ABAIXA EL TELÓ LA VOLTA CICLOTURISTA MÉS FEMENINA

21 octubre 2018 | Por Redacción | Categoria: Ciclismo, Otros Deportes
.

Fèmines

Inscripció record de fèmines amb cinquanta-cinc inscrites dels 370 participants que han rodat per Menorca durant tot el cap de setmana

 El ciutadellenc Jaume Bosch i la mallorquina Mavi Garcia (Movistar Team) han estat els millors escaladors a la divuitena edició d’aquesta prova

 Maó, 21 d’octubre: Cansats però immensament satisfets, així s’han acomiadat avui els 370 participants a la XVIII Volta Cicloturista Internacional a Menorca que han estat recorrent la illa aquest cap de setmana i que compartien el seu dinar de comiat al Recinte Firal de Maó. Una edició on ha quedat demostrat que l’afició pel ciclisme no coneix de gènere i en el que s’ha reivindicat el paper que estan fent les dones en aquest esport des de fa temps. Record d’inscripcions femenines amb 55 participants, que ha quedat visualitzat aquest matí amb una foto inèdita en una prova d’aquestes característiques amb totes les corredores davant de l’església de Sant Maria de Maó. La presència destacada de la mallorquina Mavi Garcia, de plena actualitat després de la seva incorporació al Movistar Team, l’únic equip femení espanyol professional que existeix adscrit a l’UCI Women’s Team, la olímpica Dori Ruano, participant als Jocs Olímpics de Barcelona, ​​Sidney i Atenes, o la catalana Marta Vilajosana, una de les poques ciclistes espanyoles en aconseguir una etapa al Giro d’Italia o les periodistes d’Eurosport i Ciclismo a Fondo, Laura Messeguer i Ainara Hernando han compartit no només esforç damunt la bicicleta sinó també les seves reflexions al voltant del paper de la dona en el col·loqui que va tenir ahir dissabte al Recinte Firal de Maó. Menció a part la presència i el testimoni de l’escultora i ciclista Mar Hernández Plana que s’ha servit del ciclisme per superar un doble càncer de mama i a qui tots els participants van dedicar una llarga ovació. A destacar també els 70 corredors de nacionalitat britànica que van desplaçar-se expressament per participar en aquesta nova edició així com també els nombrosos corredors mallorquins, bascos i catalans. Des de la organització de la prova, l’Associació Cicloturista de Menorca i el director de carrera, Arturo Sintes es sentien plenament satisfets d’aquesta alta participació com també de la nombrosa quota femenina, mai assolida fins ara.

En el capítol purament esportiu, destacar el paper del jove ciutadellenc, Jaume Bosch de tant sols 17 anys que ha estat el millor escalador masculí del cap de setmana després d’arribar primer tant a l’ascens de s’Enclusa el dissabte com avui diumenge al Toro. Així mateix la victòria en dones de Mavi Garcia qui va cedir el seu trofeu a la segona classificada, Catalina Barceló Pujol per considerar que el premi havia de correspondre a algú no professional. Pel que fa a l’innovador premi d’escaladors per parelles mixtes, precisament el triomf va ser també pel tàndem format per Mavi Garcia i Angel González.

Principals

Principals

Recuerda si eres entrenador, jugador, directivo de un club o de una federación, o estás relacionado de alguna forma con este maravilloso deporte y te gusta escribir y compartir las novedades y noticias de vuestra actividad deportiva, aquí puedes hacerlo gratuitamente y llegar a toda la comunidad.
deportebalear@gmail.com