret homenatge a Tòfol Castanyer, proclamat Campió del Món de curses de muntanya a Malàisia

El delegat Diego González entrega una placa a l’esportista a Sóller, localitat de naixement del corredor

El Delegat de Presidència per a l’esport, Diego González, ha lliurat una placa d’homenatge a Cristòfol Castanyer pel seu triomf esportiu, després de proclamar-se el passat diumenge campió del món de curses de muntanya a Malàisia. L’acte d’homenatge s’ha realitzat a l’Ajuntament de Sóller, localitat de naixement de l’esportista. El batle de Sóller, Josep Lluis Colom, i la consellera del departament d’Esports, Joventut i Igualtat del Consell de Mallorca, Josefina Ramis han fet entrega de reconeixements al corredor.

Cristòfol Castanyer es va proclamar el passat dia 23 d’octubre campió de la Copa del Món de curses de muntanya a la Mount Kinabalu International Climathon, darrera prova de la Skyrunner World Series, a Malàisia.

El Delegat Diego González ha dit que “és essencial el compromís personal que l’esportista desenvolupa, dia a dia, amb la seva trajectòria. Perquè és el seu afany de ser el millor el que ha fet possible el seu triomf. Tòfol Castanyer s’ha entrenat, ja des de ben jove, a les muntanyes de la serra de Tramuntana. Coneix a fons els diferents indrets que envolten Sóller. Va créixer com a esportista fent camins. De repte en repte, en Tòfol ha anant aconseguir una trajectòria exemplar.”

El delegat de la Presidència per l’Esport ha recordat que “en el Govern de les Illes Balears treballam per a la promoció de les bones pràctiques esportives, tan saludables per a la nostra societat. L’esport és una eina social necessària per afrontar nous reptes, com la convivència i la integració. Potenciant l’esport contribuïm a crear una societat millor, més equilibrada i amb valors positius. Uns valors que, com hem dit abans, Tófol Castanyer representa amb precisió”. El delegat Diego González ha donat les gràcies al poble de Sóller pel seu suport i a tots els amics i familiars que han recolzat Castanyer cap al seu triomf.

Cristòfol Castanyer es va iniciar en l’atletisme en pista i de camp a través. A principis del segle XXI, passà a la modalitat de proves de muntanya, sovint acompanyant al recentment desaparegut Tolo Calafat. Durant quatre temporades, i per problemes de pressupostaris, va córrer per l’equip nacional de Catalunya. És a partir de 2010, després de fitxar per l’equip Salomon-Santiveri Outdoor Team, que comença a fer-ho per Balears. Va pertànyer (temporada 2007-08 i 2008-2009, amb el Club Montuïri 91,8) al CTEIB d’Atletisme del Govern de les Illes Balears. L’octubre de 2010 s’adjudicà la Copa del Món de curses de muntanya, en fer tercer en la darrera prova del mundial, celebrada a Malàisia, al mont Kinabalu International Climbathon. En edicions anteriors, Castañer havia assolit un tercer lloc en el Mundial de 2007 i un segon lloc en el de 2009.

Recuerda si eres entrenador, jugador, directivo de un club o de una federación, o estás relacionado de alguna forma con este maravilloso deporte y te gusta escribir y compartir las novedades y noticias de vuestra actividad deportiva, aquí puedes hacerlo gratuitamente y llegar a toda la comunidad.
deportebalear@gmail.com