Presentació Mundial de Joqueis de trot.

26 julio 2011 | Por Redacción | Categoria: Otros Deportes, Trote
Joan Antoni Riera Rosselló

Joan Antoni Riera ‘Boveret’, representant espanyol en el Mundial de Joqueis que tindrà lloc a Nova York entre el 31 de juliol i el 5 d’agost

Joan Antoni Riera (Manacor, 1967) representarà a la Federació Nacional de Trot en el 25è. Campionat Mundial de Joqueis de trot que tindrà lloc a Nova York entre el 31 de juliol i el 5 d’agost, organitzat per l’USTA (United States Trotting Association)

El conductor mallorquí, en la seva condició d’esportista d’élite, compta amb ajuda econòmica de la Direcció General d’Esports, de la Conselleria de Turisme i Esports del Govern,  amb el suport de la Federació Balear de Trot, i de la conselleria de Medi Ambient del Consell mitjançant l’Institut de l’Esport Hípic de Mallorca. Aquesta serà la tercera participació de l’estrella mallorquina del trot a un Mundial de Joqueis (s’adjunta historial esportiu, pàg. 4).

A les dues participacions anteriors, Joan Antoni Riera assolí la medalla de bronze el 1995 (Estats Units) i la cinquena posició el 2005 (Itàlia). El palmarès del pilot que representarà a Espanya és impressionant amb més de 2.800 victòries en els hipòdroms balears i europeus, i diversos campionats internacionals.

 

►El Mundial de Joqueis d’Estats Units reuneix 10 dels millors pilots de trot del món en un torneig de 20 curses durant cinc jornades i que es disputaran en els següents hipòdroms:

Diumenge, 31 de juliol  primer ronda de 4 curses en el Harrah Chester

Dilluns, 1 d’agost, segona ronda de 4 curses a Tioga Downs.

Dimecres, 3 d’agost, tercera ronda de 4 curses a Monticello Raceway.

Dijous, 4 d’agost, cuarta ronda de 4 curses en el Meadowlands.

Divendres, 5 d’agost, quinta i darrera ronda de 4 curses a Empire City a Yonkers Raceway.

Aquesta serà la quarta vegada que un joquei d’Espanya participa a un Mundial. El 2005 (USA)  i 1995 (Itàlia) fou Joan A. Riera qui defensà el trot nacional. El 1989 (Canadà), la Federació Nacional de Trot estigué representada per un altre dels grans valors que ha donat el trot balear, Bartomeu Estelrich.

 

 

►El nombre de països participants en aquest proper mundial és de 10, i són els següents amb els corresponents joqueis:

 

-Austràlia            (Crhis Lewis)

-Canadà               (Jody Jamieson)

-Dinamarca          (Birger Jorgensen)

-França                (Frank Nivard)

-Alemanya           (Michael Nimczyk)

-Itàlia                            (Enrico Bellei)

-Nova Zelanda     (Dexter Dunn)

-Espanya             (Joan A. Riera)

-Suècia                 (Björn Goop)

-Corey Callahan  (Estats Units)

Els països amb més victòries són:

-Nova Zelanda..

-Noruega………..4

-Estats Units…..3

-Canadà…………3

-Austràlia………2

-Alemanya……..2

-Itàlia…………….2

El darrer Campionat Mundial de Joqueis es va disputar a Noruega el 2009, i el guanyador fou Birger Jorgensen de Dinamarca, amb 164 punts, per la qual cosa aquest joquei defensarà enguany a Nova York el títol, davant altres nous aspirants, entre ells el manacorí Joan Antoni Riera en representació de la Federació Balear de Trot (FBT).

El Mundial de Joqueis de trot es comença a disputar el 1970 a Estats Units i Canadà. Aleshores el nombre de participants era de vuit. El 1989 (Canadà) s’amplià a nou i des de 1991 (Austàlia-Nova Zelanda) la graella dels millors pilots passa a tenir 10 participants.

 

Conferència Mundial del Trot.

 

L’Associació Internacional de Trot, aprofitarà l’avinentesa del Mundial 2011 a NovaYork per celebrar una conferència sobre aquesta disciplina hípica. Ho farà entre els dies 4 i 9 d’agost i tractarà els problemes comuns que pateixen les diferents associacions i federacions nacionals i en debatrà les possibles solucions.

La seguretat en les curses, l’anàlisi dels reglaments, el benestar animal, el marketing i la promoció del trot a diversos nivells són alguns dels temes que es tractaran a aquesta World Trotting Conference.

Per a més informació i seguir el dia a dia del Mundial, es pot consultar la web www.ustrotting.com

 

HISTORIAL ESPORTIU

Joan Antoni Riera Rosselló

(Manacor, 18 de juliol de 1967)

Joan Antoni Riera Rosselló

● Debutà, amb 13 anys,  el 1980 amb Gamin d’Isigny a Manacor i a Son Pardo el 1981 amb Elrika. La seva primera victòria també va ser a Manacor amb Gamin d’Isigny.

 


PALMARÈS.

A data 21 de juliol comptabilitza    2.876 victòries.

 

 

Gran Premi Nacional de Trot     1996-2002
Critèrium dels dos anys:       1995-1999-2008
Gran Premi d’Egües:   2010
Gran Premi de Manacor:           1997-1998-2002-2006-2008
Gran Premi del Criador:     2000-2009
Gran Premi Sencers i Egües:        1995-1999-2006
Critèrium dels Joves:      2008-2009
Campionat Món de Joqueis 1995: Tercer (USA)
Campionat Món de Joqueis 2005: Cinquè (Itàlia)
 Campionat Europeu de Joqueis 1995:   Campió (Àustria-Alemanya)
Campionat Europeu de Joqueis 2004   Campió (Espanya)
Campionat Europeu de Joqueis 2010 Cinquè (Itàlia)
  Competició nacional                competició internacional

Recuerda si eres entrenador, jugador, directivo de un club o de una federación, o estás relacionado de alguna forma con este maravilloso deporte y te gusta escribir y compartir las novedades y noticias de vuestra actividad deportiva, aquí puedes hacerlo gratuitamente y llegar a toda la comunidad.
deportebalear@gmail.com