Teresa Planas de la Cruz aconsegueix nedar el canal Menorca- Mallorca. Nou rècord del món

11 septiembre 2011 | Por Redacción | Categoria: Natación, Otros Deportes
Teresa Planas

Avui la la nedadora mallorquina Teresa Planas de la Cruz ha batut el rècord mundial absolut de la travessa entre Menorca i Mallorca amb un temps de 12 hores, 18 minuts i 42 segons, el que la converteix amb el primer esportista balear en aconseguir dita travessia nedat.i el millor temps fins ara realitzat tant en la categoria de dones com d’homes, sent la sèptima persona a tot el món en realitzar la travessia en aigües obertes de Menorca a Mallorca.

Na Teresa ha sortit avui al matí a les 4h des de  Cap d’Andratrx , acompanyada d’un immillorable equip tècnic que ha tengut total cura d’ella durant tota la prova. A l’embarcació hem comptat amb dos patrons, una metgessa, el seu preparador físic , dues persones de confiança i una persona encarregada de fer el control i seguiment de la prova per poder constatar que se han complert les exigències bàsiques per aquest tipus de proves, seguint les normes de la CCSF Catalina Channel Swimming Federation.

L’expedició ha arribat a la platja de Cala Mesquida (Capdepera) abans del previst, superant totes les expectatives i pronòstic, batent com ja hem comentat el record absolut en fer aquesta duríssima travessa.

La nedadora ha estat rebuda a la platja de Cala Mesquida per un nombrós grup d’amics, familiars i institucions que han rebut a Na Teresa amb una forta ovació més que merescuda pel seu sacrifici , esforç, ja que com ella posteriorment ha comentat a la roda de premsa , ha passat moments molts difícils de cansament , dolor i  forta  fatiga , que ha superat simplement amb la ferma convicció de que ho podia fer, demostrant que sempre la ment és molt més potent que el cós…

Amb tot moment na Teresa ha estat recolzada per l’Associació Espanyola Contra el Càncer- Junta de Balears que d’una forma especial ha acompanyat a la nedadora en tot moment i l’ha ajudat amb els seus testimonis i experiències a lluitar per aconseguir aquest extrem somni que avui ha fet realitat.

Hem de destacar que totes les persones que se han involucrat a aquesta prova  ho han fet de forma totalment altruista ja que el projecte no comptava amb cap tipus de recolzament econòmic més que el de les persones i les empreses privades que d’una forma o una altre l’han ajudat i facilitat els mitjans per a poder dur a terme aquesta prova, destacant l’ajuda de Viva Hotels, Balearia, Nutrisport,Jg Swim, Club Nàutic de Cala Rajada, Club Nàutic de Cala’n Bosch i Xtrem Sports and Adventures que ha estat l’empresa que ha ajudat a l’esportista a l’organització del repte.

Enhorabona doncs a aquesta valenta nedadora Balear que ha batut un  nou record !!!

Esther