Formentera acollirà 3000 corredors en la seva X Mitja Marató

10 mayo 2018 | Por Redacción | Categoria: Atletismo, Otros Deportes
Presentación X media maraton isla de Formentera

Presentación X media maraton isla de Formentera

El president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer i el conseller d’Esports, Jordi Vidal, han fet avui l’acte de presentació de la X edició de la Mitja Marató Popular Illa de Formentera. A la presentació també han assistit els representants de dos dels principals patrocinadors de la prova, Alejandro Marí, per part de Trasmapi, i Josep Verdera, per part de CaixaBank, així com Manuel Hernández, director de Unisportconsulting, empresa organitzadora de la cursa.

 

La Mitja Marató, que se celebrarà aquest proper dissabte 12 de maig, comptarà amb la participació de 3000 corredors, 2000 de la mitja, i 1000 de la de 8km.

Aquest ha estat el segon any que les inscripcions s’han fet per sorteig, al qual es varen inscriure més de 7000 atletes. L’organització calcula que entre corredors i acompanyants, unes 7500 persones es desplaçaran a Formentera en motiu d’aquest esdeveniment esportiu.

 

Reforç de seguretat

Per garantir la seguretat de la cursa, es comptarà amb reforços dels cossos de policies locals de Santa Eulària i Sant Antoni “que donaran suport al dispositiu que tindrem establert a Formentera aquest dissabte”, ha declarat el conseller d’Esports Jordi Vidal, que ha anunciat també que es rebrà ajuda de les agrupacions de protecció civil de Sant Antoni i Sant Josep, “cosa que farà que la prova pugui transcórrer amb total seguretat per als participants”, ha destacat Vidal, que ha agraït la bona predisposició dels ajuntaments i associacions eivissencs.

 

Per la seva banda, el president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer, ha recordat que ara fa 10 anys es va fer la primera Mitja Marató de Formentera amb 101 participants i ha destacat la bona trajectòria que ha tingut en aquesta dècada. Així mateix, ha agraït la implicació de tothom que fa possible aquesta cursa i en especial dels voluntaris, “que han aconseguit, amb el seu esforç, que aquesta competició sigui de les més ben valorades entre els runners de les illes, de l’estat i de més enllà de les nostres fronteres”.

 

Horaris i talls de trànsit

La carrera, de 21 kilòmetres, s’iniciarà a les 17.30 hores del Far de la Mola, i la de 8km ho farà a la mateixa hora arrencant des del km 6,2 de la carretera de Sant Ferran.

 

La carretera que uneix el Pilar de la Mola amb el far restarà tallada a partir de les 15.00 hores, la que uneix Es Caló amb la Mola es tallarà a partir de les 16.30 hores, la de Sant Ferran a Es Caló a partir de les 17.00 hores, i la que va de la Savina a Es Pujols i Sant Ferran també es tallarà des de les 17.00 hores. Les vies es tornaran a obrir al pas dels darrers participants de la cursa. Es preveu que els darrers corredors arribin entre les 19.30 i les 20.00 hores a la meta, situada al port de la Savina.

Els participants que accedeixin pel seu compte al Far podran deixar el seu vehicle al Pilar de La Mola, en un pàrquing habilitat per a això i recórrer els 2 km a peu. Des de la línia de Meta hi haurà servei de tornada a aquest Pàrquing. Sols podran accedir al Far els autobusos i cotxes de l’organització.

 

Concert d’aniversari

Per celebrar el desè aniversari de la Mitja Marató, s’ha programat un concert gratuït de “Los Mojinos Escocios” a la plaça Europa d’es Pujols a partir de les 23.30 de la nit. Els participants que vulguin gaudir de la música i la festa de los Mojinos i que facin nit a Eivissa, tindran una barca especial de tornada que partirà de la Savina a les 02.00 de la matinada, així com línia de bus d’anada i tornada per desplaçar-se de la Savina a es Pujols.

Mitja marato 2015_ J.Antonio Arribas

Recuerda si eres entrenador, jugador, directivo de un club o de una federación, o estás relacionado de alguna forma con este maravilloso deporte y te gusta escribir y compartir las novedades y noticias de vuestra actividad deportiva, aquí puedes hacerlo gratuitamente y llegar a toda la comunidad.
deportebalear@gmail.com