L’IME ofereix un total de 14 grups de natació per a infants amb discapacitat

12 mayo 2016 | Por Redacción | Categoria: Otros Deportes, otros deportes minoritarios, Quien es Quien
Paula

Paula

El mes de setembre s’obriran nous grups a la piscina de Son Moix

 L’IME també  cedeix la piscina de Germans Escales a cinc centres d’educació especial

 Son Moix acollirà aquest diumenge “100×100 natació solidària d’ASPACE” pel seu 40è aniversari

Palma, 12 de maig de 2016.- L’Institut Municipal de l’Esport de l’Ajuntament de Palma (IME) ofereix actualment cursets de natació per a infants amb discapacitat per a un total de 34 nins i nines en 14 grups i cedeix gratutament la piscina de Germans Escales a cinc centres d’educació especial.

 

Pel que fa als cursets de natació, als deu grups per a infants amb discapacitat que s’impartien a les piscines de Son Hugo, el 2016 s’han afegit quatre grups més de natació d’educació especial dins el programa d’activitats del Palau Municipal d’Esports, fins a arribar a un total de 14 grups. Els cursets compten amb monitors amb titulació específica per impartir les classes.

 

A més, està previst que el mes de setembre s’obrin quatre nous grups a Son Moix, per donar resposta a la demanda d’aquest servei. La regidora d’Educació i Esports, Susanna Moll ha explicat que “tenim un compromís amb l’accessibilitat, aquesta nova oferta respon a la voluntat de reforçar el servei i donar resposta a la demanda d’un col·lectiu que fins al moment no tenia possibilitat de realitzar natació a Son Moix”. Moll també ha destacat que la pràctica esportiva “aporta un indubtable benefici terapèutic als infants”.

 

De fet, els pares valoren molt positivament aquesta activitat. Encarna Mateo, mare de l’alumna Paula ha assegurat que “estam molt contents amb les classes i els monitors. Els infants estan feliços i han avançat molt. La natació els ajuda a enfortir la musculatura en cas d’hipotonia i van prenent cada vegada més força”.
Els grups es van organitzar de forma homogènia atenent a les edats i als diferents graus de discapacitat, treballant en horaris paral·lels a la resta de grups, i facilitant l’accessibilitat a la zona de vestuaris. L’activitat es desenvolupa en grups consecutius de 30 minuts de durada, amb un ràtio de 2 ó 3 alumnes per grup.

 

Tennis per a  adults amb discapacitat
Així mateix, en el mes de febrer es va iniciar a la programació esportiva de Son Moix un grup de tennis d’adults amb discapacitat. Aquesta activitat es desenvolupa en les pistes de tennis de Son Moix els dilluns i dimecres de 20:30 a 21:30. El nombre d’alumnes matriculats en l’actualitat és de quatre participants.

Leo

Leo

Cessió de l’espai a Germans Escales

 

L’IME cedeix la piscina de Germans Escales a grups de diferents centres d’educació especial amb exempció de preus públics. En concret, hi assisteixen alumnes de Son Tugores, Amadiba, Aspace, Club Esportiu Blau i Associació Espanyola els Amics de Down.

 

100×100 ASPACE – Natació solidària

 

ASPACE en col·laboració amb l’IME organitza aquest diumenge el primer 100×100 ASPACE- Natació solidària. Una prova que pretén conscienciar la societat de la importància de la inclusió i la normalització de l’esport per a persones amb paràlisi cerebral, amb motiu del 40 aniversari d’ASPACE.

 

Hi haurà un total de 16 equips formats cadascun per 10 participants. Cada equip ha de nedar 100 vegades 100 metres per la qual cosa cada nedador haurà de realitzar 10 vegades, 100 mts. Podran participar equips formats per famílies, amics, grups d’entrenament, etc.

 

Cada equip tindrà un padrí que serà assignat per l’organització i que no formarà part d’aquests 10 nedadors, entre ells, Xavi Torres, Marta Lliteras, Melanie Costa, Enrique Granados, María Bimbolles, Brigitte Yagüe, David Gutiérrez y Úrsula Pueyo. Hi haurà una «sortida d’honor» realitzada per persones amb discapacitat abans del començament de la prova.

 

Cada participant haurà d’abonar 10 euros d’inscripció que aniran de forma íntegra a finançar una part d’una nova furgoneta per Aspace. Aquest mitjà de transport, permet els desplaçaments diaris dels usuaris d’Aspace a realitzar la seva activitat de natació.

Ajuntament de Palma     IME

Recuerda si eres entrenador, jugador, directivo de un club o de una federación, o estás relacionado de alguna forma con este maravilloso deporte y te gusta escribir y compartir las novedades y noticias de vuestra actividad deportiva, aquí puedes hacerlo gratuitamente y llegar a toda la comunidad.
deportebalear@gmail.com