Iniciades les obres de millora del trespol de la pista central de Son Pardo amb 1.100 tones de nou material

28 octubre 2010 | Por Redacción | Categoria: Otros Deportes, Trote

L’Hipòdrom Municipal de Manacor també serà sotmès a un important procés d’esponjament del paviment

L’Institut de l’Esport Hípic de Mallorca ha iniciat ja les obres de recanvi del paviment de la pista de Son Pardo que estarà fora de servei mentre durin les tasques de millora del trespol, que des de maig de 2009 no s’ha substituït. Està previst que el nou paviment es pugui estrenar oficialment a la jornada hípica del 7 de novembre. Per tant, aquest cap de setmana no hi haurà carreres a Ciutat, aprofitant l’avinentesa de les obres de millora i el fet que la Diada de Tots Sant a Manacor permet un descans a Son Pardo.

El canvi de trespol consisteix en la retirada de la capa superior gravosa, excessivament compactada per mor del pas del temps. Llavors es dipositaran un total de 1.100 tones d’una mescla d’arena i àrids (feta a una planta d’asfalt de l’illa) que farà possible un trespol més fluix i menys perillós per al desenvolupament de les curses hípiques.

Cal destacar que, a més d’un major grau d’esponjament del paviment, s’assolirà també una important millora en el drenatge de tot el recorregut de curses, que és de 1.000 metres. El nou material es llençarà a la pista mitjançant una màquina estenedora d’asfalt per mantenir una uniformitat màxima en el gruix de nou material que hi serà dipositat.

Cal dir que el material vell retirat s’emprarà per millorar l’estat de les pistes de passeig, interior i exterior, de Son Pardo.

A Manacor

Tot aquest procés de millor de la pista de l’hipòdrom de Palma es farà també, properament,  a l’Hipòdrom Municipal de Manacor que també gestiona l’Institut de l’Esport Hípic. Allà seran 300, el nombre de tones de material que serà substituït també en igual proporció de mescla d’arena i àrids, per tal de fer més esponjós el trespol del principal recinte hípic de la comarca del Llevant de Mallorca, que té un recorregut de 600 metres.

Recuerda si eres entrenador, jugador, directivo de un club o de una federación, o estás relacionado de alguna forma con este maravilloso deporte y te gusta escribir y compartir las novedades y noticias de vuestra actividad deportiva, aquí puedes hacerlo gratuitamente y llegar a toda la comunidad.
deportebalear@gmail.com